PHUL veya PHAT senin için uygun olabilir. Ama hem kuvvet hem hipertrofi içerdiği için yorucu diyorlar. Ben bir ara lineer programım bittiğinde ona geçmeyi düşünmüştüm, ancak sonradan vazgeçtim. Sen bir bak derim.
Phul veya phat senin için uygun olabilir. Ama hem kuvvet hem hipertrofi içerdiği için yorucu diyorlar. Ben bir ara lineer programım bittiğinde ona geçmeyi düşünmüştüm, ancak sonradan vazgeçtim. Sen bir bak derim.
@Testo Unit yeni başlayanlar serbest ağırlık çalışmamalı sadece makineler ile çalışmalı. Bu konuyu çok detaylandırmam lazım ama bunu yazıya dökmek çok yorucu oluyor. Technopat'ta bir çok konuda bunu açıkladım bakabilirsin onun dışında Full body olarak çalışmalı. Sen neye göre ilk defa spor salonuna giden birisine split program veriyorsun? Bir diğer konuda set ve tekrarlar 3x15 şeklinde olmalı.
@Testo Unit cidden insanları yanlış yönledirmek bu konu raporlayarak silinmesini isteyin, eğer çok böyle bir isteğiniz varsa size bir program iletiyim onu açın konu olarak.
@Testo Unit yeni başlayanlar serbest ağırlık çalışmamalı sadece makineler ile çalışmalı. Bu konuyu çok detaylandırmam lazım ama bunu yazıya dökmek çok yorucu oluyor. Technopat'ta birçok konuda bunu açıkladım bakabilirsin onun dışında Full body olarak çalışmalı. Sen neye göre ilk defa spor salonuna giden birisine split program veriyorsun? Bir diğer konuda set ve tekrarlar 3x15 şeklinde olmalı.
Her makine her zaman en iyi sonucu vermiyor. Örneğin chet press makinesini açıkladım yukarıda. Ek olarak tam olarak split sayılmaz hafifleştirilmiş split denebilir. Ayrıca konunun linkini atabilir misiniz?
Cidden insanları yanlış yönledirmek bu konu raporlayarak silinmesini isteyin, eğer çok böyle bir isteğiniz varsa size bir program iletiyim onu açın konu olarak.
Yanlış yönlendirme neden oluyor? Herkesin önerdiği program aynı olmadığına göre doğru en doğru program teknik olarak olmaz. Programın tam olarak eksik yanı nedir? Kas dinlenme süresimi yetmiyor veya yanlış hareket sayısımı var?
Yanlış yönlendirme neden oluyor? Herkesin önerdiği program aynı olmadığına göre doğru en doğru program teknik olarak olmaz. Programın tam olarak eksik yanı nedir? Kas dinlenme süresimi yetmiyor veya yanlış hareket sayısımı var?
Hocam Fitness'in ana kuralı ilk başlayanlar Full Body çalışır. Bunu bilmiyorsanız zaten bu spora çok uzaksınız. Sizin dışınızda başlangıç olarak split program öneren birisini bana atabilir misin?
Tonla chest press makinesi var. Benim en çok verim aldığım makineler arasında, neye göre verimsiz?
Neden makineler ile çalışılması gerekir, serbest ağırlıkla çalışılmamalı.
İlk ay için makinelerle çalışılması gerekir, ilk ay fullboyd çalışmalısının sebebi kas kazanımı değildir kasları alıştırmaktır serbest ağırlık ile çalışırsanız hem formlardan çalacaksınız hemde aktivasyon azalacağından dolayı kasları fullbody sonrası için yeterli derece hazırlayamıyacaksınız.
lk ay full body yapmanın tek sebebi diğer aylar yapılacak olan PPL, split antrenmanlara kasları hazırlamaktır bununla birlikte kaz kazanımı minimal derecede olur. Daha çok amaç kasları bu spora adapte edebilmektir.
E o zaman neden ilk aydan full body çalışyorlar? Direk split antrenman ile başlasınlar amaç kas kazanımı ise amaç kasları hazırlamak olduğu için serbest ağırlık yazılmaz bunun yerine daha efektif olan makine gibi hareketlerden başlanılır.
Türkiyede'ki en ünlü hocalardan Serdar Aktolga'nın örnek bir antermanı:
İlk ay için makinelerle çalışılması gerekir, ilk ay fullboyd çalışmalısının sebebi kas kazanımı değildir kasları alıştırmaktır serbest ağırlık ile çalışırsanız hem formlardan çalacaksınız hem de aktivasyon azalacağından dolayı kasları fullbody sonrası için yeterli derece hazırlayamayacaksınız.
İlk ay bench yapılmaz makinelerle çalışmak lazım, bunu nerede araştırırsan araştır ne zaman ilk ay kime bench press vermişler dengede ve güçte zaten sıkıntı yaşar sadece kası ısındırmak istiyoruz ilk ay bench pressin bir mantığı yok ilk ay için makinelerle çalışmak gerekir.
İlk ay bench yapılmaz makinelerle çalışmak lazım, bunu nerede araştırırsan araştır ne zaman ilk ay kime bench press vermişler dengede ve güçte zaten sıkıntı yaşar sadece kası ısındırmak istiyoruz ilk ay bench pressin bir mantığı yok ilk ay için makinelerle çalışmak gerekir.
Estafirullah hocam bilgi alışverişi yapıyoruz burada. Ben kendi fikrimi belirttim. Siz kendi fikrinizi belirttiniz. Eğer yanlış oluğunu düşünüyorsanız raporlayın moderetörler uygun görürse kaldırır. Ancak benim fikrim bu yönde.
Estafirullah hocam bilgi alışverişi yapıyoruz burada. Ben kendi fikrimi belirttim. Siz kendi fikrinizi belirttiniz. Eğer yanlış oluğunu düşünüyorsanız raporlayın moderetörler uygun görürse kaldırır. Ancak benim fikrim bu yönde.
Benim amacım zaten fikrinizi düzeltmek en basitinden benim eski arkadaşım spora başlıyor benden habersiz. Spora gittiği çocuk başlangıç için çocuğa Güray Hypertrophy programı vermiş, cidden böyle kara cahiller var. Spora başlayan arkadaşımında sporla hiçbir bilgisi olmadığından dolayı dediklerini yapmış çocuk hergün eve ölü olarak gitmiş
Technopat kullanıyorsan profilimden fitness mesajlarına bakıp ne olduğunu az çok anlayabilirsin.