17198

Çalışkan
Alttaki sistemimle 4K Full ayarlarda DLSS açınca görüntü çamurlaşıyor, buyurun:

DLSS KAPALI

DLSS AÇIK KALİTE

Göremeyenler için daha detaylı gösterelim:

DLSS AÇIK KALİTE

DLSS KAPALI

DLSS KAPALI

DLSS AÇIK KALİTE

Şu durumdan nefret ediyorum ya, bu ilerleme değildir hocam, bu gerilemedir, bu yenilik değildir bence, saf güce odaklanmaktansa yapay zekayla bu olmamalı ya. Oyuna girdim DLSS açık oyunda görsel bir sıkıntı var anlam veremediğim, böyle göze batan bir şeyler dedim kesin DLSS ile ilgili, düşündüğüm gibi de oldu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki sistemimle 4K Full ayarlarda DLSS açınca görüntü çamurlaşıyor, buyurun:

DLSS KAPALI

DLSS AÇIK KALİTE

Göremeyenler için daha detaylı gösterelim:

DLSS AÇIK KALİTE

DLSS KAPALI

DLSS KAPALI

DLSS AÇIK KALİTE

Şu durumdan nefret ediyorum ya, bu ilerleme değildir hocam, bu gerilemedir, bu yenilik değildir bence, saf güce odaklanmaktansa yapay zekayla bu olmamalı ya. Oyuna girdim DLSS açık oyunda görsel bir sıkıntı var anlam veremediğim, böyle göze batan bir şeyler dedim kesin DLSS ile ilgili, düşündüğüm gibi de oldu...
DLSS yerine DLAA daha güzel iş yapıyor çamurlaşma yine oluyor ama DLSS kaliteye göre bence daha iyi. DLSS+DLAA+FG en iyisi.
DLAA düşük çözünürlüğü upscale etmiyor bu yüzden daha az fps artışı oluyor DLSS'e göre. O çamurlaşmada upscale edilmeyen yerler olduğundan öyle oluyor yani 1080p çözünürlükte 720p kısımlar oralar. FG içinde zaten saf fps 40 veya 50 üzerinde olması şart gibi.

Her oyunda DLSS'in sürümüde farklı. DLAA genelde DLSS 3 veya üstünde kullanılabiliyor FG zaten DLSS 3 sürümü içeren oyunlarda var. DLSS 2'nin özellikleri kötü. DLSS kalitede bile olsa fazla çamurlaşma göze batıyor maalesef. Oyunların genelinde de Dlss2 var Dlss3 veya 4 gelmedi çoğuna. DLSS sürümü arttıkça upscale daha iyi olabiliyor benim DLAA kullandığım oyunda DLSS sürümü 3.7 falan yazıyordu en güncel DLSS yapay zeka öğrenme sürümü yani en gelişmişi 4 olan.

God of War 2018 ve ragnarök'ü karşılaştırdım ben. 2018 içinde sadece DLSS 2 var ve açar açmaz görüntü bulanıklaşıyor 1080p gibi hissedemiyorsunuz. Ragnarök'ta ise dlss 3.7 var onda bulanıklaşma olmuyor ama çamurlaşma net görünebiliyor daha güzel upscale ediyor diyebiliriz.

Son düzenleme:
Yeni çıktı daha birçok güncelleme alacaktır. Ben yıllardır PC'ye yeni çıkan oyunları başım ağrımasın istediğim için çıktığı gibi oynamıyorum.

Çok doğru yapıyorsunuz, DLSS sürümü geliştikçe DLSS kalite gibi ayarlarında kalitesi artıyor. Ben God of War 2018 oynarken DLSS kullanmadım hiç, tamamen saf güç ile oynadım DLSS açınca oyunda inanılmaz blurr oluyordu 720p gibiydi her yer. Ragnarok oynarken kullandım, DLSS sürümü daha yüksek olduğu için DLSS kalite ayarında bulanıklaşma yaşamadım, karakter baltası falan 1080p gibiydi ama işte arka planda yukarıda resimlerde de olduğu gibi uspcale edilmeyen yerler kalıyor. Ondan dolayı kapatıp DLAA ile oynadım öyle bir sorunum olmadı. DLSS 2 hangi oyunda varsa ben genelde DLSS kullanmıyorum ama bazı oyunlar var gerçekten DLSS açtığında hiç hissettirmiyor. Witcher 3'te mesela saf haliyle 70 80 FPS aldığım senaryoda frame gen bir açıyordum 100+ FPS oluyordu daha da akıcı hissettiriyordu. Fg'de hiç bozulma hissetmiyordum ama saf FPS 50 aşağıysa bozulma görünüyor. Yani teknoloji aslında saf gücü yok saymaya çalışan bir teknoloji değil yani sen 20 fps alıyorum bu sayede 40 fps oynayacağım diye bir şey yok, olanın üstüne koyuyor o kadar. Sen 20 fps alıyorsan 40 fps olsa da gecikmen 20 fps olacak, ha 70 80 fps alınca FG açınca gecikme biraz daha düşüyor onunda sebebi saf gücün zaten yetiyor oluşu. Witcher 3 içinde ayrıca DLSS kalitede güzel çalışıyor gibi açınca bozulma hissedemiyordum. Hikayeli oyunlarda kullanmak iyi oluyor. Aynı şey FSR içinde geçerli.

Son düzenleme:
DLSS 4 destekli oyunlarda açıyorum ben genelde.( NVIDIA App'den değiştirerek).
Onun dışında sonuna kadar katılıyorum. Özellikle hareket halindeyken o kadar çamur oluyor ki görüntü.

Karşılaştırmanız açısından FSR4 görüntülerini paylaşıyorum. Yaşadığınız sorun oyun ile alakalı olabilir. Gerçekten bulanık ve keskinliği fazla gibi duruyor. İsterseniz Optiscaler kullanarak birkaç ayarla uğraşmayı deneyebilirsiniz. Yine de yaşadığınız sorunun ileriki güncellemelerde düzeltileceğine inanıyorum.

FSR4 Native AA

FSR4 Quality

DLSS yerine DLAA daha güzel iş yapıyor çamurlaşma yine oluyor ama DLSS kaliteye göre bence daha iyi. DLSS+DLAA+FG en iyisi.
DLAA düşük çözünürlüğü upscale etmiyor bu yüzden daha az fps artışı oluyor DLSS'e göre. O çamurlaşmada upscale edilmeyen yerler olduğundan öyle oluyor yani 1080p çözünürlükte 720p kısımlar oralar. FG içinde zaten saf fps 40 veya 50 üzerinde olması şart gibi.

Her oyunda DLSS'in sürümüde farklı. DLAA genelde DLSS 3 veya üstünde kullanılabiliyor FG zaten DLSS 3 sürümü içeren oyunlarda var. DLSS 2'nin özellikleri kötü. DLSS kalitede bile olsa fazla çamurlaşma göze batıyor maalesef. Oyunların genelinde de Dlss2 var Dlss3 veya 4 gelmedi çoğuna. DLSS sürümü arttıkça upscale daha iyi olabiliyor benim DLAA kullandığım oyunda DLSS sürümü 3.7 falan yazıyordu en güncel DLSS yapay zeka öğrenme sürümü yani en gelişmişi 4 olan.

God of War 2018 ve ragnarök'ü karşılaştırdım ben. 2018 içinde sadece DLSS 2 var ve açar açmaz görüntü bulanıklaşıyor 1080p gibi hissedemiyorsunuz. Ragnarök'ta ise dlss 3.7 var onda bulanıklaşma olmuyor ama çamurlaşma net görünebiliyor daha güzel upscale ediyor diyebiliriz.
Hocam 4k oyunculuk için en optimal güzel görüntü amaçlı dlss açmalı mıyız? frame gen kullanmalı mıyız? sırf görüntü kaybı olmasın diye tlou2 de dlaa kullanıyorum

Karşılaştırmanız açısından FSR4 görüntülerini paylaşıyorum. Yaşadığınız sorun oyun ile alakalı olabilir. Gerçekten bulanık ve keskinliği fazla gibi duruyor. İsterseniz Optiscaler kullanarak birkaç ayarla uğraşmayı deneyebilirsiniz. Yine de yaşadığınız sorunun ileriki güncellemelerde düzeltileceğine inanıyorum.

FSR4 Native AA

FSR4 Quality
Hocam mükkemmelsiniz, elinize sağlık fakat ben fsr da bir problem veya rahatsız edici bir durum göremiyorum, görüntünüz güzel gözüküyor

Hocam mükkemmelsiniz, elinize sağlık fakat ben fsr da bir problem veya rahatsız edici bir durum göremiyorum, görüntünüz güzel gözüküyor
Evet bende bir problem göremedim, gerçekten görüntü çok güzel gözüküyor. Umarım DLSS için de bir güncelleme yayınlarlar.