Dylanwithay

Çalışkan
Merhaba, internetten öğrenmeye çalıştığım kadarıyla animasyon yapmaya çalışıyorum fakat karakterimin bacak kısmı bir süre sonra bozuldu. Ters şekilde bükülüyor. Bir tarafı düz iken bir tarafı yamuk duruyor. Animasyonun öncesinde yüksek ihtimal iyice döne döne o hale gelmiş. Ben şimdi diyelim 545. karede istediğim kemik sıfır haline gelsin tekrar yapayım istiyorum? Yardımcı olursanız çok güzel olur. En kötü bütün karakter T POS'e haline gelsin ama yeter ki o karede rahatça çalışabileyim.

1738150804618.webp

1738150817245.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, internetten öğrenmeye çalıştığım kadarıyla animasyon yapmaya çalışıyorum fakat karakterimin bacak kısmı bir süre sonra bozuldu. Ters şekilde bükülüyor. Bir tarafı düz iken bir tarafı yamuk duruyor. Animasyonun öncesinde yüksek ihtimal iyice döne döne o hale gelmiş. Ben şimdi diyelim 545. karede istediğim kemik sıfır haline gelsin tekrar yapayım istiyorum? Yardımcı olursanız çok güzel olur. En kötü bütün karakter T POS'e haline gelsin ama yeter ki o karede rahatça çalışabileyim.

Eki Görüntüle 119654

Eki Görüntüle 119656
Blender'da animasyon yaparken kemik istatistiklerini sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kare Seçimi

- 545. kareye gidin. Zaman çubuğunu kullanarak doğru kareyi seçin.

2. Pose Moduna Geçiş

- Armature (kemik yapısı) seçili ise, sağ tıklayın ve `Pose Mode`a geçin.

3. Kemikleri Seçin

- Özellikle bozuk olan kemikleri seçin. Shift tuşunu kullanarak birden fazla kemik seçebilirsiniz.

4. Rotasyonu Sıfırlama

- Seçtiğiniz kemiklerin rotasyonunu sıfırlamak için:
- Alt + R tuşlarına basın. Bu, seçili kemiklerin rotasyonunu sıfırlar.

5. Konum Sıfırlama

- Ayrıca kemiklerin konumunu da sıfırlamak isterseniz:
- Alt + G tuşlarına basın.

6. Scale Sıfırlama

- Ölçeklemede sorun varsa:
- Alt + S tuşlarına basarak ölçeği sıfırlayabilirsiniz.

7. T-Pose'a Dönme (Opsiyonel)

- Eğer tüm karakter T-Pose'a dönsün istiyorsanız:
- Tüm kemikleri seçin (A tuşu ile hepsini seçebilirsiniz).
- Alt + R, Alt + G ve Alt + S tuşlarına sırayla basın.

8. Pozu Kaydetme

- Son olarak, yaptığınız değişiklikleri kaydedin. Ctrl + S ile dosyanızı kaydedebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek karakterinizin bacak kısmını düzeltebilir ve çizim sürecinize devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar!

Maalesef olmuyor. Ufak yerinde kıpırdadı o kadar. T Pose'a dönmedi. Kısayolların çalıştığından emin olamıyorum. Ekranda basarak yapabileceğimiz bir yer var mı? Çok canımı sıktı bu durum.

Sorunu çözdüm. Alt+R bastığımda sağ üstte NVIDIA'nın istatistikleri açılıyordu. En başından anlamıştım ama yinede ellemeyim demiştim. Alt+R olan kısayolu değiştirdim ve blenderda Alt+R kullanabiliyorum. Rotasyon sıfırlamasını yapamıyormuşum.

Son düzenleme: