Azerbaycan FTTH altyapı sınırı aşılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eleutherios
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 45

Eleutherios

Çalışkan
Merhaba hocam. Ben Azerbaycan'da yaşıyorum ve burada da FTTH altyapı kullanıyoruz. İnternetimin sınır 36/36 ya sınırlı acaba herhangi bir yöntemle sınırı aşarsan gigabit alır mıyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam. Ben Azerbaycan'da yaşıyorum ve burada da FTTH altyapı kullanıyoruz. İnternetimin sınır 36/36 ya sınırlı acaba herhangi bir yöntemle sınırı aşarsan gigabit alır mıyim?
Şu anda Bakü'deyim ve Baktelecom FTTH kullanıyorum. Önümüzdeki aylarda denemeler yapmayı planlıyorum.

Merhaba FTTH altyapıda ISS'nin verdiği modemden kurtulmak için ONT+router almaya karar verdim. ONT olarak aklımda soru işaresi kaldı Recep Baltaş'ın videosunu izledikden sonra. Azərbaycan'da yaşıyorum bu arada. Huawei echolife HG8010h V2 GPON terminal Sc/Apc 1 ge ONT diye bir model buldum bunu alacaktım fakat Recep Baltaş'ın videoda V6 kullandığını görünce aklım karıştı. Neye dikkat etmem gerek sizce?

@Majdev hocam siz anlarsınız bu Azerbaycan'da nasıldır? En basitinden ONT+router nasıl yaparım? Rastgele bir ONT cihazı ile ISS şifresini girdiğimde çalışır mı?

Merhaba FTTH altyapıda ISS'nin verdiği modemden kurtulmak için ONT+router almaya karar verdim. ONT olarak aklımda soru işaresi kaldı Recep Baltaş'ın videosunu izledikden sonra. Azərbaycan'da yaşıyorum bu arada. Huawei echolife HG8010h V2 GPON terminal Sc/Apc 1 ge ONT diye bir model buldum bunu alacaktım fakat Recep Baltaş'ın videoda V6 kullandığını görünce aklım karıştı. Neye dikkat etmem gerek sizce?

@Majdev hocam siz anlarsınız bu Azerbaycan'da nasıldır? En basitinden ONT+router nasıl yaparım? Rastgele bir ONT cihazı ile ISS şifresini girdiğimde çalışır mı?
Merhaba hangi firma? Bakü’de BakTelekom ile erişim sağlayamadım.

Merhaba hangi firma? Bakü'de baktelekom ile erişim sağlayamadım.

Discord'dan konuşmuşduk bir ara şu an ulaşamadım size. Smart online kullanıyorum PPPoE bilgilerimi VLAN bilgimi falan biliyorum orada sıkıntı yok da eger ONT cihazı temin edersem Huawei HG8010h V2 modeli ile routere bağlayıp sıkıntısız kullanabilir miyim?

Ucuz fiyata bu iki cihazı temin edip modemden rahatça kurtulabilir miyim yoksa ONT cihazının kırılması gibi şeyler mi gerek root falan. Pek anlamıyorum bu işlerden.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-02-27-15-29-32-878_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-02-27-15-29-32-878_com.android.chrome.webp
    468,1 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_2025-02-27-15-29-52-506_org.tapaz.android.webp
    Screenshot_2025-02-27-15-29-52-506_org.tapaz.android.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 54
Discord'dan konuşmuşduk bir ara şu an ulaşamadım size. Smart online kullanıyorum pppeo bilgilerimi vlan bilgimi falan biliyorum orada sıkıntı yokta eger ONT cihazı temin edersem Huawei HG8010h V2 modeli ile routere bağlayıp sıkıntısız kullanabilir miyim?

Ucuz fiyata bu iki cihazı temin edip modemden rahatça kurtulabilir miyim yoksa ONT cihazının kırılması gibi şeyler mi gerek root falan. Pek anlamıyorum bu işlerden.

Salam. Azerbaycan'da en fazla 100 MB hız veriyor yüzde 95 yerde. Eğer 1000'den fazla değilse bence bu kadar eziyyet değmez. Bende baküdeyim, hsgq GPON modemi olduğu gibi sakladım, PPPoE bilgilerini TP-Link'e yazdım, TP-Link'i router mode seçerseniz hiçbir sorun kalmaz.

Salam. Azerbaycan'da en fazla 100 MB hız veriyor yüzde 95 yerde. Eğer 1000'den fazla değilse bence bu kadar eziyyet değmez. Bende baküdeyim, hsgq GPON modemi olduğu gibi sakladım, PPPoE bilgilerini TP-Link'e yazdım, TP-Link'i router mode seçerseniz hiçbir sorun kalmaz.
Ben de maksat modemden kurtulmak. Sadece aklıma takılan ONT ile olt bağlantısı kurula bilecek mi?

Discord'dan konuşmuşduk bir ara şu an ulaşamadım size. Smart online kullanıyorum PPPoE bilgilerimi VLAN bilgimi falan biliyorum orada sıkıntı yok da eger ONT cihazı temin edersem Huawei HG8010h V2 modeli ile routere bağlayıp sıkıntısız kullanabilir miyim?

Nokia mı mevcut olan router/ont? Tam model numarası paylaşır mısınız?

Merhaba iş için bende Baküdeyim gidip geliyorum sürekli, 100 Mbps üzerini alabiliyorsunuz. Baktelekom 250 Mbps, CityNet 750 Mbps ve CityLine 500 Mbps paketlerini aktif olarak kullanıyorum şu anda. Hatta sunucu bile barındırıyorum evimde.
IMG_0116.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt