Eğitim ücretsiz olacak. Paralı üniversite kalmayacak. Üniversiteler devlet elinde olacak. Eğitim devlet elinde olacak. Eğitimde fırsat eşitliği olacak. Öyle parasını veren üniversiteye giremeyecek. Üniversiteden mezun olan o işi yapmak zorunda kalacak ve işi hazır olacak. Anında mesleğine başlayacak.

Bizim sınıf dil sınıfı ve sınıfta onlarca Arap var. Ne iş yapacakları sorulunca doktor veya mühendis diyorlar. Hoca da ulan madem öyle dil bölümü de ne yapıyorsunuz deyince de abimde burada okudu şimdi tıp okuyor gibi cevaplar veriyorlar. Hoca nasıl oluyor deyince de parayla diyorlar. 60 bin lira ücretle elin Afgan'ı benim ülkemde sıfır bilgi ve ders çalışmayla tıp okuyup doktor olabiliyor. Ben ise öğretmen olabilmek önce ilk 5 bin ila 20 bin arası bir sıralama yapmak zorundayım YKS'de. Daha sonra en az 4 yıl üniversite okumalıyım. Sonra da ya özel sektörde sömürülür ya da bir de KPSS için çalışıp devlet okuluna girmeye hak kazanmalıyım. Hakkımı kazandıktan sonra atanmayı beklemeliyim. Eğer şanslıysam Şırnak'a atanırım. Onlar da uyuyarak doktor olacaklar. Ulan ben ne sahura kadar ne de sahurdan sonra uyumuyorum ders çalışmak için. Bu Allahlını ahlakını sevdiğimin Afgan'ı sınavda bağırıyor, maymun sesi çıkarıyor, küfür ediyor, geğiriyor ve osuruyor. Hoca da hak ettiğini yapmıyor ona karşı.

Arkadaşlar mülteci konusunda durum sizin bildiğinizden daha vahim haberiniz olsun. Gelin de bakın İmam hatip liselerine. Okulun yüzde 70'i Arap. 3'ü 5'i hariç de gerisi yukarıda anlattığım gibi.

Geçen felsefe dersinde Er Ryan'ı Kurtarmak izliyorduk. Arkamdaki o bahsettiğim çocukta ikide bir hocaya ben böyle savaşı çok severim hocam diyordu. Her seferinde de o zaman neden kaçtın dedim. Gezmeye geldim babamın parası vardı geziyorum burada sen fakirsin gezemezsin tabii diyor. Ulan kaçıp gelmişsin buraya bari adam ol. Kültürsüz pişmaniye seni.

İtin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı. Sözüm meclisten dışarı. Burayla lakası yok tabii ki. Aklımdaki kurgusal cevaplar için ayazdım bunu :)

Gıda ile ilgili düzenlemeler derdim.

Paket içerisindeki ögeler kabak gibi kocaman yazacak paketin arkasında, ürünün boyutu paketteki görsel ile aynı boyutta olacak, ürünün içeriği gerçeği temsil edecek gibi.
Gıda denetiminin arttırılması vs.

Herkesin elini öpüp, ayağını yalayacaksak sıkıntı büyük.

İşçiler için kanun çıkartırdım.

Günde 6 saat.
İlk iki saatten sonra 15 dk. mola.
Molanda 1 saat 45 dk sonra 30 dk. yemek molası.

Moladan sonra da çalışma.

Hem köpek gibi çalışıp, hem de yan yatan bir memurdan çok çok düşük maaş almak saçma bir durum yani. İşçilerde günümüz TR'si yüzünden hakkını arıyamıyor, arayanı da işten çıkartıyorlar yani.

Okullarda din dersleri yasaklanmalı. Azaltma değil komple yasaklanmalı.

Erkek sünneti 18 yaşından sonra isteğe bağlı yapılmalı.

LGBT'li bireyler sokakta olay falan çıkarırsa anında tutuklanmalı. Çünkü bunu gözümüze sokuyorlar.

IMEI kaydı denilen saçma şey kaldırılmalı.

Devlet dairelerine kullanılacak bir işletim sistemi yapılmalı. Pardus var ama çok işlevli değil.

Gereksiz üniversiteler kapatılmalı. Karabük olayını gördünüz çünkü.

Din hocaları astırılmalı.

Dindar ailelere müebbet hapis cezası verilmeli. Din adı altında çocukları boğmaya çalışıyorlar. 5 yaşındaki çocuklara oruç tutturuyorlar.

Baş örtüsü yasaklanmalı.

Cumhurbaşkanı sadece 1 kez aday olabilir.

Reşit olma yaşı 18 değil 15 olmalı.

Terör ile bağlantılı partiler kapatılmalı.
Dindar ailelere müebbet hapis ve din hocalarını astırmak dışında katılıyorum. İyi din hocası var, kötü din hocası var. Ayrıca dindar ailelere neden hapis veriyoruz durduk yere? Dediğiniz tarikatlar için daha doğru olur fakat dediğiniz gibi davranan ailelere de bir şeyler yapmak lazım ama müebbet hapis çok fazla.

Pedofililere ve Irkcilara idam yasasi.
Eğer ırkçılara idam yasası çıkaracaksanız büyük ihtimalle sende dahil Türkiye'nin %70'ini asmamız lazım.

Aklıma gelenleri ekleyeceğim.

• Din dersleri zorunluluktan çıkarılıp seçmeli ders haline getirilmeli.
  • Ülkede en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe gibi diller, seçmeli ders olarak sunulmalıdır.
  • Devlet çalışan sistemlerde yerli yazılım olan Pardus gibi işletim sistemlerini kullanılacak.
  • Üniversite sayısı azaltılmalı ve mesleklere önem verilerek etkinliklere bütçe artırılmalıdır, böylece kaliteli bir eğitim sağlanmalı.
  • Türk olmayan kişilere mülk edinme süreci zorlaştırılacak.
  • Cumhurbaşkanı, iki kez aday olma hakkına sahip olacak ancak bu sürecin sonunda siyaseti bırakacak.
  • Gıda denetimi artırılmalı ve paketlerdeki içerikler vatandaşların anlayabileceği şekilde yazılması zorunlu olacak.
  • Çalışma saatleri 45'ten 40 saate düşürülecek.
  • Yılbaşı günü bir haftalık tatil ilan edilecek.
  • İlkokulda ders sayısı azaltılmalı ve daha çok gelişim odaklı olacak.
  • Okul dersleri 45 dakikadan 40 dakikaya düşürülmeli, teneffüs süresi ise 10 dakika olacak.
  • Lise son sınıfta staj yapanlar kişi sigortası olarak kabul edilmeli ve emeklilik haklarına başlayacak.
  • Kadınlar 18 yaşına doldurulduğunda askerliği yapmak isteyip istemedikleri sorulacak.
  • Erkek askerlik bedelli kaldırılacak ve zorunlu askerlik süresi 6 aydan 4 aya düşürülecek.
  • Sınırlarımızı kaçaklara karşı koruyan avcılar gönüllü olacak ve lisanslı olacaklar. Kaçakları yakaladıklarında ödül verilecek.

Son düzenleme:
Aklıma gelenleri ekleyeceğim.

• Din dersleri zorunluluktan çıkarılıp seçmeli ders haline getirilmeli.
  • Ülkede en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçe gibi diller, seçmeli ders olarak sunulmalıdır.
  • Devlet çalışan sistemlerde yerli yazılım olan Pardus gibi işletim sistemlerini kullanılacak.
  • Üniversite sayısı azaltılmalı ve mesleklere önem verilerek etkinliklere bütçe artırılmalıdır, böylece kaliteli bir eğitim sağlanmalı.
  • Türk olmayan kişilere mülk edinme süreci zorlaştırılacak.
  • Cumhurbaşkanı, iki kez aday olma hakkına sahip olacak ancak bu sürecin sonunda siyaseti bırakacak.
  • Gıda denetimi artırılmalı ve paketlerdeki içerikler vatandaşların anlayabileceği şekilde yazılması zorunlu olacak.
  • Çalışma saatleri 45'ten 40 saate düşürülecek.
  • Yılbaşı günü bir haftalık tatil ilan edilecek.
  • İlkokulda ders sayısı azaltılmalı ve daha çok gelişim odaklı olacak.
  • Okul dersleri 45 dakikadan 40 dakikaya düşürülmeli, teneffüs süresi ise 10 dakika olacak.
  • Lise son sınıfta staj yapanlar kişi sigortası olarak kabul edilmeli ve emeklilik haklarına başlayacak.
  • Kadınlar 18 yaşına doldurulduğunda askerliği yapmak isteyip istemedikleri sorulacak.
  • Erkek askerlik bedelli kaldırılacak ve zorunlu askerlik süresi 6 aydan 4 aya düşürülecek.
  • Sınırlarımızı kaçaklara karşı koruyan avcılar gönüllü olacak ve lisanslı olacaklar. Kaçakları yakaladıklarında ödül verilecek.
Hepsine katıldığım tek yazı galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dindar ailelere müebbet hapis ve din hocalarını astırmak dışında katılıyorum. İyi din hocası var, kötü din hocası var. Ayrıca dindar ailelere neden hapis veriyoruz durduk yere?
Din adı altında kaba etlerinden bilgi uydururlarsa idam edilmeli tabii.

Dindar ailelerin çook az kısmı iyi niyetli. Onun dışındakiler şov amaçlı.