1776296921638.webp

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 43
  • 2.webp
    2.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 32
  • 3.webp
    3.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 20
  • 4.webp
    4.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 26
  • 5.webp
    5.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 24
  • 6.webp
    6.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 29
RAM temizleme sonrası bu ayarlar ile başlatıyorum doğru mudur?

Dosya Ekleri

• 1776297198822.webp
    1776297198822.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 32
RAM temizleme sonrası bu ayarlar ile başlatıyorum doğru mudur?

Evet, temizlik sonrası Auto bastıktan sonra Start verin. HWiNFO sensörler ile RAM SPD sıcaklık sensörleri ile CPU IOD Hotspot takip sağlayın. ARD ayarını 0 girin öncesinde dediğim gibi, o kısım önemli. Diğer ayarlar kafidir. Sanallaştırma ile işiniz yoksa IOMMU ve SVM Enable ayarlarını Disabled bırakın. TSME ve SMEE mevcut ise Disabled kalsın. Memory Encryption vs. ayarlarıdır, gereksiz normal kullanıcıya.

@michaelscofield @LH44 @X99 lütfen Gigabyte kartlara ek olarak, kartlarda clear CMOS tuşu bulunmadığı için bu aparatı da önerelim, sadece tavsiye. CLR_CMOS pinlere takılacak, tuş niyetine kullanılacak. Mantık aynıdır. Pil sökme vs. artık tarih oldu, lütfen evde denemeyiniz. :)

İşlem basit diyerek önermiyordum ama, linki favoriledim, extra olarak tavsiye ederim bundan sonra hocam.

@Ayhan Dönmez hocam bitti, ekran görüntülerini yükledim. Atlattık mı :)
Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok sağ olun.
Şimdi PBO ayarlarına bir gireyim bakalım nereye kadar gidebileceğim.
Per cores yapacak çok donanımım yok, all coresdan devam :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-04-16 025303.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-16 025303.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2026-04-16 025315.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-16 025315.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2026-04-16 025327.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-16 025327.webp
    62,5 KB · Görüntüleme: 25
@Ayhan Dönmez hocam bitti, ekran görüntülerini yükledim. Atlattık mı :)
Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok sağ olun.
Şimdi PBO ayarlarına bir gireyim bakalım nereye kadar gidebileceğim.
Per cores yapacak çok donanımım yok,all coresdan devam :)

PBO-Advanced, limits-motherboard, scaler-6X, Boost clock +75, Curve Optimizer all cores negative -25 ile başlayın. Global C-state ayarı kapalı kalsın, dahili grafik AM5'te külliyen kapatılmalı. 1:1 mod stabilitesini dahi bozuyor, VSOC besleme alanında. SoC yani IO die, ccd hariç tüm birimlerin bulunduğu çiplet mimarideki kısım. iGPU baş belası o yüzden.

Hocam sistem biraz geç boot ediyor Memory context restore ayarı disable olduğu için olabilir mi? Bu ayarın disable olması + bir durum mu? @Ayhan Dönmez.

Sebebi mcr ayarı, evet. DDR Memory runtime reduction ayarı Gigabyte BIOS'ta mevcut mu? Mevcutsa bunu enabled alıp tekrardan süreyi kontrol edin. Mevcut değilse mcr Auto alın. Ama her defasında sıfırdan train edip hafızada tutmaması, uzun vade stabilite adına AM5'te en iyisidir. OC profil bunların hepsi çünkü, düz EXPO'dan ayrı.

Mcr açık bırakmak %100 stabilite emin olunmadığı takdirde ya da bazı durumlarda, cold boot sorunlarına neden olabiliyor. Mouse donma, takılma vs. gibi.

Zaten mcr açık ya da Auto bıraksan dahi, bir süre sonra anakart sıfırdan Train'e düşüp sarı yakıyor. Demans var AM5'te, akılda uzun süre tutamaz Intel gibi.

Mesela Gear kapalı iken mcr açmak çok büyük sorun. Ben stabil edemedim, mcr kapalı halindeki stabilite yok ne yazık ki. Cold boot mort.

PBO+RAM için buradan .exe uzantılı dosyayı .ZIP uzantılı dosyanın içine ZIP'ten çıkarttıktan sonra atıp programı başlatın. CPU+RAM tıkladıktan sonra sadece VT3 başında tik olacak. Bellek temizliği her daim test öncesi yapılacak. Memory 26g ayarlayın, süre olarak 7200 saniye yeterlidir.

1776297885497.webp

Son düzenleme: