isimsizman

Uzman
Arkadaşlar, bugün tuvaletteydim, tam kalkacaktım; düz basmak yerine biraz yan bir açıyla bastım sanırım ve birden ayağımda küt etti. Bir şeyler oldu, ilk başta kramp zannettim, sonra ciddi acımaya başladı ve ellerimle dizimi tutmaya başladım. Diz kapağının çıktığından emin değilim ama o kısımlarda bir şeyler olmuştu. Çıktıktan sonra 30 saniye falan sonra dizimi düz tuttum ve bir kez daha küt etti, yerine oturdu sanırım. Ağrı vardı, biraz krem sürdüm. 5 saat geçti, şu anda hala ağrımıyor, şişlik de olmadı, kızarma morarma da yok. Gördüğüm diğer insanlar sporla uğraşırken veya atletik şeyler yaparken yaşamışlar bu durumu; ben sadece oturduğum yerden kalkıyordum ve dizimin şeklini hatırlamıyorum o korkuyla. Çok fazla sola gitmedi diye düşünüyorum, hafif bir kayma olabilir belki benimki.

Doktora vesaire gitmeli miyim? Yürüyebiliyor ve biraz zorlansam da bacağımı katlayabiliyor, sağa sola hafif çevirebiliyorum. Bunun zamanla geçeceğini düşünüyorum. Diz kapağım çıkmış mıdır, dönmüş de olabilir mi? Bu tekrarlar mı? Bilen birileri korkutmadan yazabilir mi? Hiç başıma gelmedi daha önce böyle bir şey. Sporla falan da uğraşmam.

Doktora gitmediğin her gün aklında soru işareti kalacak. Yürüyebiliyorsun fakat zorlanıyorsun kendin söylüyosun zaten ters olan bir şeyler var. İleriye dönük daha sıkıntılı durumlara yol açabilir.
Gideceğim tabii ki randevu bulabilirsek. Ne zamana verirler bilmiyorum artık en kısa sürede baktıracağız.

Bağlarda kopma olabilir. Genelde çıt diye bir ses duyulur. Yürümede problem yaratmaz o yüzden anlaması zor olabilir. Mutlaka bir doktora git.
Umarım ameliyat vesaire gerektirmez. Bağlarda kopma daha da kötü bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun. 4 ay önce diz kapağı çıkmış ve bu yüzden artroskopi olmuş biri olarak yazıyorum.

Öncelikle evet, anlattığınız olay diz kapağı çıkmasına benziyor. Bazı insanlarda doğuştan diz kapağının oturduğu çukur sığ olabiliyor bu da diz kapağı çıkığına zemin hazırlıyor. Önemli olan doktora gidip bunu teyit etmeniz ve uygun fizik tedaviye başlamanız. Çünkü bu çıkıklar omuzdakiler gibi her seferinde bağlarda daha çok gevşemeye yol açıyor ve risk artıyor.

Anlatımlarınızdan bağ kopması olduğunu düşünmüyorum. Ama illaki küçük de olsa zedelenme olmuştur. Bunu ancak MR ile öğrenebilirsiniz. Önümüzdeki 1-2 ay boyunca dizinizi koruyun bu süreçte tekrar çıkık açısından risk altındasınız.

Benimki spor salonunda ters bir hareket yaptığım için oldu ve zaten doğuştan yukarıdaki sığlık olduğunu öğrendim. Benimki şiddetli olduğu için kıkırdak parçası koptu onu da artroskopi ile aldılar. Size tavsiyem bu durumu ihmal etmemeniz. Tekrardan çok geçmiş olsun.