5 gün devamsızlığın belge almaya engel teşkil edip etmeyeceğini tartışıyorduk. Ben sanırım hala alınmıyor dedim. Sonra başkası video attı meğer alınabiliyormuş mesajı beğendim yanlış biliyormuşum diyemeden saniyesinde ceza verildi bu kadar hızlı cezayı kesmeye ne gerek var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -27 Eksi
Konunun Technopat'ta açılması, forumun büyüme hızına büyük oranda etkidi gibi. Bahsettiğiniz zararları gibi yararları da oldu fikrimce. Beraberinde fayda getiren bir hata gibi görüyorum.

Alternatif olarak ne yapılabilirdi/yapılması lazımdı sizce? Meraktan soruyorum, karşı çıkmıyorum.
Orada duyurmasa bile kitle akisi zaten olacakti, orada ceza alan yine buraya gelecekti kacinilmaz bir gercek bu, forumun Recep Baltas'a ait olmasi da bunu hizlandirdi tabii.

Orada duyurmasa bile kitle akisi zaten olacakti, orada ceza alan yine buraya gelecekti kacinilmaz bir gercek bu, forumun Recep Baltas'a ait olmasi da bunu hizlandirdi tabii.

Ben Techolay'dan direkt o konu sayesinde haberdar oldum. Ha, o konu açılmasa da daha sonrasında bir yerde (örneğin başka bir konuda) tesadüfen denk gelir miydim? Olası.

Bu tek bir üye örneği tabii.

İnsanlar bir şeyler öğrenmek için tartışmıyor, yenmek için tartışıyor. Tartışma kültürleri yok, illa bir noktada olay dönüp size çirkef çirkef konuşmaya kadar gelecek. Hatalı olan kabul edip teşekkür etmeyi bilmiyor.
Maalesef bu yaşanıyor ve kaçınılmaz oluyor. Sakin sakin tartışırken birden kişi profil fotoğrafınızdan vs. saldırmaya başlıyor. Sonrada karşılıklı ceza alıyorsunuz.

Moderatörlerin ve yönetimdeki insanların içler acısı halini başka bir konuda anlatmıştım, şuraya mesajı tekrar bırakıyorum okumak isterseniz diye. Tabii bırakacağım konu daha eskilere dayanıyor, bu hep bir problemdi ve hala bir problem.
Sevilmeyen modların yaptığını düşündüğüm bir durum. Önce tartışmaya karışıyor, sonrasında eleştiri alınca ban atıyor. Bunu büyük keyifle yaptığını da biliyorum. Kim olduğunu eski konulara bakarak bulabiliyorsunuz. Bu kadar agresifliği kurallara uydurduğu için yönetim tarafında sorun teşkil etmiyor.

O kadar ağır eleştiri alamsına rağmen görevine gizli şekilde devam etmiş, muhtemelen ediyor olabilecek kadar da yönetim tarafından korunan biriydi. En azından imajı bu fikri uyandırıyor. Bakalım bu mesajdan sonra TP'de ban yiyecek miyim?

Bilgisi yoksa yorum yazmamalı veya ihtimal içeren cümle kurmalı. Altyapı konularına kısmen hakimim. Konuları yanıtlarken "muhtemelen, teorik olarak, kağıt üzerinde veya şu ihtimallerden" gibi cümleler kuruyorum.

Keşke eski TP sistemi gibi olsa. Cezalar katlanarak gitse. 1 gün, 3 gün ve 1 hafta gibi. O zaman çok kaliteli bir ortam oluyor. Kimse bilmediği şeye yazmaya cesaret edemiyor. Bu katı durumu idam olarak nitelendiriyorsanız, ben idama razıyım.
Kademeli olması mantıklı. Biliyormuş gibi konuşup hiçbir halttan anlamaması durumunda da katılıyorum sana. Benim demek istediğim tek seferde idam edilmemesiydi. Bir yapar uyarı yer, iki yapar uyarı yer, üç yapar uyarı yer, sonra idam edersin. İlkinde etmenin anlamı yok.

• İnsanlar bir şeyler öğrenmek için tartışmıyor, yenmek için tartışıyor. Tartışma kültürleri yok, illa bir noktada olay dönüp size çirkef çirkef konuşmaya kadar gelecek. Hatalı olan kabul edip teşekkür etmeyi bilmiyor.
  • Karşıt bir görüşe hürra diye saldırmak en sevdikleri şeydir. Bir konu açıldıktan sonra o konuya düzgün bir dille farklı bir bakış açısı mı getirdiniz? Yandınız. Saldıracaklar.
  • Moderatörlerin ve yönetimdeki insanların içler acısı halini başka bir konuda anlatmıştım, şuraya mesajı tekrar bırakıyorum okumak isterseniz diye. Tabii bırakacağım konu daha eskilere dayanıyor, bu hep bir problemdi ve hala bir problem.

• Kurallardaki gevşeklik, konunun başında belirtildiği gibi radikalliğin artmasına ve tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Karşıt görüşü düzgünce belirtmekten bahsetmiyorum o elbette olacak, burada bahsettiğim radikallik.
  • Duygusallık. Argüman üretemeyince yapmayı en sevdikleri şey duygusala bağlamak.

Harbiden Technopat'ta ki tartışma olayı işler acısı. Hatalı ve bilgisiz oldukları konularda hatalarını kabul etmetip, kendilerini diğerlerinden üstün göstermeye çalışıyorlar.

Şu konudaki bir eleman çok uygun bir örnek: Capcom, oyunlarına DRM ekleyerek FPS'i 10-15 düşürüyor ve modlama ile Cheat Engine'ı engelliyor

Kademeli olması mantıklı. Biliyormuş gibi konuşup hiçbir halttan anlamaması durumunda da katılıyorum sana. Benim demek istediğim tek seferde idam edilmemesiydi. Bir yapar uyarı yer, iki yapar uyarı yer, üç yapar uyarı yer, sonra idam edersin. İlkinde etmenin anlamı yok.
Tek seferde birini uzun süreli banlamak manasız. Öyle bir şeyi kimse talep edemez. Tekrara bağlı caydırıcılık en iyisidir.

Askerlik yapanlar bilir. İlla bir tane arızalı bölük vardır. Her seferinde ceza yerken görürsünüz ve cezanın boyutu sürekli artar.

Harbiden Technopat'ta ki tartışma olayı işler acısı. Hatalı ve bilgisiz oldukları konularda hatalarını kabul etmetip, kendilerini diğerlerinden üstün göstermeye çalışıyorlar.

Şu konudaki bir eleman çok uygun bir örnek: Capcom, oyunlarına DRM ekleyerek FPS'i 10-15 düşürüyor ve modlama ile Cheat Engine'ı engelliyor

1705486912260.webp

Şu yorumunun altına imzamı atarım bu arada.

Sevilmeyen modların yaptığını düşündüğüm bir durum. Önce tartışmaya karışıyor, sonrasında eleştiri alınca ban atıyor. Bunu büyük keyifle yaptığını da biliyorum. Kim olduğunu eski konulara bakarak bulabiliyorsunuz. Bu kadar agresifliği kurallara uydurduğu için yönetim tarafında sorun teşkil etmiyor.

O kadar ağır eleştiri alamsına rağmen görevine gizli şekilde devam etmiş, muhtemelen ediyor olabilecek kadar da yönetim tarafından korunan biriydi. En azından imajı bu fikri uyandırıyor. Bakalım bu mesajdan sonra TP'de ban yiyecek miyim?

Zamanında bir moderatör şu cümleyi kurdu bak ciddi ciddi:

1705486971134.webp

Sonra raporladık, 20 yıl sonra falan aldılar herhalde modluktan. Ertesi 2-3 gün baktım hala duruyordu. Ben de Discord'a attığım mesajın thumbnail'ı sayesinde mesajı bulabildim şimdi.

Moderatör dediğimiz adam yeri geldiğinde "dağılın beyler" diyebilecek adam olmalı. Ortalığı yatıştırmalı yani. Bunun yaptığı da bu işte...

Normal şartlarda modları hep savunan birisiyimdir ama bu arkadaşı %90 eleştirdim. O denli güç delisi biriydi. Yönetim bile kayıtsız kaldığına göre, ofiste bulunana birisinin yakını olmalı. Yoksa bu kadar saçmalığa kayıtsız kalındığının ilk ve tek örneğidir...

Üşenmedim buldum mesajı, düzenlemiş. Bu forumda gerçek ismiyle hesap açtığınındın şüpheleniyorum. Entrika sırası bende.

Normal şartlarda modları hep savunan birisiyimdir ama bu arkadaşı %90 eleştirdim. O denli güç delisi biriydi. Yönetim bile kayıtsız kaldığına göre, ofiste bulunana birisinin yakını olmalı. Yoksa bu kadar saçmalığa kayıtsız kalındığının ilk ve tek örneğidir...

Üşenmedim buldum mesajı, düzenlemiş. Bu forumda gerçek ismiyle hesap açtığınındın şüpheleniyorum. Entrika sırası bende.

A aynı kişiden bahsediyormuşuz, çok iyi denk geldi.

• Beğendim
İfadeler: 62
A aynı kişiden bahsediyormuşuz, çok iyi denk geldi.
Aklın yolu bir. İşin kötü aynı bu kişiyle kısa süre DC grubundaydım. Davranışları falan da çok garip gelmişti. Onun diğer görevliler tarafından da ağır eleştirildiğini düşünüyorum 💀