Detaylar
Kim cevapladı?Tearz
Uzman
Amaç eğitimden ziyade para kazanmak. O yüzden yarın para için neler neler yaparlar öngöremeyiz. En kötüsünü düşünüp riske atmayıp şehir dışını tercih etmek lazım.İstanbul'da kalırsam aile evinde, şehir dışı olursa 1+0 veya 1+1 ev tutacağım. Sizce İstanbul'da özel üniversiteye yönelmeli mi? Sırf bursu kesmek için sınavlarda zorlama ihtimalleri var mı? Zaten iş imkânı olarak hiçbir fark yok, ancak özel üniversiteler staj konusunda devlet üniversitelerine göre çok geride. Sizce maddi durumu olan biri İstanbul'da burslu mu okumalı yoksa şehir dışında devlette mi okumalı?
Sadece tıp okuyanlar değil, üniversite hayatı konusunda tecrübeli herkesin fikirlerini bekliyorum. Şehir dışı olarak Akdeniz, Ege ve Trakya gibi yerleri düşünüyorum; buna göre yorumlarsanız daha doğru olur. Zaten tercih listemi tamamladığımda bir konu daha açacağım.
Sıralama: 18.000
- Makaleler
- 10
Korkum ondan iste. Sirf para odetmek icin sinavlari zorlicaklar diye korkuyorum. Bir arkadas dandik bir universitede 50 bin TL para odedi 3 ders icin.
Eğer apartmandan bozma üniversitelere gitmezsen öyle bir olay yok.
mete01
Üstün
Attığınız üniler arasında düzgün eğitim veren üniversite yok. Tıp fakültesinde kesinlikle devlet tercih edilmeli. İntörnken maaş alamamak istiyorsanız özel tercih edin.
Bu sıralamada sanırım Muğla sıtkı koçman devlet vardı. O muazzam bir üniversite ona gidebilirsiniz. Sormak istediğiniz her şeyi etiketleyip sorabilirsiniz. Ben de Aksaray eahta intörn doktorum. Yeni meslektaşlar görmek güzel.
Bu sıralamada sanırım Muğla sıtkı koçman devlet vardı. O muazzam bir üniversite ona gidebilirsiniz. Sormak istediğiniz her şeyi etiketleyip sorabilirsiniz. Ben de Aksaray eahta intörn doktorum. Yeni meslektaşlar görmek güzel.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Attığınız üniler arasında düzgün eğitim veren üniversite yok. Tıp fakültesinde kesinlikle devlet tercih edilmeli. İntörnken maaş alamamak istiyorsanız özel tercih edin.
Sağ olun. Muğla sıralama olarak geliyor. Eğitimi iyi ve gerçekten tectübe kazanabilecek isem benim için en mantıklı yer olur. Yurt dışı bağlantıları var mı üniversitenin? Ayrıca sizce İngilizce mi yoksa Türkçe mi okunmalı tıp?
mete01
Üstün
Sağ olun. Muğla sıralama olarak geliyor. Eğitimi iyi ve gerçekten tectübe kazanabilecek isem benim için en mantıklı yer olur. Yurt dışı bağlantıları var mı üniversitenin? Ayrıca sizce İngilizce mi yoksa Türkçe mi okunmalı tıp?
Bence Türkçe okunmalı. Zaten anlaması zor olan bir bilim dalı. Üstüne bir de İngilizce olması çok zorlar. Pek tabii anadili gibi İngilizce bilenler hariç.
Bir de şu var. Zaten kelimeler çoğunlukla İngilizce. Mesela West sendromu. Bunun ingilizcesi West syndrom. Veya myokard infarktüsü. Her yerde STEMI ya da NSTEMI geçecek. O yüzden bence İngilizce okumak pek de önemli değil. Eğer yurt dışı istiyorsanız, 2 yıl pratisyenlik yapıp girilebilir o zaman da bence Türkçe okunmalı. Zaten dil sınavına her türlü girilecek. Bari anlamışken tam anlayın tıbbi bilimleri. Sonra 1-2 kelime ile sınava hazır olursunuz.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Bence Türkçe okunmalı. Zaten anlaması zor olan bir bilim dalı. Üstüne bir de İngilizce olması çok zorlar. Pek tabii anadili gibi İngilizce bilenler hariç.
Bir de şu var. Zaten kelimeler çoğunlukla İngilizce. Mesela West sendromu. Bunun ingilizcesi West syndrom. Veya myokard infarktüsü. Her yerde stemı ya da nstemı geçecek. O yüzden bence İngilizce okumak pek de önemli değil. Eğer yurt dışı istiyorsanız, 2 yıl pratisyenlik yapıp girilebilir o zaman da bence Türkçe okunmalı. Zaten dil sınavına her türlü girilecek. Bari anlamışken tam anlayın tıbbi bilimleri. Sonra 1-2 kelime ile sınava hazır olursunuz.
Peki eğitiminden memnun musunuz Muğla'nın? Rahmetli dedemden kalma ev var diye Erzincan tıp yazmayı düşünüyordum ancak işimi daha iyi öğrenmek ömceliğimde. Önerir misiniz yani ev avantajımı kaybetmeye rağmen?
mete01
Üstün
Peki eğitiminden memnun musunuz Muğla'nın? Rahmetli dedemden kalma ev var diye Erzincan tıp yazmayı düşünüyordum ancak işimi daha iyi öğrenmek ömceliğimde. Önerir misiniz yani ev avantajımı kaybetmeye rağmen?
Hocam ben Aksaray eahtayım. Arkadaşım orada gayet memnun. Ev avantajjınızı kaybetmeye değer mi orasına siz karar verin. Eğitim konusunda ve ortam konusunda bence değer.
Yeni konular
-
-
Satılık Ryzen 5 5600 & 32 GB RAM sistem
- RecepBaltasiSevenInsan
-
-
-
-
Bilgisayar toplarken ısrarla yanlış parça seçen kişi nasıl ikna edilir?
- Dagster3532
-
-
-