barish_23

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

İncehesap'tan aldığım Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V1.5 anakartı yaşadığım kararlılık sorunları nedeniyle Oksid Bilişim'e servise gönderdim. Servis sonucunda ürün “Değiştirildi / Sıfır Değişim” olarak kaydedildi.

Ancak 08.09.2026'da elime ulaşan değişim ürününde:
  • CPU soketi çevresinde termal macun kalıntıları
  • Anakart üzerinde montaj/vida izleri
  • Wi-Fi konnektörlerinde deformasyon
  • LV21 komponentinin belirgin şekilde eğri/hizasız durması
  • Yoğun toz/kir
  • Hasarlı statik poşet
  • Daha önce servise gönderdiğim kendi anakart kutumun içerisinde gönderilmesi
gibi durumlar mevcut.

Servis sorgusunda ise ürün “Değiştirildi” olarak görünüyor ve “Yeni Ürün Seri Numarası” kayıtlı.

Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum. Özellikle LV21 komponenti, lehim bölgesi, termal macun ve montaj izleri hakkında teknik olarak ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu ürün sıfır bir anakart gibi mi görünüyor? Benzer İncehesap/Oksid servis deneyimi yaşayan varsa tecrübelerini de paylaşırsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• anakart_seri_no.webp
    anakart_seri_no.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 44
  • yeni_ürün.webp
    yeni_ürün.webp
    32 KB · Görüntüleme: 36
  • yamuklv21_componenti_ve_montaj_izi.webp
    yamuklv21_componenti_ve_montaj_izi.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 40
  • cpu_soketi.webp
    cpu_soketi.webp
    3 MB · Görüntüleme: 32
  • montaj_izi_m2slotuarkası.webp
    montaj_izi_m2slotuarkası.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 36
  • wifi_konnektor_deformasyon.webp
    wifi_konnektor_deformasyon.webp
    4,5 MB · Görüntüleme: 46
Wi-Fi anten panelinin gönyesi kaymış, bazı kısımlarda toz var, anakart yıpranmış gibi duruyor, ya da Colorful'un standartları çok düşük. Sıfır başka yeni model bile alsan, tutarsızlıkların devam eder. BIOS yazılımı çok stabil değil, kurcalamaya gelmez, tak kullan modeller bunlar.

Merhaba arkadaşlar,

İncehesap'tan aldığım Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi v1.5 anakartı yaşadığım kararlılık sorunları nedeniyle oksid bilişim'e servise gönderdim. Servis sonucunda ürün “değiştirildi / sıfır değişim” olarak kaydedildi.

Ancak 08.09.2026'da elime ulaşan değişim ürününde:
  • CPU soketi çevresinde termal macun kalıntıları
  • Anakart üzerinde montaj/vida izleri
  • Wi-Fi konnektörlerinde deformasyon
  • LV21 komponentinin belirgin şekilde eğri/hizasız durması
  • Yoğun toz/kir
  • hasarlı statik poşet
  • Daha önce servise gönderdiğim kendi anakart kutumun içerisinde gönderilmesi.
Gibi durumlar mevcut.

Servis sorgusunda ise ürün “değiştirildi” olarak görünüyor ve “yeni ürün seri numarası” kayıtlı.

Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum. Özellikle LV21 komponenti, lehim bölgesi, termal macun ve montaj izleri hakkında teknik olarak ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu ürün sıfır bir anakart gibi mi görünüyor? Benzer İncehesap/Oksid servis deneyimi yaşayan varsa tecrübelerini de paylaşırsa sevinirim.

İkinci el gibi görünüyor. İncehesapa iade giden Colorful anakart çok oluyor.

İkinci el gibi görünüyor. İncehesapa iade giden Colorful anakart çok oluyor.
Konuyu açmana gerek yok resmen ikinci el anakartım diye bağırıyor.
Evet, kendi yolladığım kutuda görünce ben de şok oldum zaten. Üstüne bir de müşteri hizmetlerini aradığımda temsilcinin "Size sıfır ürün yollanacağı mı söylendi?" demesi tüy dikti. Bana hiçbir bilgi verilmeden, onayım alınmadan eski kutuya tıkıştırılıp kargolanmış; sisteme de sadece "Değiştirildi" yazılmış.
Wi-Fi anten panelinin gönyesi kaymış, bazı kısımlarda toz var, anakart yıpranmış gibi duruyor, ya da Colorful'un standartları çok düşük. Sıfır başka yeni model bile alsan, tutarsızlıkların devam eder. BIOS yazılımı çok stabil değil, kurcalamaya gelmez, tak kullan modeller bunlar.
Peki hocalarım, ne yapmalıyım? Ücret iadesi alsam o dönemki fatura tutarına (5.500 TL) şu an bu ayarda (AM5, 4 RAM slotu, VRM soğutmalı, çift M.2, Wi-Fi) anakart almak imkansız. Enflasyon farkını zaten kabul etmiyorlar. "O zaman bana stoklarınızdan bu özelliklerde emsal başka marka (MSI, Gigabyte) sıfır kart verin" dediğimde de kem küm edip "İncelemek için kartı geri yollayın" dediler ve panelden cevap da verilmiyor. Yarın geri yollayacağım ama ürünün bana geldiği şeklini kayıt altına aldım. En mantıklısı geri yollamak mı şimdilik?

Evet, kendi yolladığım kutuda görünce ben de şok oldum zaten. Üstüne bir de müşteri hizmetlerini aradığımda temsilcinin "size sıfır ürün yollanacağı mı söylendi?" demesi tüy dikti. Bana hiçbir bilgi verilmeden, onayım alınmadan eski kutuya tıkıştırılıp kargolanmış; sisteme de sadece "değiştirildi" yazılmış.

Peki hocalarım, ne yapmalıyım? Ücret iadesi alsam o dönemki fatura tutarına (5.500 TL) şu an bu ayarda (AM5, 4 RAM slotu, VRM soğutmalı, çift M.2, Wi-Fi) anakart almak imkansız. Enflasyon farkını zaten kabul etmiyorlar. "o zaman bana stoklarınızdan bu özelliklerde emsal başka marka (MSI, Gigabyte) sıfır kart verin" dediğimde de kem küm edip "incelemek için kartı geri yollayın" dediler ve panelden cevap da verilmiyor. Yarın geri yollayacağım ama ürünün bana geldiği şeklini kayıt altına aldım. En mantıklısı geri yollamak mı şimdilik?

Farklı model vermezlerse iade edin hocam zaten BIOS kötü colorfulda. ASUS B650M-K, B850M-K, Gigabyte B850M Force bakabilirsiniz.

Farklı model vermezlerse iade edin hocam zaten BIOS kötü colorfulda. ASUS B650M-K, B850M-K, Gigabyte B850M Force bakabilirsiniz.
Colorful tarafında AGESA güncellemeleri sonrası idare ediyordu ama PCIe kararlılık sorunları can sıktı, zaten bu yüzden servise gitmişti.

İade konusundaki sıkıntı ise firmanın sadece eski fatura tutarını (5.500 TL) yatırması. O paraya bugün benzer donanımda (Wi-Fi, 4 RAM slotu, VRM soğutma) kart almak imkansız; durduk yere cebimden 2-3 bin TL fark ödemek istemiyorum.

Bu yüzden satıcı stoklarından emsal bir modelle değişim için bastırıyorum. Yarın kargoyu sağlama alıp göndereceğim, paralelinde de THH başvurumu tamamlıyorum. Elde bir şey kalmadı başka yapacak.

AM5 orta segment anakartın 4 slotlu olması avantaj değil, aksine stub durumu var, kullanılmayan slotlar, kullanılan slotların sinyalini etkiler. B850M-K ve B850M-Force modelleri 2 slotlu olduğu için 1DPC model olarak geçer, işlemci ile RAM arasındaki veri yolu daha kısa olur ve verileri daha temiz aktarır. Bu iki modelin BIOS performansı iyidir. Aynı performansı her anakart veremez. Zaten 4 slotu doldurduğunda düşük MHz değeri alırsın, bazı anakartlarda 4 RAM ile manuel ayar yapmadan, sistemi açma imkanın bile yok, Windows'u zor boot eder.

AM5 orta segment anakartın 4 slotlu olması avantaj değil, aksine stub durumu var, kullanılmayan slotlar, kullanılan slotların sinyalini etkiler. B850M-K ve B850M-Force modelleri 2 slotlu olduğu için 1DPC model olarak geçer, işlemci ile RAM arasındaki veri yolu daha kısa olur ve verileri daha temiz aktarır. Bu iki modelin BIOS performansı iyidir. Aynı performansı her anakart veremez. Zaten 4 slotu doldurduğunda düşük MHz değeri alırsın, bazı anakartlarda 4 RAM ile manuel ayar yapmadan, sistemi açma imkanın bile yok, Windows'u zor boot eder.
AM5 DDR5 tarafındaki 1DPC (2 slot) ve bellek sinyal kararlılığı (stub) açıklaması için teşekkürler hocam, teknik olarak çok haklısınız. Zaten 2x16 GB şeklinde 32 GB kullanmayı planlıyorum, ileride yükseltme gerekirse komple platform değişir zaten; o yüzden 2 slot olması benim için gayet yeterli ve avantajlı olur.

İade konusunda ise 20 gündür bu kurumsal lakaytlıkla uğraşmaktan o kadar yıldım ki, sırf bunlarla bağı koparmak için "verin 5.500'ü kurtulayım" deme noktasına geldim. Ama o paraya benzer Wi-Fi'ı olan sıfır anakart almak imkansız olduğu için durduk yere cebimden fark ödemek de ağrıma gidiyor.

Yarın ürünü İncehesap'a geri kargolarken değişim için 2 slotlu alternatifleri masaya sürmek daha mantıklı geldi. Gigabyte B850M Force modeli genel hatlarıyla nasıldır? Modeme kablo çekmek ilk tercihim olmadığı için dahili Wi-Fi'lı olması kaydıyla, bu ayarda sorunsuz ve BIOS'u baş ağrıtmayacak başka hangi 2 slotlu modelleri önerirsiniz? İncehesap'ın stoğunda varsa doğrudan onları talep edeyim.

Başka hangi 2 slotlu modelleri önerirsiniz? İncehesap'ın stokunda.

B850M-K ve m-Force gibi başarılı, 2 slotlu kart yok. X870 serilerinde var. B650 m r alabilirsin ama Wi-Fi yok. M Force'nin Wi-Fi'li modeli var, tabii fiyatı yüksek. MSI'nin de alt serilerinin BIOS'u çok stabil değil, Edge Ti ya da Carbon'dan aşağısı kurtarmaz.