Öncelikle 10 bitin sizin için neden bu kadar önemli olmasını tam idrak edemedim ancak sonuçta bu da bir kriter, saygı duyuyorum.
OLED konusu başlı başına uzun ve ayrı bir mevzu. Ben hiç kullanmadım ancak araştırdığım zamanlarda burn-in problemi hala çok az da olsa devam ediyormuş bilinçsiz kullanımda. Yeni nesil monitörlerde kendi kendine pixel bakımları ve molalarla önlem alınabiliyor.
Aslında OLED kadar iyi olmasa da IPS ve OLED arası bir teknoloji olan Mini LED monitörler var. Fiyatları ülkemizde OLED fiyatında olsa da burn-in problemleri yok. Bunu da düşünebilirsiniz ama dediğim gibi Mini LED'ler görüntü açısından OLED kadar iyi değil ve fiyatları nerdeyse OLED bazında.
Samsung Odyssey OLED G5 G50SF 27'' QHD, OLED, 180 Hz, 0,03 ms, Oyuncu Monitörü LS27FG500SUXUF : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Samsung Odyssey OLED G5 G50SF 27'' QHD, OLED, 180 Hz, 0,03 ms, Oyuncu Monitörü LS27FG500SUXUF : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Gigabyte dışında 10 bit olarak önerebileceğim başka bir monitör yok bilgim dahilinde.
İnternete 10 bit 2K monitör önerisi şeklinde arama yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.
İnt de hocam orijinal 10 bit mi ondan emin olmak?