Yani şöyle özetleyeyim, ben bir kere o akıcılığı gördüm, yakaladım. Sonra hep kaybedip durdum, arada tekrar yakaladım falan. Neyin ne kadar akıcı olduğunun farkındayım 6000-6400 arasında. Ama bana koyan şey, bu akıcılıkların bozulmaması için işlemci stoktan oynatmamak gerektiği. Niye böyle bilmiyorum. Çok rezil bir şey, ya da bir yerlerde yanlış var.
4070 super yerine 4080 super olsa, aradaki FPS farkından dolayı belki bunu hissetmeyeceğim ama 4070 Super'de direkt anlaşılıyor aradaki fark. O yüzden ekran kartını da yüksek tutmak lazımmış, yoksa RAM'daki ufak tefek akıcılık kayıpları, devasa bir soruna dönüşüyor. Mesela tam 120 FPS alıyorsun diyelim, o sebepten ötürü hepsinin farkını anlıyorsun direkt, ama 240 alsan anlaman çok zor olacak.
@Kitten
Triple A bakıyorum şu anda ya, bir de CS işte. BF1, Witcher 3, Darktide, Warhammer 40K Space Marine 2 falan akıcılık vesaire direkt belli ediyor ya da bir instabilite olduğunda. 5080 falan olsa mesela RAM %1 FPS 20-30 kıssa bile belki yine çok akıcı olacak. O yüzden çok uğraştırdı beni ve işlemciyi ya da voltajları oynatamıyorum, direkt hata verıyor. VDDP 0.95 sanırım 1-2-0 6400 stabil açamıyor direkt hata verdiğine göre çünkü 1-2-1 Nitro'da 1 saat hata yok, diğeri direkt hata. Ek olarak 6400 c28 1.1 VDDP'de de hata yok 1-2-0 Nitro. Ne neden hata veriyor anlamak güç o yüzden
VDDQ 1.5 de daha iyi hissettirdi, ve işlemciyi stoğa çekmek de iyi hissettiriyor akıcılık olarak diyorum, büyük ihtimal totalde 5-10 FPS artırıyor %1'leri, Nvidia App ile takip ediyorum ben arada, ama mouse hareketlerinden ya da aksiyondan direkt anlıyorum göz kararıyla alıştığım için artık.
@Kitten
Karman çorman bir durum yani, ama işlemci stokta bırakmak hep çok akıcı hissettiriyor, herhangi bir program ya da %1 takip etmekten ziyade göz kararı hissediyorum direkt ben. Nvidia App ile bakınca da anlaşılıyor 3-5 düştüğü ama CS Benchmark falan daha sağlıklı olur tabi takip etmek. Sanırım bu çip hem core boostlayıp hem de agresif RAM açamıyor, bir de VDDP ihtiyacı artıyor işte agresif Nitro'da. Yoksa VDDIO 1.4 iken 0.95 çok kullandım, 1-2-0 bozdu şu anda.