Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Bugüne kadar silmek için en çok uğraştığınız ve zar zor sildiğiniz veya silemeyip format attığınız, sizi en çok uğraştıran virüsler nelerdir?

Ben bugüne kadar hiç ciddi bir virüs sorunuyla karşılaşmadım, çok şükür. Benim karşılaştığım sorunlar genellikle hep donanımsal sorunlar veya yazılım hataları oluyor, virüs kaynaklı sorunlar değil :)

2020 civarlarında crack Photoshop'dan dolayı bir virüs yemiştim. Hiçbir şekilde silemiyordum, işin sıkıntılı yanı antivirüsler falan da silemiyordu bunu. Sonrasında çareyi format atarak bulmuştum. O günden sonra hiç crack Photoshop kullanmadım. Hayatımda yediğim tek virüs gibi bir şeydir bu.

MusaLLaT.exe. 4.sınıfta sınıftaki bilgisayara bulaştırıp tüm öğle arası arkadaşlarla silmeye çalışmıştık.
MusaLLaT olmazsa olmaz zaten :)

CharmQuell'in MusaLLaT ile ilgili bir videosu vardı, izlediğimde şaşırmıştım. Virüsü yazan arkadaş bir lise öğrencisiymiş ve sinirlendiği arkadaşına şaka yapmak amacıyla virüsü yazmış. Sonra ise istemsizce tüm dünyaya yayılmış.
Tam bir komedi. Geliştiren kişi, “hakkınızı helal ettiren” ve onu temizleyen araç da yapmış. :D
Aynen öyle :D

Rusça bir virüs bulaşmıştı, 5-6 kere Malwarebytes ile taratarak kurtuldum ama bayağı korkunçtu, sürekli kurukafa ve Rusça yazılar olan CMD pencereleri açıp mining yapıyordu.

Ben o araca da pek güvenmiyorum. İçeriğini incelemedim ama başka bir araç ile silmek daha mantıklı. Bana bulaşmamıştı ama ortaokuldayken her USB’de vardı. :D
Sanırım gerçekten temizliyor ancak doğru söylüyorsunuz. Sonuçta piyasada o kadar kaliteli AV yazılımı var. Bu kadar basit bir virüsü tespit edip temizlemede başarısız mı olacaklar gerçekten?