Anladım ayrıca G870 almak en sonuna gelirsek benim terchimim oluyor forumdaki arkadaşlar en fazla öneri verebilir en sonunda yine benim tercihim oluyor ayrıca evet dediklerinizden sonra sorunlu olduğunu bildiğim halde G870 almaya karar verdim.
Ben yüksek sıcaklıllar hariç 2 yıl kullanıp bir sorun yaşamadım ama forumdaki kişilere bakarak bir sorun bekliyorum her an. Tercihine saygı duyuyorum iyi geceler.

Bi de laptopun içindeki bataryam 61W geldi şu an kapasitesi 40W'a düştü zamanla batarya kapasitesi düşüyor ama önemli değil pek. Genelde fişte kullanıyorum adaptör önemli daha çok bataryadan ziyade.

Gamegaraj C4 aldım 3-4 gün önce. Alınır mı konum da var. Bildiğiniz MSI kalitesi. Aynı modelini msi zamanında 75-80 bandında satmış. İyi ki almışım, çok memnunum.

Ben yüksek sıcaklıllar hariç 2 yıl kullanıp bir sorun yaşamadım ama forumdaki kişilere bakarak bir sorun bekliyorum her an. Tercihine saygı duyuyorum iyi geceler.

Bir de laptopun içindeki bataryam 61W geldi şu an kapasitesi 40W'a düştü zamanla batarya kapasitesi düşüyor ama önemli değil pek. Genelde fişte kullanıyorum adaptör önemli daha çok bataryadan ziyade.
Ayrıca laptop un Ethernet kısmının altında USB-C girişi var laptopu USB C girişinden şarj edebiliyor muyuz?

Ayrıca laptop un Ethernet kısmının altında USB-C girişi var laptopu USB C girişinden şarj edebiliyor muyuz?
Casper'da edemezsin muhtemelen ama denemedim ben, HP ve Asus'larda Acerler'de deneyenler var 80W ve üstü adaptör lazım en düşük sıradan telefon adaptörü iş yapmaz. 80W ile şarj ederken oyun oynarsan cihazı da bozabilirsin zira 180W adaptör ile geliyor 100W ekran kartın çekecek, 50W işlemcin çekecek oyun oynadığında yani oyun bilgisayarları için type c şarjı biraz riskli ama ofis laptopları için macbook için bence güzel teknoloji. Yani 80W 90W telefon şarj aleti alayım şarj olsun cihazım deyip hemde yüksek performans ile oyun oynayamazsın muhtemelen sadece sıradan işlemler için kullanılır forumlarda dediğim gibi deneyen var diğer markaların oyuncu laptopu ile şarj etmeyi başardılar ama 80W telefon adaptörünü nereden buldular fikrim yok zaten 10W falan en az ekran tüketiyor işlemci de boşta 10 20W tüketse kalan işlerde 5 10W tüketse sınırdan sarj oluyordur cihazları. Ekran kartını hiç kullanmamaları lazım veya limitleyecekler.

Casper'ın type c sadece telefonunu hızlı şarj etmeye yarıyor ve veri aktarımına yarıyor diye biliyorum ama laptopu şarj etmen için thunderbolt 3.0 falan olması gerekiyor. Casper'ın Type c girişi thunderbolt desteklemiyor normal type c'ye hızlı şarj eklenmiş versiyonu o. Açıkçası G870'in adaptörü çoğu oyuncu laptopundan hafif ve küçük Type c ile şarj etme ihtiyacı hiç duymadım adaptörle gezerim genelde 80W+ telefon adaptörüde yaygın değil haliyle her yerde bulunan bir cihaz olsa belki işe yarardı ama gittiğin evlerde hiç sanmıyorum 80+W telefon adaptörü olan olsun. Yurt dışından telefon alan birinini gördüm, Türkiyede olmayan telefonu almasıyla ilk defa 80w telefon adaptörü onda görmüştüm. İnternette 80w adaptör satılıyor ama fiyatları ucuz değil.

Gamegaraj C4 aldım 3-4 gün önce. Alınır mı konum da var. Bildiğiniz MSI kalitesi. Aynı modelini msi zamanında 75-80 bandında satmış. İyi ki almışım, çok memnunum.
MSI'nın üst seviye kasalarından olduğuna tavsiye ederim. Giriş seviyeleri çok kötü ama.

Son düzenleme:
Casper'da edemezsin muhtemelen ama denemedim ben, HP ve ASUS'larda Acerler'de deneyenler var 80W ve üstü adaptör lazım en düşük sıradan telefon adaptörü iş yapmaz. 80W ile şarj ederken oyun oynarsan cihazı da bozabilirsin zira 180W adaptör ile geliyor 100W ekran kartın çekecek, 50W işlemcin çekecek oyun oynadığında yani oyun bilgisayarları için Type-C şarjı biraz riskli ama ofis laptopları için MacBook için bence güzel teknoloji. Yani 80W 90W telefon şarj aleti alayım şarj olsun cihazım deyip hem de yüksek performans ile oyun oynayamazsın muhtemelen sadece sıradan işlemler için kullanılır forumlarda dediğim gibi deneyen var diğer markaların oyuncu laptopu ile şarj etmeyi başardılar ama 80W telefon adaptörünü nereden buldular fikrim yok zaten 10W falan en az ekran tüketiyor işlemci de boşta 10 20W tüketse kalan işlerde 5 10W tüketse sınırdan şarj oluyordur cihazları. Ekran kartını hiç kullanmamaları lazım veya limitleyecekler.

Casper'ın Type-C sadece telefonunu hızlı şarj etmeye yarıyor ve veri aktarımına yarıyor diye biliyorum ama laptopu şarj etmen için Thunderbolt 3.0 falan olması gerekiyor. Casper'ın Type-C girişi Thunderbolt desteklemiyor normal Type-C'ye hızlı şarj eklenmiş versiyonu o. Açıkçası G870'in adaptörü çoğu oyuncu laptopundan hafif ve küçük Type-C ile şarj etme ihtiyacı hiç duymadım adaptörle gezerim genelde 80W+ telefon adaptörüde yaygın değil haliyle her yerde bulunan bir cihaz olsa belki işe yarardı ama gittiğin evlerde hiç sanmıyorum 80+W telefon adaptörü olan olsun. Yurt dışından telefon alan birinini gördüm, Türkiye'de olmayan telefonu almasıyla ilk defa 80W telefon adaptörü onda görmüştüm. İnternette 80W adaptör satılıyor ama fiyatları ucuz değil.

MSI'nın üst seviye kasalarından olduğuna tavsiye ederim. Giriş seviyeleri çok kötü ama.

Anladım teşekkür ederim muhtemelen G870'lerde fan sesi problemi ve şarj süresinden dolayı HP Victus alacağım ama HP Victus laptopa SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra garantiden çıkar mı ya da SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra garantiye göndermem gerektiğinde nasıl göndereceğim RAM ve SSD'yi sökerek mi göndereceğim emin değilim.

Çok da üşengeçlik iyi değil, bende senin gibiyim kargo beklememek için gidip Casper aldım o kadar üşengecim. Masaüstü toplamak zor değil bir kere ama hiç masaüstü kullanmamışsan öyle biri için hak veriyorum zor görünebilir zira format atmayı bilmeyenler bile var aramızda. Akraba komşu ile vs. oynamak çok keyifli bir şey lakin misal ben kendi cihazımı herkese vermekten korkuyorum eğer güvendiğin kişi çoksa 2 kol takıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz laptopların öyle avantajları var gerçekten yeter ki fiş yuvası olsun. Ben tren seyehatı yaparken G870 ile 1 ila 2 saat arası boyunca bataryada NFS2 Underground oynadım mesela kasmadan. :D

Şu GameGaraj çok iyi internetten almaya üşenmesem onu alırdım ben bir de Intel işlemci yerine AMD kullansaymışlar daha iyi olacakmış.

Bütçe kısıtlıysa asıl bence laptoplara bulaşmamak gerek ama zamanın kısıtlıysa ne toplama derdin var ne bir şey.

Hem zamanım kısıtlı diyorsun hem oyun oynayacağım. :D
Benim haddime değil tabii ama zamanın kısıtlıysa hiç oyun oynama daha iyi.

Intel'in masaüstü için ürettiği işlemcilerde 12.nesil ve sonrasında sorunlar çıktı bir takım bu sorunlar stabilite ile ilgiliydi sanırım laptoplara da ucu dokunuyor gibi görünüyor hocam maalesef. AMD bayağı avantajlı pil konusunda çünkü AMD az güç ve verimlilik üzerine işlemci üretiyor laptoplarda yani Intel'e göre çok daha az güç tüketip performans alacaksın.

Ayrıca hem zamanım kısıtlı diyorsunuz hem oyun oynayacağım benim haddime değil tabii ama zaman kısıtlıysa oyun oynama daha iyi dediğiniz icin G870 alacağım muhtemelen.

Anladım teşekkür ederim muhtemelen G870'lerde fan sesi problemi ve şarj süresinden dolayı HP Victus alacağım ama HP Victus laptopa SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra garantiden çıkar mı ya da SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra garantiye göndermem gerektiğinde nasıl göndereceğim RAM ve SSD'yi sökerek mi göndereceğim emin değilim.

Ayrıca hem zamanım kısıtlı diyorsunuz hem oyun oynayacağım benim haddime değil tabii ama zaman kısıtlıysa oyun oynama daha iyi dediğiniz icin G870 alacağım muhtemelen.
Kararsız kalmak hiç iyi değil.
Anladım teşekkür ederim muhtemelen G870'lerde fan sesi problemi ve şarj süresinden dolayı alacağım muhtelen Victus
Fan sesi problemi derken ? Fan sesi problemi olsa ne olur ki G870'lerde normalde gaming laptopların çoğu 7000 RPM max fan ile döner G870 5400 max görüyor. Şarj süresi de fark etmez o kadar bence.

Kararsız kalmak hiç iyi değil.

Fan sesi problemi derken? Fan sesi problemi olsa ne olur ki G870'lerde normalde gaming laptopların çoğu 7000 RPM Max fan ile döner G870 5400 Max görüyor. Şarj süresi de fark etmez o kadar bence.

Laptopu kütüpahneye götüreceğim ve 3 yıl sonra üniversiteyede götüreceğim o yüzden benim icin pil performansı ve fan sesi önemli karasız kalma konsunda en başta masaüstümü alacağım ya da laptopmu alacağım en başta ona bile karar veremedim masaüstü laptoplara göre daha performanslı oluyor ama en başta parcaları kime montajlatıracağım ve garanti kısmı nasıl olucak gibi emin olmadığım konular var laptopta ise performanslarını düşün olmasından kaynaklı almakta kararısızm (performans düşüklüğü derken kendi kişisel görüşüm lütfen yanlış anlamayın)

Laptopu kütüpahneye götüreceğim ve 3 yıl sonra üniversiteyede götüreceğim o yüzden benim icin pil performansı ve fan sesi önemli karasız kalma konsunda en başta masaüstümü alacağım ya da laptopmu alacağım en başta ona bile karar veremedim masaüstü laptoplara göre daha performanslı oluyor ama en başta parcaları kime montajlatıracağım ve garanti kısmı nasıl olucak gibi emin olmadığım konular var laptopta ise performanslarını düşün olmasından kaynaklı almakta kararısızm (performans düşüklüğü derken kendi kişisel görüşüm lütfen yanlış anlamayın)
Hocam batarya performansı en iyi oyuncu laptopu kategorisinde bulunan cihazlar bence Asus TUF A15'ler hem type c girişi thunderbolt olduğundan dışarıdan şarj etmeyi laptopu destekliyor hemde Victus, G870, Acer'lerden farklı olarak 90W batarya var içerisinde batarya kapasitesi yüksek olduğu için benim elimdeki G870'e nazaran kütüphanede vs. arkadaşım TUF A15 ile daha rahat etti ve şarj olma kısmında belki daha iyilerdir. Kesinlikle de ofis modunda Asus TUF A15 daha sessiz bir cihaz ancak G870'in fanları beni asla rahatsız etmedi nerede olursam olayım kullanmasını biliyorum çünkü. Performans olarak laptoplarda 4060 üzmez. Masaüstünde 4060 biraz üzer çünkü 8 gb vramden kurtuluş var orada ama laptoplarda 4080 alacak paran yoksa alabildiğin en yüksek vram değeri 8 gb. G870'i dediğim gibi tek sekme kullanarak, ofis modunda MUX kapalı fan sesi sorunu yaşamadan kullanmıştım ben kütüphanede vs. ancak maksimum fan sesi de az bu G870'lerin ve bunu abartarak söyleyenler var öyle bir şey yok. Fan otomatiği biraz ilginç çünkü Quanta kasa kullanan marka pek yok o kasaya göre otomatiği diğer markalara göre fark ediyor ama bilinçli bir kullanıcı bu laptopu da bağırtmadan sessiz ortamlarda kullanabilir gayet. Tabii amacım G870'i tanıtmak değil sırf başlıktan dolayı bunları yazıyorum Asus TUF A15 batarya performansı olarak G870'i üçe katlar. Benim için hem oyun performansı olsun hem de kütüphane de üzmesin laptopu Asus TUF A15 serisidir ki kütüphanelerde de priz bol bol var üniversiten de de priz olacak. Çoğu oyun laptopu 1 2 saat batarya ile çalışma imkanı tanır Tuf A15 daha uzun süre götürür oyun oynamayacak kişilere de macbook öneriyoruz ki 4 5 saat kullanabilsinler diye.

Asus TUF A15 Amd işlemcili olanları tercih ederseniz kafanız rahat eder 3 4 saat prize takmadan götürebilir sizi 6 saati görenler bile vardır parlaklık kısarak hz kısarak mutlaka. Priz taşımayayım derseniz oyun oynamayacağım ortamlarda en iyi seçenek Tuf A15 lakin bu modeli kullanan arkadaşıma adaptörünü taşıyordu bende taşıyordum tek fark ben 1 2 saat sonunda takıyorsam adaptörü o 3. saatte 4. saate takıyordu dediğim gibi batarya ne kadar iyi olsa da içindeki parçalar kuvetliyse o denli çekiyor o gücü o yüzden AMD işlemciler en iyisi laptoplarda.

Son düzenleme:
Hocam batarya performansı en iyi oyuncu laptopu kategorisinde bulunan cihazlar bence ASUS TUF A15'ler hem Type-C girişi Thunderbolt olduğundan dışarıdan şarj etmeyi laptopu destekliyor hem de Victus, G870, Acer'lerden farklı olarak 90W batarya var içerisinde batarya kapasitesi yüksek olduğu için benim elimdeki G870'e nazaran kütüphanede vs. arkadaşım TUF A15 ile daha rahat etti ve şarj olma kısmında belki daha iyilerdir. Kesinlikle de ofis modunda ASUS TUF A15 daha sessiz bir cihaz ancak G870'in fanları beni asla rahatsız etmedi nerede olursam olayım kullanmasını biliyorum çünkü. Performans olarak laptoplarda 4060 üzmez. Masaüstünde 4060 biraz üzer çünkü 8 GB VRAM'den kurtuluş var orada ama laptoplarda 4080 alacak paran yoksa alabildiğin en yüksek VRAM değeri 8 GB. G870'i dediğim gibi tek sekme kullanarak, ofis modunda MUX kapalı fan sesi sorunu yaşamadan kullanmıştım ben kütüphanede vs. ancak maksimum fan sesi de az bu G870'lerin ve bunu abartarak söyleyenler var öyle bir şey yok. Fan otomatiği biraz ilginç çünkü quanta kasa kullanan marka pek yok o kasaya göre otomatiği diğer markalara göre fark ediyor ama bilinçli bir kullanıcı bu laptopu da bağırtmadan sessiz ortamlarda kullanabilir gayet. Tabii amacım G870'i tanıtmak değil sırf başlıktan dolayı bunları yazıyorum ASUS TUF A15 batarya performansı olarak G870'i üçe katlar. Benim için hem oyun performansı olsun hem de kütüphane de üzmesin laptopu ASUS TUF A15 serisidir ki kütüphanelerde de priz bol bol var üniversiten de de priz olacak. Çoğu oyun laptopu 1 2 saat batarya ile çalışma imkanı tanır TUF A15 daha uzun süre götürür oyun oynamayacak kişilere de MacBook öneriyoruz ki 4 5 saat kullanabilsinler diye.

ASUS TUF A15 AMD işlemcili olanları tercih ederseniz kafanız rahat eder 3 4 saat prize takmadan götürebilir sizi 6 saati görenler bile vardır parlaklık kısarak Hz kısarak mutlaka. Priz taşımayayım derseniz oyun oynamayacağım ortamlarda en iyi seçenek TUF A15 lakin bu modeli kullanan arkadaşıma adaptörünü taşıyordu bende taşıyordum tek fark ben 1 2 saat sonunda takıyorsam adaptörü o 3. saatte 4. saate takıyordu dediğim gibi batarya ne kadar iyi olsa da içindeki parçalar kuvetliyse o denli çekiyor o gücü o yüzden AMD işlemciler en iyisi laptoplarda.

Anladım teşekkür ederim bütcemi ne kadar uymasa bile muhtemelen ASUS TUF A15 alacağım ya da HP Victus alacağım HP Victus kronik sorunlu diyorlar Lenovo LOQ serisinde kronik anakart arızası vardı Casper Excalibur ve Monster güvenilir marka değiler Acer servis kısmında probem yaşartıyor technopc ya da GameGaraj gibi markalara güvenmiyorum tek secenek ASUS TUF A15 kalıyor ayrıca aşağıya koyduğum modelerden hangisini önerirsiniz.

1.model:

2.model:

3.model:

Son düzenleme:
Anladım teşekkür ederim bütcemi ne kadar uymasa bile muhtemelen ASUS TUF A15 alacağım ya da HP Victus alacağım HP Victus kronik sorunlu diyorlar Lenovo LOQ serisinde kronik anakart arızası vardı Casper Excalibur ve Monster güvenilir marka değiler Acer servis kısmında probem yaşartıyor technopc ya da GameGaraj gibi markalara güvenmiyorum tek secenek ASUS TUF A15 kalıyor ayrıca aşağıya koyduğum modelerden hangisini önerirsiniz.

1.model:

2.model:

3.model:
4050 güncel oyunlarda vram sorunu yaratır ama bütçene göre hepsi güzel. 4050 6 gb 4060 ve 4070 8 gb vram ile geliyor 4080'de farklı.