21611

Becerikli
25-Hidroksi Vitamin D ismindeki testimin sonucu 2.8 çıkmış. Normal değeri 40 olması gerek diye biliyorum. Testte birimi ve olması gereken aralık yazmıyor.

Doktor bir şey demedi, görmemiş de olabilir normal yazdığı için. Randevu da alamıyorum, çünkü uzun süre evde olmayacağız. Takviye almalı mıyım?

Birçok insanda D vitamini eksikliği görülüyor genelde. Yine de bu konuda doğru kararı bir doktorun vermesinde fayda var.

Şayet bir hastaneden randevu alamıyorsanız, sonuçlarınızı aile hekimine de gösterip tavsiye alabilirsiniz.

Doktorumdan D3 takviyesi almıştım ama yaz sıcaklarında kullanmamamı tavsiye etmişti çünkü ciddi oranda baş ağrısı yapıyor.
Kahve içmeyin, B12 ve D3 vitaminlerini sömüren içecektir.

Neredeyse hiç yok. Yurt dışında normal değer 80 e kadar çıktığını okumuştum. Yaz kış fark etmez eksikliği ciddi sorunlar yaşatır. Aile hekimine gösterirsen sana kullanmanı söyleyecektir.

Birçok insanda D vitamini eksikliği görülüyor genelde. Yine de bu konuda doğru kararı bir doktorun vermesinde fayda var.

Şayet bir hastaneden randevu alamıyorsanız, sonuçlarınızı aile hekimine de gösterip tavsiye alabilirsiniz.
Randevuyu aldım. En son 4 ay önce bakılmış, tekrar test isterler mi sizce?

Randevuyu aldım. En son 4 ay önce bakılmış, tekrar test isterler mi sizce?
Yeniden tahlil yapmaya ve güncel sonuçları doktora göstermeye vaktiniz yoksa eğer, 4 ay önceki tahlil sonuçlarından bu yana günlük rutinlerinizden bahsederseniz muhtemelen doktorunuz yeterli tavsiyede bulunacaktır. O dönemden bu yana beslenmeniz ve günlük rutinlerimiz değişmediyse D vitamini seviyeniz muhtemelen aynıdır.

Ancak yeni bir tahlil yapıp sonuçları göstermeye vaktiniz varsa mutlaka yapın tabii ki.

Bu düzey için kesinlikle kullanman gerekiyor. D vitamininin zarara neden olabilecek eşiği çok yüksektir, her türlü güvenli. Multipl skleroz için haftalık 40.000 IU alıyorum ve doktorum değerleri kontrol etmeye bile gerek duymuyor.

Bu düzey için kesinlikle kullanman gerekiyor. D vitamininin zarara neden olabilecek eşiği çok yüksektir, her türlü güvenli. Multipl skleroz için haftalık 40.000 IU alıyorum ve doktorum değerleri kontrol etmeye bile gerek duymuyor.
Doktora gittik ama ben kalsiyumu söylemeyi unuttum. Kalsiyumum fazlaydı. D vitamini de kalsiyumu artıyormuş. Sanırım en mantıklısı tekrar bir kalsiyuma baktırmak.

Doktora gittik ama ben kalsiyumu söylemeyi unuttum. Kalsiyumum fazlaydı. D vitamini de kalsiyumu artıyormuş. Sanırım en mantıklısı tekrar bir kalsiyuma baktırmak.
Takip ettiğim ABD'den bir nörolog, kandaki değerleri takip etmeden kendisi günlük 5.000 IU alıyor mesela. 100'e kadar kayda değer bir yan etki görme olasılığın yok denebilecek kadar düşük, hiperkalsemi için yine de bir doktoruna danışabilirsin tabii. Ama 2.8 25OHD3 olacak iş değil, kesinlikle toparlanması gerekiyor.

Takip ettiğim ABD'den bir nörolog, kandaki değerleri takip etmeden kendisi günlük 5.000 IU alıyor mesela. 100'e kadar kayda değer bir yan etki görme olasılığın yok denebilecek kadar düşük, hiperkalsemi için yine de bir doktoruna danışabilirsin tabii. Ama 2.8 25OHD3 olacak iş değil, kesinlikle toparlanması gerekiyor.
Teşekkürler :)