Diyet tavsiyesi

Yer
İzmir
Merhaba 173 boyunda 100 kg civarıyım. Ölçümde yağ oranım %21 vücut kitle endeksim 31 çıktı spor yaptığım için obez göstermiyorum kas kütlem var. Amacım göbek bel ve yüzdeki gıdı kısmındaki yağların gitmesi minimum kas kaybı olacak şekilde. Bu süreçte mentalım gidecek çünkü küçüleceğim haliyle dana pehlivan gibi dolaşıyorum ortada büyük olmak daha iyi fakat yağlarında gitmesi lazım. Minimum kas kaybı olacak şekilde diyet lazım yüksek proteinli zaten tavuk göğsü ve yumurta yiyorum fakat diyet yapmıyordum. Arkadaşımın bir diyet programı vardı bu program iyi mi yoksa farklı bir program mı lazım?
100 gr yulaf.
200 gr pirinç
500 tavuk göğsü.
Şeker meyvelerden elma muz vs.
3 yumurta.
10 gr zeytinyağı.
150 patates her şey haşlama olacak.

Pat diye kalori azaltırsanız hem kas kaybı olur hem de zayıfladıktan sonra kilo alma ihtimaliniz artar.
Yavaş şekilde kalori azalt fakat proteini de ihmal etme, bu şekilde temiz ve düzen beslen.
Kilo verirsen tüm her tarafından yağ gider, sadece göbeğim erisin diye bir bölgesel zayıflama yoktur.

Pat diye kalori azaltırsanız hem kas kaybı olur hem de zayıfladıktan sonra kilo alma ihtimaliniz artar.
Yavaş şekilde kalori azalt fakat proteini de ihmal etme, bu şekilde temiz ve düzen beslen.
Kilo verirsen tüm her tarafından yağ gider, sadece göbeğim erisin diye bir bölgesel zayıflama yoktur.
Bölgesel zayıflama yok zaten en çok oralarda yağ var kalori hesabını da yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 173 boyunda 100 kg civarıyım. Ölçümde yağ oranım %21 vücut kitle endeksim 31 çıktı spor yaptığım için obez göstermiyorum kas kütlem var. Amacım göbek bel ve yüzdeki gıdı kısmındaki yağların gitmesi minimum kas kaybı olacak şekilde. Bu süreçte mentalım gidecek çünkü küçüleceğim haliyle dana pehlivan gibi dolaşıyorum ortada büyük olmak daha iyi fakat yağlarında gitmesi lazım. Minimum kas kaybı olacak şekilde diyet lazım yüksek proteinli zaten tavuk göğsü ve yumurta yiyorum fakat diyet yapmıyordum. Arkadaşımın bir diyet programı vardı bu program iyi mi yoksa farklı bir program mı lazım?
100 gr yulaf.
200 gr pirinç
500 tavuk göğsü.
3 yumurta.
10 gr zeytinyağı.
Buradan hiçbir insan size yardımcı olamaz. Size sadece işinin ehli bir diyetisyen yardımcı olabilir.

100 gr yulaf.
200 gr pirinç
500 tavuk göğsü.
3 yumurta.
10 gr zeytinyağı.

Yulaf gereksiz. Yoğurt/ayran eksik. Zeytinyağı gereksiz, yerine aynı kaloriye denk gelecek şekilde ceviz eklenebilir. Kuru lifli meyve özel olarak belirtilmeli, isteğe bağlı elma muzla gidersen kabızlık garantili. Kuru erik/kayısı iyidir günde 30 gram ile dene. Pirinç yerine de patates koyulabilir, ille şu ille bu diye bir şey yok. Toplam karbonhidrat miktarına bakarsın (150 gram patatesi 50 gram, 200 gram pirinci de 150 gram karbohidrat olarak alsak 200 gram hakkın oluyor) tam buğday ekmekle, makarnayla takas edebilirsin hesaplayıp. Tavuk göğüs olmak zorunda değil, tavuk pilav yaparım hiç bıkmam dersen sıkıntı yok ama düzenli diyet yapacaksın iyi sonuç almak için ve dolayısıyla sürdürülebilirlik önemli. Izgara tava denen kısmı öneririm. Fırında suyunu kaçırmadan pişirmeyi öğrenirsen çok büyük devrim olur senin için.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt