DLSS hakkında bilgi ve resimler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Firatness
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 209
  • Etiketler Etiketler
    dlss olay
Hocam 4K oyunculuk için en optimal güzel görüntü amaçlı DLSS açmalı mıyız? Frame gen kullanmalı mıyız? Sırf görüntü kaybı olmasın diye The Last of Us Part II de DLAA kullanıyorum.

Ya diyorum ya işte, oyuna göre DLSS'in kalitesi çok değişiyor. İstersen FSR'da deneyebilirsin. 4K için açarsan kalite modundan şaşma bence, frame gen eğer oyunda 50 60 FPS alabiliyorsan faydalı bir teknoloji açıp açmamak senin gözüne kalmış çünkü sahte frameler asla gerçeğine benzemez lakin ben frame genin yeteneğini başarılı buluyorum. Frame gen teknolojisi Ada Lovelace modeli veya mimarisi yani 4000 serisi ile geldi ve başarılıdır bana kalırsa. Bu DLSS 3'e dayanıyor ama dediğim gibi çoğu oyunda DLSS 2 var hala. 5000 serisi ile de transformers modeli geldi onunda DLSS'i ve multiframe gen özelliği güzel. Kalan serilerin DLSS özelliği pek iyi değil iyi olduğu oyunlar az. Bu model DLSS 4 diye geçer.

Frame Gen teknolojisi AMD tarafında her kartı uyumludur, Nvidia tarafında ise donanımsal söylendiği için çıktığı seriye özeldir.
FSR AMD ve Nvidia kartların hepsinde uyumlu, DLSS ise sadece bütün Nvidia kartlarına uyumlu. DLSS ve FSR her sürüm atladığında upscale etme yeteneği artıyor diye düşün. Bu yüzden bazı oyunlarda modlamalar bile var DLSS 3.5 modu gibi.

DLSS 3 frame gen, DLSS 4 multiframegen ile geldi. DLSS'in en gelişmiş sürümleri 3 ve 4, FSR'da da frame gen var ama FSR'ın Frame Gen'i her kartta çalışıyor bu yüzden FSR'da multiframegen gelir mi? Bilmiyorum ancak FSR AMD'nin teknolojisi olduğunu bil FSR'ın da 2.0 3.1 gibi sürümleri var o da gelişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok doğru yapıyorsunuz, DLSS sürümü geliştikçe DLSS kalite gibi ayarlarında kalitesi artıyor. Ben God of War 2018 oynarken DLSS kullanmadım hiç, tamamen saf güç ile oynadım DLSS açınca oyunda inanılmaz blurr oluyordu 720p gibiydi her yer. Ragnarok oynarken kullandım, DLSS sürümü daha yüksek olduğu için DLSS kalite ayarında bulanıklaşma yaşamadım, karakter baltası falan 1080p gibiydi ama işte arka planda yukarıda resimlerde de olduğu gibi uspcale edilmeyen yerler kalıyor. Ondan dolayı kapatıp DLAA ile oynadım öyle bir sorunum olmadı. DLSS 2 hangi oyunda varsa ben genelde DLSS kullanmıyorum ama bazı oyunlar var gerçekten DLSS açtığında hiç hissettirmiyor. Witcher 3'te mesela saf haliyle 70 80 FPS aldığım senaryoda frame gen bir açıyordum 100+ FPS oluyordu daha da akıcı hissettiriyordu. Fg'de hiç bozulma hissetmiyordum ama saf FPS 50 aşağıysa bozulma görünüyor. Yani teknoloji aslında saf gücü yok saymaya çalışan bir teknoloji değil yani sen 20 fps alıyorum bu sayede 40 fps oynayacağım diye bir şey yok, olanın üstüne koyuyor o kadar. Sen 20 fps alıyorsan 40 fps olsa da gecikmen 20 fps olacak, ha 70 80 fps alınca FG açınca gecikme biraz daha düşüyor onunda sebebi saf gücün zaten yetiyor oluşu. Witcher 3 içinde ayrıca DLSS kalitede güzel çalışıyor gibi açınca bozulma hissedemiyordum. Hikayeli oyunlarda kullanmak iyi oluyor. Aynı şey FSR içinde geçerli.
Hocam Nvidia'nın 5000 serisi lansmanı ile getirdiği bir güncelleme sayesinde Nvidia App üzerinden oyunlardaki Dlss sürümünü en son sürüme güncellemek mümkün. Zaten yapılabiliyordu bu fakat internetten dosyayı indirip oyunun klasöründekiyle değiştirmeniz gerekiyordu ve resmi değildi. Şu iki videoyu izleyin:

The Last of Us Part 2 Remastered Pc sürümü hocam.

Geri
Yukarı Alt