- Makaleler
- 3
ABD Ortadogu'yu karistiriyor sonuc olarak ben cok yalnizim.En azından görüşlerimin büyük kısmına sizde sahipsiniz, ancak ABD'nin barış sağladığına inanmıyorum.Size soruyorum; Ben neden bu yaşıma rağmen hala yalnızım?
ABD olmasa Cin olacak. Uygur Turkleri mutlu mutlu yasiyor degil mi? Tayvan'i tehdit etmiyor kimse sanirim? Kuzey Kore nasil Kuzey Kore oldu? Peki Ukrayna?1. Askeri Zorbalık: ABD'nin savunma harcamaları bir trilyon dolara yaklaşıyor ve ülke yönetiminde belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum, sürekli savaşlar ve kontrolsüz güç arayışlarıyla sonuçlanıyor. Geçmişte Vietnam, Irak, Suriye, Sırbistan savaşlarının başrolü olan ABD'nin, askeri güce sahip olması korkunç bir şey.
Insanlar hep boyleydi, hep ayniydi. Sadece sosyal medya sayesinde bunu gorebiliyorsun. Sence 200 yil once herkes Aristo gibi mi geziyordu2. Zihinsel Gerileme: Üniversiteler ve medya, geçmiş bilgeliklerden kopuk, düşünsel anlamda çökmüş bir neslin elinde. Bilgiye erişimi kısıtlayarak düşünsel yoksulluğu gizlemeye çalışıyorlar.
Insanin para ve guc hirsi. Yine ABD yerine Cin olsa degisecek miydi bu sistem? Dunyanin en buyuk 2.ekonomisi kendileri.3. Kontrolsüz Kapitalizm: Sorumluluk duygusundan yoksun, sadece kâr amacı güden bir kesim, doğal kaynakları ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını hızla tüketiyor. Bunun yanı sıra, para hırsı yüzünden ahlaki standart bilinci oluşmuyor. Bunu daha net anlamak istiyorsanız, ''The Founder'' isimli McDonalds restroant zincirinin yükselişini anlatan filmi izleyebilirsiniz.
SJW, Woke ve Feminizm gibi akimlarin partiler ve gece hayatiyla alakasi yok. Sen de dejenere olmus durumdasin. Insanlarin kiminle sevistigine, kiminle nereye gidip ne ictigine niye bu kadar taktin? Ozgurluk nerede? Zorla seninle sevisen biri mi var, zorla agzina alkol doken mi var?4.Toplumsal Dejenerasyon: ABD'de her zaman bahsetmiş olduğum SJW, Woke, Feminizm gibi akımlar hakim. Bu akımlar yüzünden, ikili ilişkiler mahvolmuş durumda, kadınları kadınlıktan erkekleri erkeklikten çıkmış. Kadınların hiçbirisi bakire değil, partilemeler, gece hayatı vs yaygın. Düzgün bir aile geleneği yok. Fransa'da da böyle, hatta Fransa'da babalık testi bile yasaklanmıştı en basitinden.
ABD yikilsa bu sorunlar ortadan kalkacak mi saniyorsun? Insanlar maymun olmayi birakip insan oldugunda belki problemler duzelir. Belki.Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar bunlardır.
Ayrica Turkiye "body count" olarak ABD'den de Avrupa'dan da asagida kalmiyor