Kısa sürer, 1.15 VDDP ve Control Line 0 train etsin. AIDA ilet. ZenTimings de beraber çıksın yanında. Write yanlış okuyor, yapacak bir şey yok.

Önce arka plan boşken NS ölç, sonra SS atarken Zen ile atarsın. Memory Cleaner kullan. @RapidLemming955
Öyle yapıyorum zaten hocam.

Kısa sürer, 1.15 VDDP ve Control Line 0 train etsin. AIDA ilet. ZenTimings de beraber çıksın yanında. Write yanlış okuyor, yapacak bir şey yok.

Önce arka plan boşken NS ölç, sonra SS atarken Zen ile atarsın. Memory Cleaner kullan. @RapidLemming955
Hocam VDDP 1.15 yapmıyor. Giriyorum otomatik 1.1 yapıyor tekrar.

Şimdi oldu.

Öyle yapıyorum zaten hocam.

Hocam VDDP 1.15 yapmıyor. Giriyorum otomatik 1.1 yapıyor tekrar.

Bug vardı bu kartta, bunun bir yöntemi vardı ama neydi unuttum. 1.05 falan verip 1.15 vesaire dene olmazsa. Ya da AMD Overclocking menüsünden VDDP 1150 mV girmen lazım. AI Tweaker'daki VDDP kısmını Auto bırakmak kaydıyla.

Bug vardı bu kartta, bunun bir yöntemi vardı ama neydi unuttum. 1.05 falan verip 1.15 vesaire dene olmazsa. Ya da AMD Overclocking menüsünden VDDP 1150 mV girmen lazım. AI Tweaker'daki VDDP kısmını Auto bırakmak kaydıyla.
Girdim hocam. Çözdüm bunun işini.

Gecen de olmustu öğrendim bu sefer nasıl olduğunu.

Girdim hocam. Çözdüm bunun işini.

AIDA yapın bakalım, en düşük NS verince SS atın. SS atarken Zen profilini de göstert. Bu 95K Write 6200 yüzünden veriyor ama yanlış okuyor program. Gear kapalı daha yüksek vermeliydi, Mixed iken de yüksek verir. Zaten 500 anca artırmış Mixed.

Bu gecikme neden bu kadar yüksek?

Program net şekilde bozuk. 7500F ya da 7800X3D > 9850X3D, 9700X göstertiyor.

AIDA yapın bakalım, en düşük NS verince SS atın. SS atarken Zen profilini de göstert. Bu 95K Write 6200 yüzünden veriyor ama yanlış okuyor program. Gear kapalı daha yüksek vermeliydi, Mixed iken de yüksek verir. Zaten 500 anca artırmış Mixed.

Program net şekilde bozuk. 7500F ya da 7800X3D > 9850X3D, 9700X göstertiyor.
1782310869546.webp

Diğer araçlarla bakarsan böyle olmadığını görüyorsun. AIDA gecikme düşürmen için BIOS'ta Latency Killer ya da Core Tunings Legacy var. Oyundaki performans genelde daha iyi değil ama.

Daha da düşmez gibi, bunun testini ayrı yaparsın. TRCD 35 ve Control Line 0 problem oluşturabilir. RTP bakmak lazım.
Akşam gelince yaparım hocam onu. 2.30 saat mi yapayım?