5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba,

Bir şey üst üste olduğunda veya biri olumsuz bir cevap verdiğinde, ani bir sinirlenme ve özellikle sinirlendiğimde titreme gibi vücutta bazı buz kesilme tepkileri olabiliyor. Mesela dün buradaki bir konuya çok sinirlenmiştim. Sağ olsun, Enes Bey destek biletinde yardımcı oldu. Aslında çok çabuk kızan bir insan da değilim, genellikle sakinimdir. Ancak bazı olumsuzluklar karşısında, istemsizce karşımdaki insanın kalbini kırabiliyorum ve sonrasında özür diliyorum. Genel olarak böyleyim. Sizde ise, her şeye sinirlenir misiniz yoksa bazı konularda sakin mi kalırsınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bir şey üst üste olduğunda veya biri olumsuz bir cevap verdiğinde, ani bir sinirlenme ve özellikle sinirlendiğimde titreme gibi vücutta bazı buz kesilme tepkileri olabiliyor. Mesela dün buradaki bir konuya çok sinirlenmiştim. Sağ olsun, Enes Bey destek biletinde yardımcı oldu. Aslında çok çabuk kızan bir insan da değilim, genellikle sakinimdir. Ancak bazı olumsuzluklar karşısında, istemsizce kalbimi kırabiliyorum ve sonrasında özür dilerim. Genel olarak böyleyim. Sizde ise, her şeye sinirlenir misiniz yoksa bazı konularda sakin mi kalırsınız?

Bazı şeyler benim de anında tepemi attırabiliyor. Herkesin tepesini attıran bir şey vardır.

Merhaba,

Bir şey üst üste olduğunda veya biri olumsuz bir cevap verdiğinde, ani bir sinirlenme ve özellikle sinirlendiğimde titreme gibi vücutta bazı buz kesilme tepkileri olabiliyor. Mesela dün buradaki bir konuya çok sinirlenmiştim. Sağ olsun, Enes Bey destek biletinde yardımcı oldu. Aslında çok çabuk kızan bir insan da değilim, genellikle sakinimdir. Ancak bazı olumsuzluklar karşısında, istemsizce kalbimi kırabiliyorum ve sonrasında özür dilerim. Genel olarak böyleyim. Sizde ise, her şeye sinirlenir misiniz yoksa bazı konularda sakin mi kalırsınız?
Öfke durumunuz genel hayatınıza yayılmışsa, size verebileceğim tek tavsiye psikiyatriste gitmeniz olacaktır.

Ayriyeten, saçma sapan hurafelere inanıp, psikiyatriste gitmekten çekinmeyin arkadaşlar. Nasıl midenizde bir sorun olduğunda dahiliye doktoruna gidiyorsanız, ruhsal veya zihinsel bir sorun yaşadığınızda da psikiyatriste gitmelisiniz.

Öfke durumunuz genel hayatınıza yayılmışsa, size verebileceğim tek tavsiye psikiyatriste gitmeniz olacaktır.

Ayriyeten, saçma sapan hurafelere inanıp, psikiyatriste gitmekten çekinmeyin arkadaşlar. Nasıl midenizde bir sorun olduğunda dahiliye doktoruna gidiyorsanız, ruhsal veya zihinsel bir sorun yaşadığınızda da psikiyatriste gitmelisiniz.

Aslında psikiyatriklik bir durumum yok, çok şükür iyi durumdayım ama insanlara güvenim kırıldı artık hiç kimseye güvenemiyorum. Bazen böyle anlık oluyor.

Ben bir şeyi anlatamadıysam daha çok kendime kızarım açıkçası. Farklı farklı kafa yapısında bir sürü insan var. İlla yaptıkları veya yazdıkları mesaja sinirleniyorum ama buranın bir sosyal mecra olduğunu ve bana bilgi dışında çok bir şey katmadığını bildiğim için salıyorum.

Aslında psikiyatriklik bir durumum yok, çok şükür iyi durumdayım ama insanlara güvenim kırıldı artık hiç kimseye güvenemiyorum. Bazen böyle anlık oluyor.
Hocam, psikiyatrilik durum ne demek?

Psikyiatriste gitmeniz için sadece Bipolar, Şizofreni vb. hastalıklara sahip olmanıza gerek yok.

Hatta herhangi bir sorunu olmayan kişilerin bile, yılda bir kere de olsa iyi bir psikiyatriste danışmasını öneririm. Herkesin bedensel sağlığı kadar, zihinsel ve ruhsal sağlığına da önem vermesi gerektiğini düşünüyorum.

İyi bir psikiyatriste gittiğinizde, zaten ilaç kullanmanızı gerektiren bir sorununuz yoksa, sizi psikoloğa yönlendirecektir veya tedavi almanızı gerektiren bir durum olmadığını söyleyecektir.

Devlet hastanesindeki psikiyatristleri hiç önermiyorum açıkca söyleyeyim ama durumunuz varsa, iyi bir psikiyatriste gidebilirsiniz. Sizin için en mantıklı seçenek bu olacaktır.