Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YasinCmcla

Başarılı
Güç planı seçemiyorum, normal de bilgisayarın ekranı hiçbir zaman kapatmam veya uyku moduna almam artık 15 dakikada uyku moduna geçiyor. Geri yükleme yaptırmıyor vs. nasıl çözebilirim? Her foruma baktım ama sunulan çözümler fayda etmedi.

Sorun3.webp
Sorun2.webp
Sorun1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu bilgisayarı son sürüme güncelleyerek hallettim arkadaşlar, büyük ihtimal benden habersiz evin ahalisi yanlışlıkla hizmetlerden birini kapattı. Yardımlarınız için teşekkürler.
Windows + S tuşlarına aynı anda tıklayın ve "PowerShell" yazın, çıkan "Komut istemi" penceresine sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın.

Aşağıdaki komutu girerek bu pencereyi açınız.
Kod:
irm "https://christitus.com/win" | iex

Açılan pencerede "Config" sekmesine gelip. "System Corruption Scan" Butonuna basınız ve sonuçlarına bakınız.
Eki Görüntüle 105096

Alternatif olarak "Tweaks" Sekmesine gelip "Add and Activate Ultimate Performance Profile" butonuna basarak bir güç plan oluşturmayı deneyiniz.
Eki Görüntüle 105097

Olmazsa çalıştırdan MSConfig açın. Tüm hizmetleri yükle ( ismi aklımda değil ) seçeneğini aktif edip yeniden başlatın. Hala olmuyorsa hizmetlerde ki tüm işlemleri otomatiğe çekin.

Olmuyorsa bir zahmet format atın. Adam tonla kod ve çözüm önerisi vermiş. Yapacak bir şey kalmıyor geriye. Ders çıkarırsın umarım.

Evet şimdi daha dikkatli bakınca gözüme çarpan bir şey oldu. Büyük ihtimalle devre dışı bırakıp reg dosyası yüklemekten hizmetlerin içinden geçtiniz ve söylemiyorsunuz. İlk SS te devre dışı bıraktığınız hizmetlerden birisinin fotoğrafını göndermişsiniz. Durduk yere sistem geri yükleme ve güç planı gibi önemli hizmetlerin çalışmamasının başka yolu yok.

Son düzenleme:
Eğer ki bunlara rağmen hala düzelmiyor ise büyük ihtimalle Windows'un içinden geçmişsinizdir. İşte bu yüzden şu saçma sapan Windows optimize eden toolları kullanmayın diyoruz.

Olmazsa çalıştırdan MSConfig açın. Tüm hizmetleri yükle ( ismi aklımda değil ) seçeneğini aktif edip yeniden başlatın. Hala olmuyorsa hizmetlerde ki tüm işlemleri otomatiğe çekin.

Hala olmuyorsa bir zahmet format atın. Adam tonla kod ve çözüm önerisi vermiş. Yapacak bir şey kalmıyor geriye. Ders çıkarırsın umarım.

Evet ayarları eğer bilmeden fazla kurcalanırsa sistem dosyaları onarılmaz bir hale getirilebiliyor. Bu hata ile ilk defa karşılaşıyorum.

En son çare olarak dediğiniz gibi format atmak kalıyor. Tabii ki öncelik formatsız sorunu çözmek olmalıdır.

Windows onarımın çözemediği sorunlar genellikle söylediğiniz gibi Windows ayarlarını ve ne olduğunu bilmeden kullanılan tweak dediğimiz optimizasyon, hızlandırma işlemleri ile doğuyor.

Eğer bir modlanmış ISO kullanılıyorsa bu sistem dosyaları silinmiş olabilir.

Evet ayarları eğer bilmeden fazla kurcalanırsa sistem dosyaları onarılmaz bir hale getirilebiliyor. Bu hata ile ilk defa karşılaşıyorum.

En son çare olarak dediğiniz gibi format atmak kalıyor. Tabii ki öncelik formatsız sorunu çözmek olmalıdır.

Windows onarımın çözemediği sorunlar genellikle söylediğiniz gibi Windows ayarlarını ve ne olduğunu bilmeden kullanılan Tweak dediğimiz optimizasyon, hızlandırma işlemleri ile doğuyor.

Eğer bir modlanmış ISO kullanılıyorsa bu sistem dosyaları silinmiş olabilir.

Hizmetlerin içinden geçmiş bu hocam iddiasına da girerim. Windows 8 döneminde tüm hizmetleri devre dışı bırakmıştım. Explorer durmadan kendini yeniden başlatıp durmaya başlamıştı ve sistem geri yüklemeye ulaşılamıyordu. Bu arkadaşta performans adı altında Windows'u sakat etmiş.

İsmi bilinir bile olsa asla tool tavsiye etmiyorum. Her şeyi kendin öğrenip kendin yapman daha iyi. Aslında yapılabilecek pek bir şey yine yok. Format atarsın. Driver kurup güncellemeleri yaparsın. İçinden gereksiz uygulamaları kaldırıp arka plan uygulamalarını kapatırsın ve güç planını yüksek performans yaparsın olur biter. Fanteziye bu kadar girerseniz sonunuz Eng*nbey'den farksız olur.

Hizmetlerin içinden geçmiş bu hocam iddiasına da girerim. Windows 8 döneminde tüm hizmetleri devre dışı bırakmıştım. Explorer durmadan kendini yeniden başlatıp durmaya başlamıştı ve sistem geri yüklemeye ulaşılamıyordu. Bu arkadaşta performans adı altında Windows'u sakat etmiş.

Bir Windows ISO dosyasının içerisindeki install.wim imajı dosyası ile Windows'u onarma için kullanabilir arkadaş fakat bu işlem çok uzun süren bir iş. Format atmak en etkili yöntem olacaktır.

Kaynak: Repair a Windows Image

Bir Windows ISO dosyasının içerisindeki install.wim imajı dosyası ile Windows'u onarma için kullanabilir arkadaş fakat bu işlem çok uzun süren bir iş. Format atmak en etkili yöntem olacaktır.

Kaynak: Repair a Windows Image

Eğer sorunun kaynağı sadece devre dışı bırakılan hizmetler ise bu yöntem işe yaramaz diye biliyorum. Çünkü bu sadece bende eksik sistem dosyalarını tamamlamıştı. Ne yaptığını keşke bilsek yardım edeceğiz. Ama optimize edeceğim diye YouTube'dan gördüğü ne kadar araç varsa istisnasız hepsini kullanmış galiba.

Orasını bilemeyiz. Belkide hiç kullanmamıştır kendi kapatmıştır.

Aslında oradan kullansa yine iyi. Çünkü kötü bir şey olsa yorumlarda zaten sülale bırakmıyorlar (özellikle bizim millet). Çok yüksek ihtimalle kendi ayar çekti. Çektiği son ayar oldu o da. Sabah bu yöntemleri denedikten sonra ne yaptığı ortaya çıkar.

Sorunu bilgisayarı son sürüme güncelleyerek hallettim arkadaşlar, büyük ihtimal benden habersiz evin ahalisi yanlışlıkla hizmetlerden birini kapattı. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm