Detaylar
Kim cevapladı?BIOS resetleyip denediniz mi?
wpeax
Uzman
Evet şimdi doğru kombinasyonu yaptım galiba şimdi LED'ler yanmıyor ama görüntü gelmiyor anlayamadım.
PC'yi kapatın ve RAM'leri söküp JBAT pinlerine dokunun. Daha sonra sadece 2. slota RAM takıp deneyin.
wpeax
Uzman
PC'yi kapatın ve RAM'leri söküp jbat pinlerine dokunun. Daha sonra sadece 2. slota RAM takıp deneyin.
2. slotta sorun yok zaten 2 ve 4'te sorunsuz kullanabiliyorum. 1. ve 3. slota RAM takınca sorun oluyor.
Bazen farklı RAM'lerde sıkıntı olabiliyor. Dediğim gibi denediyseniz muhtemelen uyumsuzluk yapıyorlar.
Talha Yiğit
Yetkin
Dört slotu doldurmak için aynı RAM'lerden olması gerek kit şeklinde onda bile sıkıntı çıkabilir. O yüzden kaç GB lazımsa 2. ve 4. slotlara o boyutta takmak her zaman daha sağlıklıdır.
Benim eski sistemde 3 farklı RAM markası vardı o nasıl olacak
BIOS güncel mi? Güncel değilse eğer güncelleyip öyle dene.İyi akşamlar. Normalde 2. ve 4. slotta RAM'lerimi kullanıyordum öyle olması gerektiği için. Bir sıkıntı olmuyordu. Şimdi 2 tane daha RAM aldım fakat 1. ve 3. slota RAM takınca CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Yardım eder misiniz?
wpeax
Uzman
Bazen farklı RAM'lerde sıkıntı olabiliyor. Dediğim gibi denediyseniz muhtemelen uyumsuzluk yapıyorlar.
Anladım BIOS güncellemesi bekleyeceğiz o zaman mecburen.
BIOS güncel mi? Güncel değilse eğer güncelleyip öyle dene.
Güncel hocam o kadarını akıl edebiliyorum.
Benim eski sistemde 3 farklı RAM markası vardı o nasıl olacak![]()
DDR3'lerde neredeyse RAM çalışsa yetiyordu çok iyi hatırlıyorum o zamanları. Hız arttıkça stabilite bozulmaya başladı artık yeni nesillerde.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-