Hangisi 4 destekli, tam anlamadım.

@YusufEymen Çok kafaya takılacak bir şey değil, F/P olarak alınır. Gen5 kartı da PCI-E4 takabilirsin de bazı problemler oluyordu, BIOS güncellemeleri ile çözmüşlerdir diye düşünüyorum.

Hepsiburada zarar etti sanırım, %5 indirimleri de geri çekmiş.

İlerisi için diyorum, PCIe 5 yok Tomahawk'da.

İlerisi için diyorum, PCIe 5 yok Tomahawk'da.
Evet, sonradan fark ettim öyle dediğini. F/P olarak alınır, mATX alırsan TUF B850M vesaire de opsiyon olur ileriye dönük, seni etkilemeyecekse. Biraz kişisel tercih açıkçası, Hepsiburada %5'lik indirimleri çekmeseydi, X670E Gaming PLUS modeli Gen5 destekli ve 10500 TL idi. Onu önermiş miydim sana bilmiyorum. Opsiyon çok açıkçası, hepsi kendi segmentinde güzel kartlar.

Bant genişliği olarak sıkıntı yaşamazsın, kağıt üstünde x8 kullansan bile x16'dan performans kaybı olmuyor. Oyun optimizasyonu tarafında sorunlar var, aynı problem Gen5 kartı Gen4 slota takınca oluyordu, BIOS ile düzeltmişlerdir, çok şikayet vardı bu konuda hakkında. @YusufEymen

Evet, sonradan fark ettim öyle dediğini. F/P olarak alınır, mATX alırsan TUF B850M vesaire de opsiyon olur ileriye dönük, seni etkilemeyecekse. Biraz kişisel tercih açıkçası, Hepsiburada %5'lik indirimleri çekmeseydi, X670E Gaming Plus modeli Gen5 destekli ve 10500 TL idi. Onu önermiş miydim sana bilmiyorum. Opsiyon çok açıkçası, hepsi kendi segmentinde güzel kartlar.

Bant genişliği olarak sıkıntı yaşamazsın, kağıt üstünde X8 kullansan bile X16'dan performans kaybı olmuyor. Oyun optimizasyonu tarafında sorunlar var, aynı problem Gen5 kartı Gen4 slota takınca oluyordu, BIOS ile düzeltmişlerdir, çok şikayet vardı bu konuda hakkında. @YusufEymen

ASUS TUF modelinde PCIe 5 vardı. O nasıldır?

ASUS TUF modelinde PCIe 5 vardı. O nasıldır?
4-5 çok fark etmiyor artık ya, BIOS update ile sorunsuz kullanırsın hepsini, sıkıntı yaşayacağını sanmam. TUF B850 alabilirsin, problem olmaz. Bütçe, tercih meselesi, 24 saat PC açık bırakıp render yapmayacaksan, sadece oyun oynayacaksan hissedebileceğin bir fark yok aralarında.

Gen5 kartı Gen5 slota takmak daha iyi sadece, ama olamıyorsa da problem yok. Kağıt üstünde performans farkı çok minimal. BIOS olarak problemli biraz bu Gen4-5 geçişleri, onu da düzeltmişlerdir.

B

4-5 çok fark etmiyor artık ya, BIOS Update ile sorunsuz kullanırsın hepsini, sıkıntı yaşayacağını sanmam. TUF B850 alabilirsin, problem olmaz. Bütçe, tercih meselesi, 24 saat PC açık bırakıp render yapmayacaksan, sadece oyun oynayacaksan hissedebileceğin bir fark yok aralarında.

Gen5 kartı gen5 slota takmak daha iyi sadece ama olamıyorsa da problem yok. Kağıt üstünde performans farkı çok minimal. BIOS olarak problemli biraz bu GEN4-5 geçişleri, onu da düzeltmişlerdir.

B850 eagle Wi-Fi 6E nasıl? Ona ısınmaya başladım bu ara.

B850 eagle nasıldır?

B850 ile Tomahawk aynı fiyat neden B650'yi seçtiniz daha dolu diye mi? Bilgi almak için soruyorum ben de 7800X3D toplamaya karar verdim ve B650 alacaktım, ama hem Type C, hem Wifi 7 hem de Pci 5.0 ayrıca fiyat farkı 2 bin TL gibi küçük bir rakam olduğundan B850 düşünüyordum.