Oğlum hastaneye gitme dememek nasıl bir düşünce yapısı gerçekten? Hadi kendiniz bu durumun yanlış olduğunu görmüyorsunuz, sistemde yanlışlık olduğunu söyleyen adama da köpürmeyin. Türkiye'de sağlık sistemi rezalet durumda. Bunun baş sebeplerinden birisi de doktorlar. Diyeceklerim bu kadar. Herhangi bir alternatifim olsa doktora gitmem zaten emin ol.
Konuşma tarzına bak. Sen kimsin doktorlar hakkında yorum yapabilecek zaten :D.

Konuşma tarzına bak. Sen kimsin doktorlar hakkında yorum yapabilecek zaten :D.

Abi, daha anadilini düzgün konuşamıyorsun, burada bize ahkâm kesme. Doktorlar kim ki haklarında yorum yapamayacağım? Bu konuyu doktorlar değil de garsonlar hakkında açsaydım, mesela aynı tepkiyi gösterecek miydin? Tipik Anadolulu mindset işte; mesleği bir saygı unsuru olarak görmek.

Doktorlara zerre saygı duymuyorum. Çocukluktan beri tek yeteneği optik kağıt üzerinde daire boyamak olan bu insanların, yaptıkları meslek yüzünden kendilerini toplumun geri kalanından üstün görmesi beni çileden çıkarıyor.

Bu burnu havadalıkları yüzünden Avrupa'ya giden doktorların çoğu geri dönüyor mesela dostlar buraya. Sebep şartlar falan değil; orada görmedikleri saygı ve atamadıkları hava. Alman arkadaşlarıyla bir kafede buluşsa, kimse bunun mesleğini umursamıyor. Bir restorana gitse garson BMW ile işe gelmiş, kendisi de BMW ile gidiyor. Altındaki araba için kimse ayakta karşılamıyor. Bu kültür şokunu görünce afallıyorlar.

Hayatları boyunca sadece test çözen bu insanlar birçok konuda geri kalıyor aslında. Örneğin dizi, film, müzik kültürü... Dalga geçiyorum gibi gelebilir ama entelektüel olmanın bir ölçütü de bu konular. Genellikle yabancı dilleri kötü oluyor, çünkü adamların yapabildikleri tek şey matematik. İnsan ilişkileri zayıf; bir hastaya bile nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar, çünkü çocukluklarında yabani yetişmişler.

Bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum: Bekledikleri saygıyı kimseye göstermiyorlar. Bir sağlık ocağında öğle arası 13.00'da bitiyorken aile hekimim saat 14.30 gibi Range Rover'ını daha yeni park edip odasına geçiyor. Başka hiçbir meslek grubunda böyle bir şey yapılamaz. Anlattıkça sinirleniyorum dostlarım.
Doktorlar hem hasta bakar, hem ameliyat yapar. Birde hepsi dediğiniz gibi değildir.
Hepsinin entellektüel olmasını da beklememeliyiz. Çünkü birçok insan hayatlarını kurtarmak için çok ders çalışarak doktor oluyor. İşini yapmayanları şikayet etmek doğru olur daha doğrusu. Entellüktüel, egolu, kibirli gibi bakmamak gerekir şikayet edilecekse.

Biliyor mu biliyor. Sen de okusaydın bilseydin diyeceğim ama sana ailen baskı yapmamış şimdi anlaşıldı. Yoksa kazanırdın.
Kaybedek, insan kalırız :D. Zamanımız da bize kalır. Doktor olmak kolay değil öyle.

Son düzenleme:
Burada belli bir meslek grubundan ziyade belli bir "insan topluluğunu" sevmemek var, başlık ve yazıda anlatılmak istenen tam olarak birbirlerine uymuyor. O yüzden doktorlar üzerinden atışmak uygun olmayacaktır.

Bir doktor birisine yanlış teşhis koyup hayatını da bitirebilir, başka bir doktor da hastasını kurtarmak için 9-10 saat ameliyatta uğraşabilir. Bu iki doktor da aynı kefede değerlendirilemez. Değerlendirilecekse tek bir insan değerlendirilir.

Burada belli bir meslek grubundan ziyade belli bir "insan topluluğunu" sevmemek var, başlık ve yazıda anlatılmak istenen tam olarak birbirlerine uymuyor. O yüzden doktorlar üzerinden atışmak uygun olmayacaktır.

Bir doktor birisine yanlış teşhis koyup hayatını da bitirebilir, başka bir doktor da hastasını kurtarmak için 9-10 saat ameliyatta uğraşabilir. Bu iki doktor da aynı kefede değerlendirilemez. Değerlendirilecekse tek bir insan değerlendirilir.
Ne yazık ki bu tarz bir konuda genelleme yapmadan konuşmak imkânsız. Kendi fikirlerimi belirttim; hiçbiri bilimsel bir kuram değil. Katılırsınız ya da katılmazsınız, orası size kalmış.

Ne yazık ki bu tarz bir konuda genelleme yapmadan konuşmak imkânsız. Kendi fikirlerimi belirttim; hiçbiri bilimsel bir kuram değil. Katılırsınız ya da katılmazsınız, orası size kalmış.
Ben katılmıyorum çünkü altı çok boş. Devlet hastanelerinde sıraları görüyoruz. Doktorların nefes almaya vakti yok. 7/24 acil de açık.

Ben katılmıyorum çünkü altı çok boş. Devlet hastanelerinde sıraları görüyoruz. Doktorların nefes almaya vakti yok. 7/24 acil de açık.

Bu söylediğiniz gerçekten mantıksız. Türkiye'de hiçbir mesleğin çalışma koşulları kolay değil. Örneğin öğretmenler: Ciddi bir öğretmen açığı olmasına rağmen atama yapılmıyor. Aldıkları maaş da yetersiz. Okuldan çıkıp ek olarak iki ayrı kurumda çalışan öğretmenlerim vardı. Şimdi, bu kişinin ağır koşullarda çalıştığı için öğrencisine bağırıp çağırma hakkı var mı? Veyahut dersini baştan savma bir şekilde anlatma hakkı var mı? Yok, tabii ki.

Her meslekte çalışma koşulları bu kadar ağırken sadece sağlıkta bunun konu edilmesi garibime gidiyor.

Bu söylediğiniz gerçekten mantıksız. Türkiye'de hiçbir mesleğin çalışma koşulları kolay değil. Örneğin öğretmenler: Ciddi bir öğretmen açığı olmasına rağmen atama yapılmıyor. Aldıkları maaş da yetersiz. Okuldan çıkıp ek olarak iki ayrı kurumda çalışan öğretmenlerim vardı. Şimdi, bu kişinin ağır koşullarda çalıştığı için öğrencisine bağırıp çağırma hakkı var mı? Veyahut dersini baştan savma bir şekilde anlatma hakkı var mı? Yok, tabii ki.

Her meslekte çalışma koşulları bu kadar ağırken sadece sağlıkta bunun konu edilmesi garibime gidiyor.
Yok değil. Senin böyle eleştirmen mantıksız. En basitinden, sen çeşit çeşit insanla uğraşmıyorsun sonuçta akşama kadar. O yüzden dediklerin mantıksız.

Yok değil. Senin böyle eleştirmen mantıksız. En basitinden, sen çeşit çeşit insanla uğraşmıyorsun sonuçta akşama kadar. O yüzden dediklerin mantıksız.
Bu adamların işi bu. Bir insandan işini düzgünce yapmasını beklemek yanlış bir şey mi? Yapamıyorsa eleştiririm bu kadar basit.

Bu adamların işi bu. Bir insandan işini düzgünce yapmasını beklemek yanlış bir şey mi? Yapamıyorsa eleştiririm bu kadar basit.
Hocam işlerini gayet düzgün yapıyorlar. Ben çok refakatçi kaldım. Üniversitede bile arkadaşım için refakatçi kaldım. İşlerini düzgün yapıyorlar.

Ha olabilir mi olur, mesela adi şerefsizler, bebekleri nasıl telef ettiler.