DDR5'te çift kanal kullanmak hala fazla fark yaratıyor mu?

Patriot RAM'leri 2 adet olmak üzere sipariş geçtim. İşlemci ve anakart kaldı geriye.

Patriot RAM'leri 2 adet olmak üzere sipariş geçtim. İşlemci ve anakart kaldı geriye.

Anakart Force alman bence iyi olur. Ötesine gerek yok AM5'te, eğer ki sadece gaming hedefliyorsan durum bu şekilde. Patriot A-Die gelirse 8000-8400 arasını bu kart haricinde zorlayamazsın çünkü. Bu fiyat bandında aynı kalitede yok. ASUS B850M-K ya da MSI B850M-G var sanırım. Onlar da Force kadar iyi değil. İşlemci 9850X3D bekle derim, şu anda çıkma arefesinde 9800X3D alman uygun olmayabilir. Aynı fiyat olacağına dair söylentiler var.

Her gün fiyatı artan RAM'i hallettik diğerlerinin acelesi yok. 9800 20 bine düşerse alayım mı?

Her gün fiyatı artan RAM'i hallettik diğerlerinin acelesi yok. 9800 20 bine düşerse alayım mı?

Alınabilir ama 9850X3D az bir vakti kaldı, onu alman daha mantıklı. 5.6 GHz iş görür. IMC tarafında değişiklik yok ama Force tarzında bir kart ile sıkıntı yaşamazsın. O fiyat bandında Force muadili bir kart olsa onu al derdim, Force da kırpık bir kart çünkü. Ama kullanmadığın özelliklere de boş yere para vermek uygun değil. X870E Hero alıp kasa içerisinde yatırmaktansa Force mantıklı geliyor 1 DPC olarak. Yüksek frekanslar diğer türlü mümkün değil. Hero'da Nitro Path vesaire var, o şekilde tolere ediyor 8000-8400 aralığını.

Tabii fiyat farkı 9800X3D 20K iken 9850X3D bizim esnaf 30-35K'ya satmaya kalkarsa olmaz. 26-27K bile uygun olmaz aslında. Benim vereceğim miktar maksimum 24K bandı olurdu 9850X3D'ye. Çünkü tek fark 5.2 GHz yerine 5.6 GHz Boost olması, Base 4.7 GHz kısmı aynı zaten.

@Falconpolat Daha iyi CCD ve Core kısmı ama IMC birebir aynı.

Son düzenleme:
Perşembe günü çıkacakmış bekleyelim o halde, 23-24'den çıkarsa alabilirim. Hala Force alma taraftarı değilim çünkü mATX hiç istemiyorum küçük anakart yer sorunu çıkartıyor. Ekran kartı yüzünden USB 3.0 kablosunu sökmek zorunda kaldım.

O zaman paraya kıyıp ROG B850-X870 yönelmeni tavsiye ederim. Stabilite adına özellikle ROG iyi konumda şu anda.

Kartları, BIOS'ları bu bağlantıdan takip edin. Hangi marka-modele ne kadar özenildiği net şekilde belli oluyor. BIOS'ları da buradan güncellersiniz. AM5'te güncel kalın.

Üzerinde start düğmesi olan kartlardan artık yok mu? Anakarta 15 verebileceğimi pek sanmıyorum ama bakarız.

Üzerinde start düğmesi olan kartlardan artık yok mu? Anakarta 15 verebileceğimi pek sanmıyorum ama bakarız.

Gigabyte genelde koyuyor kartlarına, bir de ASUS ROG'larda var bazı serilerde. Onun haricinde çok denk gelmedim.

Force modeli kırpık olmasaydı hepsi vardı bu kartta normalde. Tachyon'un önüne geçmesin diye kırpmışlar bu kartı. Start ve Q-Code lehim yerleri var çünkü. Bir örnek bırakayım buraya.

Anakartta 12-13'lere çıkabilirim artık kayış koptu aldım mı en iyisini almaya çalışacağım.

Anakartta 12-13'lere çıkabilirim artık kayış koptu aldım mı en iyisini almaya çalışacağım.

Benim minimum tercih edeceğim kart bu olurdu Force düşünmüyorsan. ASUS'un stabilitesini diğer kartlarda çok göremedim çünkü. BIOS'lara özenen 2. bir firma yok ASUS dışında şu anda. MSI atakta, 2. sırada o belki var. Gigabyte ve ASRock en sonda seyrediyor. Gigabyte OC kartları haricinde önermem Force-Tachyon gibi ya da Aorus haricinde. MSI'da da MPG-MEG harici normalde önermem ama Tomahawk'lar F/P fiyatta şu anda. Onun haricinde ASUS ROG alırdım. Bu ROG X870-A ve B850-A modelleri güzel kartlar, tek eksisi 6 Layer olması. 2:1 mod stabil açamazsın ama 1:1 mod 6000-6400 arası Patriot'lar ile verir sana stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…