esss155

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Ben mezuna kalıp tıp fakültesi okumak istiyorum. Şu an çalışıyorum ve meslek lisesi mezunuyum. Ancak beni düşündüren bir konu var:
Diyelim ki tıp fakültesini kazandım ve 6 yıl boyunca okudum. Sonrasında yaşadığım şehre atanma durumum nasıl olur? Çünkü başka bir şehirde yaşama şansım yok, yaşadığım şehirde kalmam gerekiyor.

Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Lütfen, "aileni boş ver", "kazan sonra düşünürsün" gibi şeyler yazmayın. Bu koşullar benim için net. Sadece, yaşadığım şehirde atanma ihtimalim ne kadar, bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
KPSS yok direk devlet atıyor. Öncelikle şark görevi yapmanız gerekiyor. Şark görevi genelde taşra dediğimiz kısım oluyor. Mesela ege bölgesinde İzmir/Kiraz taşra olarak geçiyor. Pratisyen olursanız oraya aile hekimi olarak atanabilirsiniz. Onun dışında genelde doğuya Şırnak, Hakkari gibi yerlere atıyorlar. 2 sene görev yaptıktan sonra tekrar tayininizi isteyebilirsiniz büyükşehirlerden birine. Tabii bu tayin olaylarında evlilik, nişan gibi bazı istisnalar mevcut. Detaylı bilgi için mevzuatı inceleyebilirsiniz.

KPSS yok direk devlet atıyor. Öncelikle şark görevi yapmanız gerekiyor. Şark görevi genelde taşra dediğimiz kısım oluyor. Mesela ege bölgesinde İzmir/Kiraz taşra olarak geçiyor. Pratisyen olursanız oraya aile hekimi olarak atanabilirsiniz. Onun dışında genelde doğuya Şırnak, Hakkari gibi yerlere atıyorlar. 2 sene görev yaptıktan sonra tekrar tayininizi isteyebilirsiniz büyükşehirlerden birine. Tabii bu tayin olaylarında evlilik, nişan gibi bazı istisnalar mevcut. Detaylı bilgi için mevzuatı inceleyebilirsiniz.

Ben Bursa'da yaşıyorum ve annem kardeşim tek onları da kesinlikle bırakamam acaba vazgeçsem?