Hocam kısaca anlatayım.
Bilgisayar tam olarak 18-19 aylık.
İlk aldığımdan beridir hiçbir sorun yaşamadım. Ne oyunda ne de programlarda. Hep aynı oyun ve programları oynuyorum.
Sadece EXPO 1 açardım. Bir de şu işlemcide ki görüntüyü kapatırdım.
Şu zamandan yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar CPU macunu Thermal Grizzly Kryonaut ile değiştirdim.
CPU macununu değiştirirken şu contact frame aldım ve onu da 5-6 aydır kullanıyorum.
Sıvı soğutmanın kitapçığına göre ilerlemiştim aslında ve orada vidaların dönmemeye kadar çevrilmesi gerektiğini çünkü bu vidaların kendisinin ne kadar bastırdığını anlayan vidalardanmıymış neymiş böyle bir şeyler yazıyordu. Yani sıkmak istesem de sıkılmıyor aynı güçlükte yani çok rahatlıkla dönüyor ve anında duruyor durması gereken yerde.
RAM'lar henüz hiç sök-tak yapılmadı.
Bir de bilgisayar restart yedikten sonra 22'ye düşmüyor, oyun ortasında birden donuyor ve anında 22 kodu görünüyor, hala oyundayken, ekranda beklerken. Sonra restart işlemini ben kendim başlatıyorum ve 15 kodunda 2-3 dakika bekliyorum, sanırım bu RAM trainingdi. Daha sonra düzgünce açılıyor, hep bu senaryo oluyor.
Restart atıp bir hata kodu almıyorum yani.
Fan dizilimi fotoğraflarını da ileteyim.
Alt fanlar yukarıya-içeriye hava verecek şekilde ayarlı.
Eki Görüntüle 241619
Egzozlar dışarıya veriyor.
Eki Görüntüle 241620
Sıvı soğutma dışarıya veriyor.
Eki Görüntüle 241621
Ve en önde de 2 tane büyük içeriye hava çekiyor.
Eki Görüntüle 241623
RPM'leri yükteyken genellikle 1000 civarlarında, sıvı soğutma 1800-2000 düzeylerinde, pompa 3500 RPM.
Sıvı soğutma ve pompa hariç RPM'leri ben manuel ayarlamıştım kısmıştım.
Sıvı soğutmanın yanına 3 adet daha, bir de ön yan tarafa 3 tane daha takabiliyorum ekstradan.