1 dolgu 2 kanal tedavi yaptırdım 1 sene önce tekrardan aynı doktora gideceğim. Depresyona girdiğim için hiçbir şey umurumda değildi bu 1 sene içinde ama doktor o zaman 4 5 tane kanal tedavi olması gereken dişimin olduğunu söylemişti artık şart diyorum gideyim. Ama daha şimdiden stres oldum o makineleri ağzıma soktuktan sonra dişimin içini deldiğinde o gelen metal tadı midemi kaldırıyor falan yani bir de kafam sarsılıyor kanal tedavi yapılırken. Midem kalkınca öğürme isteği geliyor sonra doktor diyor yapma şunu diye. Az para olsa özele gidicemde işte çok para çok. 1 senedir bu şekilde duruyor dişlerim implant gerekeceğini düşünmüyorum ama çok da iyi durumda değillerdir gerçi şişlik dişte renk değişme aşırı ağrı falan yok ama işte.
Bende de 2 kanal 2 dolgu var ama özel çok fiyat çekti devlete de gitmek istemiyorum yorumlarda baya kötü yazmışlar dişim hala siyah kaldı felan yazanlar vardı. Beklemedeyim elime para geçerse yaptırmayı düşünüyorum fakat bu ekonomik şartlar bunu sağlayamıyor sözde hastaneler ücretsiz fakat ne doğru düzgün randevu var ne hastane. Baya iyiyiz olmayan şeyleri yüceltme konusunda.

Her gün yemek yerken dişlerim zonkluyor ama yapacak bir şey yok bu şekilde devam yabancılar rahat yaşasın diye biz fazla uğraşalım onlar din kardeşlerimiz.

Kanal ve dolgu işleminde ilgili alanın izolasyonu çok iyi sağlanmalı, tükürük kaçması bile süreci olumsuz etkiliyor. Eğer öğürme refleksiniz varsa Zofer gibi kalçadan yapılan iğneler var, öğürme refleksini baskılayabilir. Biz genelde öğürme refleksi olan ve korkan hastalara sedasyon (yarı bayıltma) işlemi öneriyoruz fakat özelde tuzlu fiyat çekebilirler. Eğer dayanabilirim diyorsanız normal yaptırmanız daha iyi olur, diğer türlü cebinize zarar. Ayrıca kanal tedavisi gereken dişi uzun süre bekletmeniz halinde diş çekime gidebilir. Bir an önce yaptırmanızı öneriyorum. İş implant kaplamaya kalırsa süreç 3-3.5 ayı buluyor ve tabii ki insanın kendi dişi gibi olmuyor. Geçmiş olsun.

Kanal ve dolgu işleminde ilgili alanın izolasyonu çok iyi sağlanmalı, tükürük kaçması bile süreci olumsuz etkiliyor. Eğer öğürme refleksiniz varsa Zofer gibi kalçadan yapılan iğneler var, öğürme refleksini baskılayabilir. Biz genelde öğürme refleksi olan ve korkan hastalara sedasyon (yarı bayıltma) işlemi öneriyoruz fakat özelde tuzlu fiyat çekebilirler. Eğer dayanabilirim diyorsanız normal yaptırmanız daha iyi olur, diğer türlü cebinize zarar. Ayrıca kanal tedavisi gereken dişi uzun süre bekletmeniz halinde diş çekime gidebilir. Bir an önce yaptırmanızı öneriyorum. İş implant kaplamaya kalırsa süreç 3-3.5 ayı buluyor ve tabii ki insanın kendi dişi gibi olmuyor. Geçmiş olsun.

Ya aslında ben dişçiye 4 defa falan gittim bu zamana kadar ama sadece birinde öğürdüm.
Bu arada doktora gittim bir kanal bir de dolgu olacakmış dişlerim. 1 senedir çürükler ama nasıl olduysa hala ilerlememişler.

Ya aslında ben dişçiye 4 defa falan gittim bu zamana kadar ama sadece birinde öğürdüm.
Bu arada doktora gittim bir kanal bir de dolgu olacakmış dişlerim. 1 senedir çürükler ama nasıl olduysa hala ilerlememişler.
Reis korkutmak gibi olmasın ama o dişi deşmedikleri sürece ilerleyip ilerlemediğini anlamıyorlar yanlış hatırlamıyorsam, kanal tedavisinde de köküne kadar kazıyorlar da çürüğü tamamen yok ediyorlar. Bende de sadece dişin ortasında görünüyor çürük ama temeline inen bir çürük varsa sıkıntılı ki kanal tedaviyi de boşuna dememişlerdi köke kadar ulaşmıştı çürük diş etini şişirmişti.

Reis korkutmak gibi olmasın ama o dişi deşmedikleri sürece ilerleyip ilerlemediğini anlamıyorlar yanlış hatırlamıyorsam, kanal tedavisinde de köküne kadar kazıyorlar da çürüğü tamamen yok ediyorlar. Bende de sadece dişin ortasında görünüyor çürük ama temeline inen bir çürük varsa sıkıntılı ki kanal tedaviyi de boşuna dememişlerdi köke kadar ulaşmıştı çürük diş etini şişirmişti.

Sorun değil ya başka dişlere bulaşmadıysa bir tanesini çekiveririz en kötü.
Ama şu anlık apse ağrı diş renginde değişiklik falan yok bu da durumun çok kötü olmadığını gösteriyor.