Teşekkürler ama size bununla ilgili bir şey sormadım ve sıralamanızı öğrenince de böyle fikirlerinizi kendinize saklamanızı öneririm. Çünkü bir insanın hayatını etkiliyorsunuz böyle bir tavsiye verirken.Açıkçası ben 5K ve altında tıp yazılmasını mantıklı bulmuyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?SF26
Üstün
Hacettepe'nin sıralaması ile Çapa Tıp sıralaması çok kelalaka sıralamalar. Bu yüzden olmaz.Farkındayım. Siz eğitim kalitesinin Hacettepe de daha iyi olduğunun farkında mısınız? Ben 6 yıldır tıp sektörünün içindeyim. Artık hangi fakültenin ne olduğunu biliyorum yeterince.
Hocam ben de Ankara'da karar kıldım zaten. Hem İstanbul'da nerede ne zaman olacağın belli olmuyor. Çok eski bir binanın yanından geçiyor olabilirim belki de o anda.Farkındayım. Siz eğitim kalitesinin Hacettepe de daha iyi olduğunun farkında mısınız? Ben 6 yıldır tıp sektörünün içindeyim. Artık hangi fakültenin ne olduğunu biliyorum yeterince.
SF26
Üstün
Mantıklı bulmuyor olma sebebim şu; Devlet hastanelerinde mobbinge ve hasta yakını tarafından şiddete uğrama ihtimaliniz var.Teşekkürler ama size bununla ilgili bir şey sormadım ve sıralamanızı öğrenince de böyle fikirlerinizi kendinize saklamanızı öneririm. Çünkü bir insanın hayatını etkiliyorsunuz böyle bir tavsiye verirken.
Özel hastanelerde sömürülme ihtimaliniz var.
Uzmanlık sınavınız olan TUS sorularıyla ilgili neredeyse her sene bir şaibe var ve Türkiye'de en zor sınavlardan birisi.
Bu liste uzadıkça uzar. Dilersen uzatayım ama bence pek gereği yok.
O zaman Gazi veya Başkent Tıp olabilir. Gazi Tıp Ankara'daki en iyi 2 tıp okulundan birisi hâlen.Hocam ben de Ankara'da karar kıldım zaten. Hem İstanbul'da nerede ne zaman olacağın belli olmuyor. Çok eski bir binanın yanından geçiyor olabilirim belki de o anda.
Sizce ben bunları şu ana kadar duymamış olabilir miyim? Ne sanıyorsunuz siz? Bu derecede bir sonuç çıkarıp baştan salma bir tercih mi vereceğiz bir de?Mantıklı bulmuyor olma sebebim şu; Devlet hastanelerinde mobbinge ve hasta yakını tarafından şiddete uğrama ihtimaliniz var.
Özel hastanelerde sömürülme ihtimaliniz var.
Uzmanlık sınavınız olan TUS sorularıyla ilgili neredeyse her sene bir şaibe var ve Türkiye'de en zor sınavlardan birisi.
Bu liste uzadıkça uzar. Dilersen uzatayım ama bence pek gereği yok.
mete01
Üstün
Hocam ben de Ankara'da karar kıldım zaten. Hem İstanbul'da nerede ne zaman olacağın belli olmuyor. Çok eski bir binanın yanından geçiyor olabilirim belki de o anda.
Kesinlikle. Yanı sıra hocam şunu araştırın. Derslere hangi hocalar giriyor. Kendileri mi giriyor asistanlar mı giriyor. Hastanede intörnlere nasıl davranılıyor? Doktor gibi mi yoksa amele gibi mi? Ben bu konuda bizim okuldan çok memnunum. Kadavra sayısı mikroskop sayıısı falan boş verin onları. Tusa çalıştırılıyor mu ve sınavda çıkmış soruluyor mu? Bunları sorun kesinlikle.
Hocam siz nerede okuyorsunuz? Hacettepe mi siz de? TUS çalıştırıyor mu diye çoğu üniversiteye baktım da İstanbul üniversiteleri hariç memnun olan yok sanırım bu konuda.Kesinlikle. Yanı sıra hocam şunu araştırın. Derslere hangi hocalar giriyor. Kendileri mi giriyor asistanlar mı giriyor. Hastanede intörnlere nasıl davranılıyor? Doktor gibi mi yoksa amele gibi mi? Ben bu konuda bizim okuldan çok memnunum. Kadavra sayısı mikroskop sayıısı falan boş verin onları. Tusa çalıştırılıyor mu ve sınavda çıkmış soruluyor mu? Bunları sorun kesinlikle.
mete01
Üstün
Hocam siz nerede okuyorsunuz? Hacettepe mi siz de? Tus çalıştırıyor mu diye çoğu üniversiteye baktım da İstanbul üniversiteleri hariç memnun olan yok sanırım bu konuda.
Hocam ben Aksaray Üniversitesi eahta okuyorum. 18000 ile girmiştim şu an kaç bilmiyorum. Yani bir nevi doğru aslında ben de şu an acil stajındayım 1 ayda daha 250 sayfa çalışabildim. Tus çok da önemli değil aslında hep çalışılır da diğerlerine kesin bakın. Eklemek istediğim bir diğer soru ise intörn maaşları zamanında yatıyor mu? Kesin sorun bunu da. Birçok özel okulda zamanında yatmıyor ve tam yatmıyor.
Bir tavsiye daha vermek istiyorum. Kimseye inanmayın. Tıp hala çok güzel. Doktorluk hala çok gözde. O acil serviste hastalar gözünüzün içine bakıyor. Eğer hastaları anlayıp empati kurup iletişim kurarsanız hiç ses bile yükseltmiyorlar.
Make medicine great again.
Şöyle bir tavsiyeyi veren kişi sayısı o kadar az ki şu an hocam. Gerçekten ne zaman ısınsam mesleğe bu memnuniyetsizlik yüzünden soğuyorum tekrardan. Hiçbir doktor çocuğuna okutmaz ama aynı kişi tekrar tıp okur. Böyle bir çelişki içinde meslek deBir tavsiye daha vermek istiyorum. Kimseye inanmayın. Tıp hala çok güzel. Doktorluk hala çok gözde. O acil serviste hastalar gözünüzün içine bakıyor. Eğer hastaları anlayıp empati kurup iletişim kurarsanız hiç ses bile yükseltmiyorlar.
Make medicine great again.
mete01
Üstün
Şöyle bir tavsiyeyi veren kişi sayısı o kadar az ki şu an hocam. Gerçekten ne zaman ısınsam mesleğe bu memnuniyetsizlik yüzünden soğuyorum tekrardan. Hiçbir doktor çocuğuna okutmaz ama aynı kişi tekrar tıp okur. Böyle bir çelişki içinde meslek deumarım en kısa zamanda verilmesi gereken değere ulaşır maddi, manevi anlamda.
Hocam şimdi yalan söylemeyeceğim. Benim çocuğum olsa kesinlikle tıp okusun isterim. Evet zor evet çalışmak gerekiyor ama bir noktadan sonra artık çalışmak zor gelmiyor. Üstüne ben şu an bir şeyler okumadan duramaz oldum
Hocam maddi düzeltmeler bayağı yapıldı. Aslında olay maaşın tek kalemde verilmemesi. Mesela bir dahiliye uzmanı 200k alıyor. Bunun 60ksı devlet tarafından gösteriliyor ve emekliye yansıtılıyor. Geriye kalan 140k döner sermaye, teşvik ödemesi falan filan. Bunun düzeltilmesi isteniyor.
Manevi açıdan zaten söylediğim gibi iletişimi iyi kurarsanız hiçbir sorun olmuyor.