Masaüstü gereksiz elektrik yakıyor hocam,laptop daha hesaplı gibi.
1 kW elektrik aylık 240 kW'a kadar 2.07, 240 kW'dan sonra 3.11 lira. Ortalama bir RTX 4060 sistemin tam yük altında saatte 300W güç güç tükettiğini düşünürsek en yüksek tarifeden bile oyun esnasında toplamda saatte 1 TL civarı masrafı olur. 25.000 TL civarına alınabildiklerini düşünürsek 4060'lı bir laptoptan daha masraflı olması için on yıllarca kullanmanız gerekir :) Daha güçlü olduğu, yükseltmelere daha açık olduğu gibi detaylardan bahsetmiyorum, laptopun enerji tüketimini hesaba katmıyorum. Kasanın yaklaşık yarısı kadar güç tüketir laptop da.

1 kW elektrik aylık 240 kW'a kadar 2.07, 240 kW'dan sonra 3.11 lira. Ortalama bir RTX 4060 sistemin tam yük altında saatte 300W güç güç tükettiğini düşünürsek en yüksek tarifeden bile oyun esnasında toplamda saatte 1 TL civarı masrafı olur. 25.000 TL civarına alınabildiklerini düşünürsek 4060'lı bir laptoptan daha masraflı olması için on yıllarca kullanmanız gerekir :) Daha güçlü olduğu, yükseltmelere daha açık olduğu gibi detaylardan bahsetmiyorum, laptopun enerji tüketimini hesaba katmıyorum. Kasanın yaklaşık yarısı kadar güç tüketir laptop da.
Laptopların ne kadar güç tükettiğini hesaplayabilir miyiz?

Laptopların ne kadar güç tükettiğini hesaplayabilir miyiz?
4060 laptoplarda genelde 180-230W aralığında güç adaptörleri tercih ediliyor diye biliyorum. 4060 tek başına 100-120W aralığında güç tüketiyor genelde. Laptop CPU'ları diğer yandan masaüstüne göre çok daha az tüketiyor, oyun esnasında genelde 30W civarında kullanırlar.

Çok kaba hesaplarla yarı yarıya güç farkı olur dediğim gibi ancak 4060 kasanın biraz daha güçlü ve laptopa göre ortalamada 10 bin TL ucuz olduğunu düşünürsek elektrik dert edilecek bir şey değil. Ayrıca dediğim gibi, kasayı istediğiniz gibi kurcalayıp ileride çok daha az maliyete yükseltme şansınız var. Laptoplarda işlemci ve ekran kartı lehimli olduğu için gücü yetmediği zamanlarda çöp olacak.

Neden dünyada her şey para oldu ki?

Adım atarken bile para vericez ileride...
Ya aslında bence her şeyin para olması değilde paraya ulaşmanın zor fakat harcamanın kolay olması kötü.
mesela 1 Milyon TL gibi bir para çok az küçük bir para artık ev ya da araba bile zar zor alınıyor fakat o 1 Milyon TL'ye ulaşmak hala zor ve gittikçe daha da zorlaştı.