Heineken

Uzman
Makaleler
1
Öncelikle herkese mutlu ocak ayları diliyorum dostlar ☮️,
Hepiniz biliyorsunuz yıllardır Deepin OS hakkında farklı farklı güvenlik ihlalleri ortaya atılıyor ve benim aklıma şu soru takıldı tamam deppin OS çok güvenilir değil fakat aynı şey Deepin masaüstü ortamı için de geçerli mi, yani farklı bir sisteme Deepin masaüstü ortamını kurarsam benim için bir sorun teşkil eder mi?
Cevaplarınız-emekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle herkese mutlu ocak ayları diliyorum dostlar ☮️,
Hepiniz biliyorsunuz yıllardır Deepin OS hakkında farklı farklı güvenlik ihlalleri ortaya atılıyor ve benim aklıma şu soru takıldı tamam deppin OS çok güvenilir değil fakat aynı şey Deepin masaüstü ortamı için de geçerli mi, yani farklı bir sisteme Deepin masaüstü ortamını kurarsam benim için bir sorun teşkil eder mi?
Cevaplarınız-emekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kaynak kodunu okumadim fakat Ubuntu ve cogu mainstream dagitimda flavouru bulundugu icin sorun oldugunu dusunmuyorum. Buna ragmen KDE kullanilmasinin cok daha saglikli oldugunu dusunmekteyim cunku ayni konfige getirmeniz en fazla bir saatinizi falan yer.

Kaynak kodunu okumadim fakat Ubuntu ve cogu mainstream dagitimda flavouru bulundugu icin sorun oldugunu dusunmuyorum. Buna ragmen KDE kullanilmasinin cok daha saglikli oldugunu dusunmekteyim cunku ayni konfige getirmeniz en fazla bir saatinizi falan yer.
Hocam Deepin Desktop'un bazı uygulamaları çalışmak için Çin'de bulunan sunuculardan bir şeyler indiriyormuş. Bu %100 güvensiz olduğunu kanıtlamaz ama OpenSUSE bu yüzden Deepin Desktop'u dağıtımına eklememiş.

Hocam Deepin Desktop'un bazı uygulamaları çalışmak için Çin'de bulunan sunuculardan bir şeyler indiriyormuş. Bu %100 güvensiz olduğunu kanıtlamaz ama openSUSE bu yüzden Deepin Desktop'u dağıtımına eklememiş.

Pardus işletim sistemi kendi Deepin ortamını hazırladığı zamanlar bazı Deepin uygulamalarını bu sebeple eklememişti hatırlıyorum.

Dürüst olmam gerekirse KDE biraz sıktı yenilik istiyorum yoksa KDE ile Deepin'den çok daha güzel bir ortam hazırlanabilir.

Son düzenleme:
Pardus işletim sistemi kendi Deepin ortamını hazırladığı zamanlar bazı Deepin uygulamalarını bu sebeple eklememişti hatırlıyorum.

Dürüst olmam gerekirse KDE biraz sıktı yenilik istiyorum yoksa KDE ile Deepin'den çok daha güzel bir ortam hazırlanabilir.
Deepin de backendinde QT ve KWin kullaniyor diye biliyorum yalan olmasin :hehehe:

Pardus'un Deepin versiyonu oldugu donem hala ortaokuldaydim sanirim. Sonra zekice bir kararla GNOME sectiler.
Hocam Deepin Desktop'un bazı uygulamaları çalışmak için Çin'de bulunan sunuculardan bir şeyler indiriyormuş. Bu %100 güvensiz olduğunu kanıtlamaz ama OpenSUSE bu yüzden Deepin Desktop'u dağıtımına eklememiş.
Ilginc bir vaka, SUSE abileri severim o sebeple saygi da gosteririm.

Yani ilk basinda degecek bir DE degil, stabil deseniz degil harika deseniz o da degil. milyon tane DE varken bence kimde Deepin'e kalmadi :hehehe:

Vaktinde cok konusuldu. AppStore uygulamasi gibi seyler, anonim birkac teknik veri gonderiyor. Umeng+'a gonderiliyordu diye hatirliyorum veriler, bu da Alibaba'nin arkasinda oldugu bir sirket. Gonderilen veriler ekran cozunurlugu, user agent tarzi seyler.

Resmi aciklama da vaktinde gelmisti.

Dedikleri dogruysa, gonderilen veriler oldukca basit ve ''spyware'' diyecek bir durum yok. Canonical bundan da kotusunu topluyor hatta ama onlara Deepin kadar laf edenler yok. Ilginc.