AhmetBurak

Başarılı
Selam kendimi bildim bileli gereksiz terlerim. Yazları açık renk tişört giymeye utanıyorum, tişörtü geçtim bir yerde 1 saatten fazla otursam pantolonda bile ter yapıyor. Sıkıldım bu durumdan acaba kiloluyum diye mi anlamadım gitti. Bununla nasıl baş edebilirim?

Hocam ter dediğin vücuttaki suyu atmadır, kısacası "boşlatma" sistemi. Eğer gün içerisinde çok fazla sıvı tüketirseniz bu terlemenize sebep olur. Bir de diğer gerekçesi olan kilo da buna etkendir. Mesela ben 180cm 120kg bireyim ve klimalı odada dursam bile terlerim. Yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı.

Selam kendimi bildim bileli gereksiz terlerim. Yazları açık renk tişört giymeye utanıyorum, tişörtü geçtim bir yerde 1 saatten fazla otursam pantolonda bile ter yapıyor. Sıkıldım bu durumdan acaba kiloluyum diye mi anlamadım gitti. Bununla nasıl baş edebilirim?

Abimde de vardı bu sorun ve doktora kan tahlili vermişti, bazı değerleri yüksek çıkmıştı doktor kan vermesini önermişti. Bence sizde bir doktora gidin iyi olur. Bir de daha az su için.

Ben 140 kiloyken bile oturduğum yerden ter atmıyordum. Dahiliyeye gitmesi gerekmekte. En iyisini onlar bilir.
Sıcak bir ortamdaysa normal hocam maalesef tabii derecesini ve ne koşullarda olduğunu tam bilmediğimiz için en sağlıklısı konu açmak yerine doktora görünmektir.

Kilo etkiler... Zayıflamaya çalış derim. Ha ter olayı özellikle kafa ve koltuk altında fazla ise bu genetik de olabilir. Çözüm açık renk kıyafetler giymektir. Ve terlemek aslında zayıf olmaya sebeptir. Sende kilo varsa sanki sebebi bu gibi çünkü genetik terleyen insan kolay kolay kilo almaz. Ha en doğrusunu doktor söyler tabii.

Kilodan oluyor. Bende aynı şekilde hele sırtımda çanta varsa ter içinde kalıyorum.