Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından görüşlerimin büyük kısmına sizde sahipsiniz, ancak ABD'nin barış sağladığına inanmıyorum. :( Size soruyorum; Ben neden bu yaşıma rağmen hala yalnızım?
ABD Ortadogu'yu karistiriyor sonuc olarak ben cok yalnizim.

1. Askeri Zorbalık: ABD'nin savunma harcamaları bir trilyon dolara yaklaşıyor ve ülke yönetiminde belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum, sürekli savaşlar ve kontrolsüz güç arayışlarıyla sonuçlanıyor. Geçmişte Vietnam, Irak, Suriye, Sırbistan savaşlarının başrolü olan ABD'nin, askeri güce sahip olması korkunç bir şey.
ABD olmasa Cin olacak. Uygur Turkleri mutlu mutlu yasiyor degil mi? Tayvan'i tehdit etmiyor kimse sanirim? Kuzey Kore nasil Kuzey Kore oldu? Peki Ukrayna?
2. Zihinsel Gerileme: Üniversiteler ve medya, geçmiş bilgeliklerden kopuk, düşünsel anlamda çökmüş bir neslin elinde. Bilgiye erişimi kısıtlayarak düşünsel yoksulluğu gizlemeye çalışıyorlar.
Insanlar hep boyleydi, hep ayniydi. Sadece sosyal medya sayesinde bunu gorebiliyorsun. Sence 200 yil once herkes Aristo gibi mi geziyordu :)
3. Kontrolsüz Kapitalizm: Sorumluluk duygusundan yoksun, sadece kâr amacı güden bir kesim, doğal kaynakları ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını hızla tüketiyor. Bunun yanı sıra, para hırsı yüzünden ahlaki standart bilinci oluşmuyor. Bunu daha net anlamak istiyorsanız, ''The Founder'' isimli McDonalds restroant zincirinin yükselişini anlatan filmi izleyebilirsiniz.
Insanin para ve guc hirsi. Yine ABD yerine Cin olsa degisecek miydi bu sistem? Dunyanin en buyuk 2.ekonomisi kendileri.
4.Toplumsal Dejenerasyon: ABD'de her zaman bahsetmiş olduğum SJW, Woke, Feminizm gibi akımlar hakim. Bu akımlar yüzünden, ikili ilişkiler mahvolmuş durumda, kadınları kadınlıktan erkekleri erkeklikten çıkmış. Kadınların hiçbirisi bakire değil, partilemeler, gece hayatı vs yaygın. Düzgün bir aile geleneği yok. Fransa'da da böyle, hatta Fransa'da babalık testi bile yasaklanmıştı en basitinden.
SJW, Woke ve Feminizm gibi akimlarin partiler ve gece hayatiyla alakasi yok. Sen de dejenere olmus durumdasin. Insanlarin kiminle sevistigine, kiminle nereye gidip ne ictigine niye bu kadar taktin? Ozgurluk nerede? Zorla seninle sevisen biri mi var, zorla agzina alkol doken mi var?
Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar bunlardır.
ABD yikilsa bu sorunlar ortadan kalkacak mi saniyorsun? Insanlar maymun olmayi birakip insan oldugunda belki problemler duzelir. Belki.

Ayrica Turkiye "body count" olarak ABD'den de Avrupa'dan da asagida kalmiyor;)

Bulgaristan, Doğu Avrupa değil Balkan ülkesi. Doğu Avrupa örnek vermek gerekirse Polonya'dır. Potansiyeli büyük bir ülke olarak değerlendirmekteyim Polonya'yı.

İskandinavya hariç gidilmez demekte mantıksızdır. Kendi gitmekte olduğum yerden örnek vermek gerekirse, Orta Avrupa'da bulunan Çek Cumhuriyeti'de hayatın dengeli ve güzel olduğu bir ülkedir. Onun haricinde İsviçre,Slovenya,Slovakya gibi ülkelerde gayet iyi.

Bulgaristan, Doğu Avrupa değil Balkan ülkesi. Doğu Avrupa örnek vermek gerekirse Polonya'dır. Potansiyeli büyük bir ülke olarak değerlendirmekteyim Polonya'yı.

İskandinavya hariç gidilmez demekte mantıksızdır. Kendi gitmekte olduğum yerden örnek vermek gerekirse, Orta Avrupa'da bulunan Çek Cumhuriyeti'de hayatın dengeli ve güzel olduğu bir ülkedir. Onun haricinde İsviçre,Slovenya,Slovakya gibi ülkelerde gayet iyi.
İsviçrede yaşayan biri bana oranın insanlarının soğuk ve ilgisiz olduğunu söylemişti... Ekonomik açıdan cennet gibi ama sosyal açıdan değil gibi?

İsviçrede yaşayan biri bana oranın insanlarının soğuk ve ilgisiz olduğunu söylemişti... Ekonomik açıdan cennet gibi ama sosyal açıdan değil gibi?
İnsanlarını bizzat tanımadım ama çok kaliteli bir ülke. Politik olarakta çok stabil, savaşlardan uzak. Muhteşem güzellikte doğaya sahip.
Konudan biraz saptık gibi oldu. Burada kapatalım bu ülke konusunu.

ABD Ortadogu'yu karistiriyor sonuc olarak ben cok yalnizim.
Bugün Ortadoğu, yarın senin ülken, bunu da dolaylı yoldan İsrail üzerinden yaparlar.
ABD olmasa Cin olacak. Uygur Turkleri mutlu mutlu yasiyor degil mi? Tayvan'i tehdit etmiyor kimse sanirim? Kuzey Kore nasil Kuzey Kore oldu? Peki Ukrayna?
Uzak doğu ülkelerini bütünüyle başarılı bulmuyorum, üretim ve teknoloji kısmı hariç o konuda başarılılar. Sosyal olarak sorunlu ülkeler. Ukrayna mevzusu da basit. Ukrayna denilen ülke, dünyanın en kötü ülkelerinden biri. Bu ülke, ABD'nin isteklerine itaat eden kapı köpeği konumunda ne yapacakları da belirsiz, kadınlarının da Natasha, Olga olup ''O*puluk'' yapmak dışında bir tercihi yok. Bu ülke hali hazırda zaten Rus toprağına ait bir yerdi.
Insanlar hep boyleydi, hep ayniydi. Sadece sosyal medya sayesinde bunu gorebiliyorsun. Sence 200 yil once herkes Aristo gibi mi geziyordu :)
Sosyal medya günümüz sosyal ilişkilerinin dinamiğini sarsan ve toplum yapısının içine eden en büyük sorunlardan biridir. Bunu anlamak zor olmasa gerek.
Insanin para ve guc hirsi. Yine ABD yerine Cin olsa degisecek miydi bu sistem? Dunyanin en buyuk 2.ekonomisi kendileri.
Kapitalizm ve uluslararası insanlık suçu denildiğinde akla hangi ülke geliyor ? Çin mi? Rusya mı ? İran mı? Hayır, tabi ki de ABD. Ki bu saydığım ülkeler güçsüz değil.
SJW, Woke ve Feminizm gibi akimlarin partiler ve gece hayatiyla alakasi yok. Sen de dejenere olmus durumdasin. Insanlarin kiminle sevistigine, kiminle nereye gidip ne ictigine niye bu kadar taktin? Ozgurluk nerede? Zorla seninle sevisen biri mi var, zorla agzina alkol doken mi var?
SJW, Woke ve Feminizm dalgası yüzünden, kadınlar özgürleşmeyi, soyunmayı matah bir şey olarak görmeye başladı. Bunu gören para baronları da, kadınları kullanıp üzerlerinden çıkar sağlamak için sürekli olarak bu ideolojileri destekleme stratejisini geliştirdi. Bu sosyal sorun beni de etkiliyor, ben yalnız bir insanım, bu da benim isteğim doğrultusunda gerçekleşmedi. Geleneksel düzende olsam çoktan eş sahibi olmuştum. Modern çağdaki ikili ilişkiler ise hipergami ve para üzerine şekillenmiş durumda.
ABD yikilsa bu sorunlar ortadan kalkacak mi saniyorsun?
Şeytanın oyun bahçesi yıkılır, ee bu da iyi bir şey. Belki, daha büyük insanlık suçlarının işlenmesini engelleriz.
Ayrica Turkiye "body count" olarak ABD'den de Avrupa'dan da asagida kalmiyor;)
Dejenere olmuş ülkelerdeki batı düşünce yapısının farklı sentezleri işte.

Şeytanın oyun bahçesi yıkılır, ee bu da iyi bir şey. Belki, daha büyük insanlık suçlarının işlenmesini engelleriz.
Veya daha büyük insanlık suçlarının önünü açarız. ABD'nin güçsüzlüğünden / yokluğundan faydalanan diğer büyük devletler elbette bir şeylere kalkışacaktır. Boşluğu doldurmaya çalışan olacaktır. Belki Rusya o zaman tam manasıyla Avrupa ile savaşa girerdi kim bilir.

Siz üstteki arkadaş ile iyi anlaşırsınız ikinizde yalnız olmanızla ilgili konuları kendiniz hariç konulara bağlıyorsunuz :D

Veya daha büyük insanlık suçlarının önünü açarız. ABD'nin güçsüzlüğünden / yokluğundan faydalanan diğer büyük devletler elbette bir şeylere kalkışacaktır. Boşluğu doldurmaya çalışan olacaktır. Belki Rusya o zaman tam manasıyla Avrupa ile savaşa girerdi kim bilir.

Siz üstteki arkadaş ile iyi anlaşırsınız ikinizde yalnız olmanızla ilgili konuları kendiniz hariç konulara bağlayıp cahiliye dönemi İslam coğrafyasında yaşasam kendime 5 tane eş alırdım falan diyorsunuz komedi gibi :D
United Nations dünyanın başına bela... Zaten merkezi amerika.

Siz üstteki arkadaş ile iyi anlaşırsınız ikinizde yalnız olmanızla ilgili konuları kendiniz hariç konulara bağlıyorsunuz :D
Emin ol "Pesimist" nickli kişi gibi aynı düşünen eminim çok daha fazlası vardır geleneksel olan tayfada.

O sorunlar yaşanmazdı, bunun önüne geçebilmek için illa bir çözüm yolu bulunurdu. İnsanlar salak değil.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da bu yüzden yalnızım dediğinizden sonra hiçbir sözünüzü ciddiye alamıyorum. Yalnızsınız çünkü asosyalsiniz veya yobazsınız. Ben Kütahya’da Ukraynalı kızların bile gelenekçisini buldum :rofl:

Ön yargılarınızı bırakıp özgüveninizi toplarsanız yalnızlıktan kurtulursunuz. Kadınlarla konuşmayı deneyin.

Kusura bakmayın da bu yüzden yalnızım dediğinizden sonra hiçbir sözünüzü ciddiye alamıyorum. Yalnızsınız çünkü asosyalsiniz veya yobazsınız. Ben Kütahya’da Ukraynalı kızların bile gelenekçisini buldum :rofl:

Ön yargılarınızı bırakıp özgüveninizi toplarsanız yalnızlıktan kurtulursunuz. Kadınlarla konuşmayı deneyin.
Peki hiç düşündün mü Recep abinin sevgilisi neden çekik gözlü? Benim bildiğim yarı Japon. Japon değilse bile en az Orta Asya var. Kazaklar, Uygurlar, Türkmenler vb... çünkü en iyi gelenekseller Asya'dan gelir. Benim görüşüm bu şekilde. Yaşı sanırsam 30-35 civarı idi, buna rağmen çocuk gibi ince sesi var ve çocuksu bir karakteri var çünkü Asyalılar da görünen bir şey. Aynı zamanda onda Aegyo kültürü olabileceğini düşünüyorum çünkü şirin ses tonlamaları yapıyor ve bu kültür Güney Kore'den gelmektedir. Bir Türk kızında bu tarz özellikleri bir arada göremezsiniz. Çok zor benim bildiğim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.