Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,

Bir günümüz de vukuatsız geçmiyor :DAkşam oyun oynarken klavyeme çay döktüm, şekerleri bir de. Tabii silkeleyerek falan döktüm biraz içinden ama nafile. Bu sabah da tuşlar yapışıp kalıyor resmen. Tuşları söktüm, klavyeyi de akşam eve gidince sökeceğim. Switchleri vs. neleri yıkamak lazım? Başına gelen hocalarım varsa yazarsa sevinirim.

20251025_111640.webp

Klavye- mouse tamiri de yapan biri olarak, sıvı teması yaptıysanız. Klavye tuşları aşağı bakacak şekilde 1-2 gün bekletin. Asla elektrik vermeyin. İyice kurusun. Anakartına zarar vermez iseniz. Switch sorunları basit değişir. Lakin anakarta müdahele neredeyse yapılamıyor. Switchlerin içi şekerli bir sıvı temasından sonra kuruyunca genelde işlev görmez. Alkol, Aseton gibi uçucu maddeler ile temizlemeye çalışın.

Klavye- mouse tamiri de yapan biri olarak, sıvı teması yaptıysanız. Klavye tuşları aşağı bakacak şekilde 1-2 gün bekletin. Asla elektrik vermeyin. İyice kurusun. Anakartına zarar vermez iseniz. Switch sorunları basit değişir. Lakin anakarta müdahale neredeyse yapılamıyor. Switchlerin içi şekerli bir sıvı temasından sonra kuruyunca genelde işlev görmez. Alkol, aseton gibi uçucu maddeler ile temizlemeye çalışın.

Yıkadım resmen bir sıkıntı yok klavyemde o şekilde hala takılıydı sistem. 1 saat falan oynadım sonra PSU şalteri kapatıp yattım sabahta bir şey yoktu. Tuşlar vs basıyor sadece Switch yapışıyor kendini zor salıyor.

Alkol veya WD-40 gibi temizleyiciler ile temizlenebilir belki.

Bir söküp bakacağım olmadı devre spreyi sıkarım hocam.

Selam.
Şu an klavyem parçalı duruyor şöyle.

20251026_092029.webp

20251026_092026.webp

20251026_092009.webp

Şekeri olduğuna bayağı işlemiş çok yapışıktı. Ondan dolayı Switch'ler tuşları yıkadım tabii tırnaklarını bir güzel kırdım klavyenin gizli vida var mış -_-. Neyse klavyenin tuş algılama yerinde var hala ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum böyle toplayacağım gelişmeyi yazarım.

Son düzenleme: