Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LIGHTOFGOD

Becerikli
Yer
İzmir
Arkadaşlar herkese selam,

MSI B450M-A Pro Max anakartım var. Format attıktan sonra ilgili driverları kurarken BIOS güncelleme gafletinde bulundum ve güncelledim. Güncelleme bittikten sonra restart atarken PC tekrardan açılmadı.
  • Ekrana görüntü gelmiyor, sürekli offline moda geçiyor.
  • Klavye ve fareye güç gelmiyor.
  • Ekran kartı çalışmıyor.
  • Sadece kasadaki fanlar çalışıyor.
  • Sıvı soğutma su pompalamaya devam ediyor ve CPU'yu soğutuyor.
Denediğim yöntemler:
  • Restart atmak
  • İşlemci harici tüm parça ve kabloları söküp tekrardan kurmak
  • 12 saat boyunca açık şekilde beklemek
  • BIOS pilini söküp 30 dk beklemek
  • BIOS pilini söküp JBAT1 üzerinden kısa devre yapıp CMOS sıfırlamayı denemek
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor ve sizlerden yardım bekliyorum. Yeni evlendim, o yüzden yeni anakart almak istemiyorum. Desteklerinizi bekliyorum. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartı söküp gönderiyorsunuz, BIOS güncellemesi sonrası görüntü vermiyor deyin.
RAM'leri uçları silgi ile siler misin? Olmadı elinde yağsız devre temizleyici varsa slotları temizleyin. Oksitleme olabilir. Olmadı SSD/HDD çıkarın öyle deneyin. Büyük ihtimalle BIOS uçmuş.

RAM'leri uçları silgi ile siler misin? Olmadı elinde yağsız devre temizleyici varsa slotları temizleyin. Oksitleme olabilir. Olmadı SSD/HDD çıkarın öyle deneyin. Büyük ihtimalle BIOS uçmuş.

Hocam silgi ile temizledim ve devre temizleyici de kullandım, dediğim gibi işlemci harici tüm parça ve kabloları söküp taktim. :(

Buzzer sistemi açınca ses verir, onun kaç kısa kaç uzun olduğuna bakarak arıza tespiti yapılabilir.
Teşekkür ederim hocam, bunu unutmuşum. Yarın sabah takıp deneyeceğim.

BIOS sorunuysa anakart çöp olmaz, çipe BIOS yazılır düzelir.
Hocam peki pahalı bir işlemci mı? İkinci eli 1500 civarına satıyorlar. Umarım ocivarda para vermek zorunda kalmam.

Hocam silgi ile temizledim ve devre temizleyici de kullandım, dediğim gibi işlemci harici tüm parça ve kabloları söküp taktim. :(

Teşekkür ederim hocam, bunu unutmuşum. Yarın sabah takıp deneyeceğim.

Hocam peki pahalı bir işlemci mı? İkinci eli 1500 civarına satıyorlar. Umarım ocivarda para vermek zorunda kalmam.
En kötü 500-600 ücret alırlar gibi, CH341A programlayıcısı 300-400 TL. Kendiniz de yapabilirsiniz.

Yanlış BIOS yükleyemez, anakart izin vermiyor. Büyük ihtimalle yarıda kesilmiş gibi.