Hatırlarsanız daha önce Steam Deck'imin bozulduğunu belirtmiştim. Valve maalesef Türkiye'de ürünü resmi olarak satmadığı için ürünü yurt dışında yollamak gerekiyordu. En son ABD seyahatimde ürünü yanımda götürdüm ve nihayet değişim süreci başladı.

Adım adım bozulan Steam Deck tamire yollama:​

• Steam Destek ile iletişime geçin. Buradan doğrudan Steam Deck ile ilgili destek talebi oluşturabilirsiniz.
  • Valve sizden bir adres isteyecek. Bu adresin, ürünün satıldığı ülkelerden birinde olması gerek.
    • Ayrıca ürünün kargoya verildiği ülke ile geri gönderileceği ülke aynı olmalı!
    • Ben ürünü ABD'den yolladığım için dönüş adresi olarak da ABD'deki bir arkadaşımın adresini verdim.
  • Valve, adresi aldıktan sonra size bir UPS adres kağıdı ve ayrıca bir barkod içeren mail atacak.
  • Maildeki dosyaların çıktısını alın. Barkod, ürünün kutusuna, adres de üstüne yapıştırılacak.
  • Bir UPS noktasına gidin ve Steam Deck'i Valve'ın verdiği barkod ile ücretsiz olarak kargolayın.
  • Cihaz tamir veya değişim sonrası verdiğini adrese geri yollanacak.
Ben cihazımı yolladım, şu anda geri gönderilmesini bekliyorum. Merak edenler için Steam Deck, Hollanda'dan alınmış, Türkiye'ye getirilmişti.

Güncelleme: Steam Destek ürünün teslim alındığına dair bilgi verdi:

Merhaba coolrecep,
AKFHSSEOHR3FU numaralı iade (RMA) gönderinizin tarafımıza ulaştığını size bildirmek istedik.
Değişim ürününüzün işlemleri tamamlandı ve kısa bir süre içinde size gönderilecek. Depomuzdan gönderildikten sonra, takip bilgisiyle birlikte gönderim onayını alacaksınız.
Sorularınız varsa lütfen bizimle irtibata geçin.
Steam Destek Ekibi

İkinci güncelleme:

Ürün kargo için hazırlanıyormuş.

Kargolamak için ürünlerinizi hazırlıyoruz.​

İzleme bilgini oluşturuldu ve aşağıya eklendi. Paketleriniz teslim edilmek üzere kargo taşıyıcısına devredilene kadar takip numaraları aktif olmayabilir.

Takip linki vermişler ayrıca. Kargo yola çıkmış 🥹

Üçüncü Güncelleme:

Yeni Steam Deck nihayet ABD'deki arkadaşıma ulaştı. Mart'ta bende olacak.

Son düzenleme:
Maalesef yok. Bu gidişle de zor gözüküyor.

ROG Ally var Steam Deck yerine ve Lenovo'nun da var. Hepsi AMD'nin Z1 ve Z1 Extreme isimli APU'sunu kullaniyor. Steam eger bunu ulkemize getirmezse kendi bilir. Gaming laptoplar tarih olacak 5 yil icinde. Mukemmel cihazlar ise gireyim ilk isim bunlardan bir tane edinmek olacak yanina mis gibi Gaming Masaustu PC. Hayaller hayatlar. xD