Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Veya daha büyük insanlık suçlarının önünü açarız. ABD'nin güçsüzlüğünden / yokluğundan faydalanan diğer büyük devletler elbette bir şeylere kalkışacaktır. Boşluğu doldurmaya çalışan olacaktır. Belki Rusya o zaman tam manasıyla Avrupa ile savaşa girerdi kim bilir.

Siz üstteki arkadaş ile iyi anlaşırsınız ikinizde yalnız olmanızla ilgili konuları kendiniz hariç konulara bağlıyorsunuz :D
Bir yere kadar hak ediyor derim, iyi de olur. Ha ayrıca, üstteki arkadaş hasta, onun yaptığı birçok şeyi desteklemiyorum ve çoğu zaman komik denecek kadar saçma davranıyor, ancak bazı konularda hak veriyorum, bu konuda ortak bir görüşe sahibiz. Neticede gelenekselliği savunmak bize özgü bir şey değil. @439 Sen de şu trolle çok fazla muhatap olmamaya çalış, boş yapsın dursun. Bunlar senden daha sorunlu. Bu troller obsesif, sosyopat ruh hastası sürüsü.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğendim
İfadeler: 439
Bir yere kadar hak ediyor derim, iyi de olur. Ha ayrıca, üstteki arkadaş hasta, onun yaptığı bir çok şeyi desteklemiyorum ve çoğu zaman komik denecek kadar saçma davranıyor, ancak bazı konularda hak veriyorum, bu konuda ortak bir görüşe sahibiz. @439 Sende şu *** trolüyle çok fazla muhatap olmamaya çalış, boş yapsın dursun. Bunlar senden daha sorunlu.
Evet öyle. Ama o sitenin adını verme ve sil. Zaten o siteleride batı kurdu ve batı yani Amerika koruyor ne yazık ki.

1) ABD'nin askeri harekâtları ve operasyonları yayılmacı bir politika izlemektedir ama günümüz dünyasında normal bir durumdur. Kimse komşusunu umursamaz, "önce benim ülkem" diye düşünür. Ha eğer her devletin işine karışılmasını konuşacaksak Kore Savaşı zamanı Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği askeri yardımı da konuşalım.

2) Zihinsel gerileme sadece ABD'de değil, tüm dünyada var. Türkiye, Almanya, Rusya, Çin, Japonya fark etmez. Bunun sebebi ise azalan okur-yazarlık oranları, artan dezenformasyon ve bilginin kolay erişim yüzünden değersizleşmesi.

3) Kâr amacı gütmek kötü bir şey değildir. Kimse zararına bir şey yapmaz. Bugün bunu esnaf da yapıyor, firmalar da yapıyor ve ülkeler de yapıyor. Kâr amacı gütmek kadar normal bir şey yok. Sırf başka bir ülke rahat etsin diye kendi ülkenin başına kötü bir şey gelsin ister miydin?

4) ABD'de olan bu kültürel karmaşa Amerika'nın kuruluşuna bağlı. Orda yaşayan insanların kültürüne, her ne kadar kötü veya iyi olsa bile, sen karışamazsın. Zannediyor musun ki bugün sokağa çıktığında sevgilisi olmayan her kadın bakire veya her erkek heteroseksüel? Sadece son zamanlarda bu gruplar medyanın büyümesi ile daha fazla öne çıkar oldu, ne eksik ne fazla. Mesela Osmanlı İmparatorluğu zamanında oğlancılık pik noktasındaydı. Kimse çıkıp buna bir şey demedi. Neden mi? Çünkü biz insanız ve insanlar homoseksüel de olabilir heteroseksüel de olabilir biseksüel de olabilir. Eğer işi dini boyuta taşıyacaksak, gene, biz insanız. Makarnaya da tapan kişiler var, bir şeyi "tanrı" olarak belirleyip ona tapan kişiler de var, musevi inançlara sahip olan kişiler de var. O insanlara karışmak veya onları belirli bir "aptallık" veya "kötülük" grubuna kategorize etmek hiçbirimize kalmaz.

1. Askeri Zorbalık: ABD'nin savunma harcamaları bir trilyon dolara yaklaşıyor ve ülke yönetiminde belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum, sürekli savaşlar ve kontrolsüz güç arayışlarıyla sonuçlanıyor. Geçmişte Vietnam, Irak, Suriye, Sırbistan savaşlarının başrolü olan ABD'nin, askeri güce sahip olması korkunç bir şey.
ABD, bunu NATO ülkelerine de dayatıyor. Oransal olarak: Ülkenin gelirinin %2'si savunmaya, %20'si de savunma araştırmalarına gitmek zorunda.

Sovyetleri yıkmak, emperyal gayelerin kesilmesi ile sonuçlanmadı. Aksine tam gaz devam ediyor. "Bundan daha iyisi yok, o olmasa böyle olurdu" diyerek kötüyü aklıyor bazıları, forum yöneticisi dahil. Süper.
2. Zihinsel Gerileme: Üniversiteler ve medya, geçmiş bilgeliklerden kopuk, düşünsel anlamda çökmüş bir neslin elinde. Bilgiye erişimi kısıtlayarak düşünsel yoksulluğu gizlemeye çalışıyorlar.
Doğru. Batı'nın "basın özgürlüğü" dediği şey kendi istedikleri şekilde gelişen, korkunç seviyelerde yalan haber yapan medyadan ibaret.
3. Kontrolsüz Kapitalizm: Sorumluluk duygusundan yoksun, sadece kâr amacı güden bir kesim, doğal kaynakları ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını hızla tüketiyor. Bunun yanı sıra, para hırsı yüzünden ahlaki standart bilinci oluşmuyor. Bunu daha net anlamak istiyorsanız, ''The Founder'' isimli McDonalds restroant zincirinin yükselişini anlatan filmi izleyebilirsiniz.
Kapitalizm zaten bunalıma girmeye mahkum. Mesela büyük bir düşman olmalı, düşman karşısında tek yürek olunup savaşılmalı, düşman "çok büyük ve güçlü olduğu için" savunma sanayisine daha çok para akmalı yani halkın parası sübvanse edilmeli.

Şirketler kârlarına kâr katarken halk fakirleşiyor. Medya dediğimiz şey de, yine örnek vereyim, "asgari ücrete zam enflasyon yaratır" gibi sistemi savunup halkı savunmayan temelsiz argümanları pompalıyor. Hepsi iç içe, hepsi kâr için.
4.Toplumsal Dejenerasyon: ABD'de her zaman bahsetmiş olduğum SJW, Woke, Feminizm gibi akımlar hakim. Bu akımlar yüzünden, ikili ilişkiler mahvolmuş durumda, kadınları kadınlıktan erkekleri erkeklikten çıkmış. Kadınların hiçbirisi bakire değil, partilemeler, gece hayatı vs yaygın. Düzgün bir aile geleneği yok. Fransa'da da böyle, hatta Fransa'da babalık testi bile yasaklanmıştı en basitinden.
Buna katılmıyorum. Uzun uzun yazmayacağım, azıcık toplumla iç içe yaşayan biri için yalanlanması kolay bir husus.

Ben mesela merkezci biriyim, ne solcu ne sağcı...

Avrupa düşünen insan için max önerim İskandinav ülkeleridir. Başka yere gidilmez Avrupa'da.

Hani ben size Amerika yani batı, dünyadaki tacizci ve tecavüzcü oranlarını arttırıyor diyordum ya, elimde kanıt var:

Üstelik, linkte bahsi geçen makalede gerçek anlamda çocukları cinselleştirmekten bahsetmişler. Yani bu yaş aralığı öyle 16-18 veya 15 değil, bunun çok ama çok altında gerçek anlamda çocuk yaşta kişileri kapsıyor ve bu çok büyük bir sorun teşkil ediyor.
İstatistik biliminin sosyal bilimler olmadan hiçbir anlam ifade etmediğine güzel bir örnek olmuş.

En çok çıkma sebebi, oradaki vakaların çoğunun bildiriliyor olması. Türkiye gibi ülkelerde devletin bu tip vakalardan haberi yok, dolayısıyla verilere de yansımıyor.

• Düşündürücü
1) ABD'nin askeri harekâtları ve operasyonları yayılmacı bir politika izlemektedir ama günümüz dünyasında normal bir durumdur. Kimse komşusunu umursamaz, "önce benim ülkem" diye düşünür. Ha eğer her devletin işine karışılmasını konuşacaksak Kore Savaşı zamanı Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği askeri yardımı da konuşalım.
Kimse kimseyi umursamıyor. Burada ki mesele, umursamamak değil, içi boş anlamsız savaşları, suç düzeyindeki stratejik hamleleri ve soykırımları meşru kılıp, ''En ahlaklı benim'' havasına giren ABD devletidir.
2) Zihinsel gerileme sadece ABD'de değil, tüm dünyada var. Türkiye, Almanya, Rusya, Çin, Japonya fark etmez. Bunun sebebi ise azalan okur-yazarlık oranları, artan dezenformasyon ve bilginin kolay erişim yüzünden değersizleşmesi.
Sosyal medyanın, reklam ve propaganda alanındaki artışı yüzünden bunlar oluyor. Batı dünyası gibi sözde ''Özgürlükçü'' ülkelerde, bunlara herhangi bir yaptırım uygulanmıyor aksine parası olan düdüğü çaldığı için, her baron kendi kafasında kurduğu ütopyayı gerçekleştiriyor, her ideolojiyi kolay bir şekilde yansıtıp popüler kültüre pazarlayabiliyor.
3) Kâr amacı gütmek kötü bir şey değildir. Kimse zararına bir şey yapmaz. Bugün bunu esnaf da yapıyor, firmalar da yapıyor ve ülkeler de yapıyor. Kâr amacı gütmek kadar normal bir şey yok. Sırf başka bir ülke rahat etsin diye kendi ülkenin başına kötü bir şey gelsin ister miydin?
Kar amacı gütmek elbette kötü bir şey değil, lakin bunların kontrollü bir şekilde olması lazım. ABD bunu kontrolsüz, agresif bir şekilde yapıyor, para kazanma hırsı öyle bir boyutta ki, hukuksal açıkları kullanarak, küçük işletmelerin kuyusunu kazan ve tekel olmaya çalışan sistemler yetişiyor. Bu da, markaya olan bağlılığı arttırıp, alternatiflerinin sonunu getiriyor. Ayrıca, para bu adamlarda olduğu için, ve ABD kapitalist bir ülke olduğu için satın aldıkları yerleri kendi kafalarına göre değiştirip, doğayı, insanı, etiği, ahlakı, geleneği, kaideleri vb tüm her şeye rest çekiyorlar. Adeta özerk bir cumhuriyet havasına giriyorlar. Bu da iyi bir şey değil, bak Epstein'in de parası var, yaptıkları ortada.
4) ABD'de olan bu kültürel karmaşa Amerika'nın kuruluşuna bağlı. Orda yaşayan insanların kültürüne, her ne kadar kötü veya iyi olsa bile, sen karışamazsın. Zannediyor musun ki bugün sokağa çıktığında sevgilisi olmayan her kadın bakire veya her erkek heteroseksüel? Sadece son zamanlarda bu gruplar medyanın büyümesi ile daha fazla öne çıkar oldu, ne eksik ne fazla. Mesela Osmanlı İmparatorluğu zamanında oğlancılık pik noktasındaydı. Kimse çıkıp buna bir şey demedi. Neden mi? Çünkü biz insanız ve insanlar homoseksüel de olabilir heteroseksüel de olabilir biseksüel de olabilir. Eğer işi dini boyuta taşıyacaksak, gene, biz insanız. Makarnaya da tapan kişiler var, bir şeyi "tanrı" olarak belirleyip ona tapan kişiler de var, musevi inançlara sahip olan kişiler de var. O insanlara karışmak veya onları belirli bir "aptallık" veya "kötülük" grubuna kategorize etmek hiçbirimize kalmaz.
Kültürü oluşturan insanlardır ve insan yaşamı her zaman eleştirilebilir. Seküler ve laik yaşamın getirmiş olduğu en büyük sorunlardan biri, aile kavramının yok oluşu, evlilik dışı cinsel ilişkilerin artması, geleneğin göreneğin yıkılması ve kadınların kendi doğalarına göre istediği gibi yaşamasıdır. Bu yüzden, ''Hipergami'' dediğimiz şey artıyor, hipergami kadınların ilkel iç güdüsüdür eğer senin dünya düzenin hipergamiyi arttırıyorsa, ortalama hatta ortalama üstü erkeğin bile değeri kalmaz. Çünkü kadın doğasının ilkel mekanizması, erkek eleme prensibine göre işler. Kadınlar, bu mekanizma sayesinde doğada hayatta kalmayı başardı. Ancak günümüzde, kadınların hayatta kalmaya ihtiyacı yok, çünkü yerleşik hayata girdiğimiz dönemden itibaren, erkekler kadınlarını/eşlerini tehlikeli unsurlardan korumuş kollamıştır, sağlıklı ikili ilişkiler yürütmüşlerdir. Bu sayede kadınlar daha itaatkar, erkekler ise daha sakin ve huzurlu bir hayat sürmüştür. Ancak günümüzde bu sistem de yıkılmış durumda. Bu sistemin yıkıldığı, yalnızlığın yaygın olduğu ülkelere bakarsak, intihar, cinayet ve tecavüz vakalalarının hat safhada olduğunu görürsün.

• Beğendim
@439 ya birader sen Ponny seven adam değil misin? Manita bulamama sebebin sence ABD’nin oyunları mı? Gerçi My Little Ponny’i de Amerigalı’lar yapmıştı değil mi? Oyun büyük vallaha.

@439 ya birader sen Ponny seven adam değil misin? Manita bulamama sebebin sence ABD’nin oyunları mı? Gerçi My Little Ponny’i de Amerigalı’lar yapmıştı değil mi? Oyun büyük vallaha.
Sorun, sosyal kültürü bozmaları, yaptıkları çizgifilmlere diyecek lafım yok. My little ponynin şu ana kadar Amerika batı propagandası yaptığını görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.