Eden Golan Eurovision İsrail Performansı ve Sertab Erener

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 807
  • Etiketler Etiketler
    eurovision
Maalesef Türkiye'nin şutlandığından beri takip etmiyorum hocam, Sosyal'de az önce konusunu gördüm meraktan şöyle kabaca bakıp bunlara denk gelince bir paylaşayım dedim.
Anladım hocam problem değil. Ben müziksever olduğum için takip ediyorum ki sizin de müzik işleriyle uğraştığınızı okudum yani aslında sizin için de takip edilebilir bir yarışma; ne kadar Türkiye'nin yarışmadan çekildiği nedeniyle eski tadı olmasa da...
Doğru video olmalı. Sonlara doğru verdikleri hype çok güzelmiş, tatlı.
Evet, bu şarkı. Beğenmenize sevindim.

Gerçekten Norveç şaheser çıkarmış, bu sene ülkeler arasında en beğendiğim Norveç oldu. Yalnız Eurovision gittikçe değişik bir hal alıyor. Keşke biz de olsaydık.
Ben de aynısını diyorum keşke Türkiye de olsaydı... 2 ülkemi de izlemekten keyif alıyorum.

Ulveham; Türkçe'de "Kurt" demek. Bu yüzden, Türk milliyetçiliği yapıyorlar gibi benimseyebilirsiniz şarkıyı.

Ayrıca şarkının sözleri tamamen orijinal değil. "Møya i ulveham" isimli bir ortaçağ baladından alıntılanıyor. Bu nedenle, mistik bir havası var.

İsrail'in el üstü edildiği bir yere katılmak, katılmak istemek kişiyi ahlaken sorgulatmalı.
Bir an politikayı unutup hayattan zevk almaya ne dersiniz hocam? İsrail bile sizin kadar umursamıyordur böyle bir yarışmanın politik tarafını.

Son düzenleme:
Eurovision kesinlikle politik yüzü de olan bir yarışma ama ve lakin bana ne? 1.olmak iyi tabi ama olmuşuz, olmamışız beni çok da alakadar etmiyor. Ödülü bana vermiyorlar sonuçta. Türkiye'nin tekrardan katılmasını isterdim.

Fark çok açıldı ama halk oylaması asıl belirleyen şey oluyor genelde. Lewis Hamilton kazansın.

Her neyse, yalan yok; sanatçının müziğini ve sahne şovunu çok beğendim:
Evet, ben de beğendim. Sanki sadece kendilerine oluyormuş gibi yapmaları çok itici olsa da...

Atılan videoları izledim onlar nasıl sahne şovları ya. Hepsi mükemmel. Görsellik hat safhada, izlediğim hepsine bayıldım. İrlanda çok acayip bir iş çıkarmış, konsept on numara.

Norveç pasaportum var, diline ve kültürüne aşinayım yani evet, bunlar beni Norveç'li yapıyor.

Seni Norveç'li yapmıyor, seni Norveç vatandaşı yapıyor. Sen Türk asıllı Norveç vatandaşısın.

Elimizden bizi bir yapan her şeyi aldı bu malum şahıs.

Ne güzel günlerdi, içkilerimizi alır, ailecek televizyonun başına geçer, adeta milli maç izler gibi izlerdik deliler gibi eğlenirdik, tüm sokaktan aynı ses gelirdi, yılbaşı gibi olurdu.

Sonuçlar açıklandı: İsviçre 1. oldu ama nasıl? Oysa ki hiç beğenmemiştim İsviçre'nin performansını...

Seni Norveç'li yapmıyor, seni Norveç vatandaşı yapıyor. Sen Türk asıllı Norveç vatandaşısın
Norveç'in anayasası ve etnik kuralları öyle demiyor:
  • Norveç kültürü ve terbiyesi almış kişiler de az değildir ve bu yaygın kabul gören tanıma göre Norveçli sayılabilirler.
    • Birinci sırada "ait olma" duygusunun kuvvetliliği gelir; Bu en kolay Norveç ulusal günü 17 Mayıs kutlamalarında görülebilir.
Kaynak:
Türkçesiyle;

Kaldı ki bu, sadece Norveç için geçerli değil. Nereyi benimsersen, kültürünü ve diliini öğrenirsen oranın insanına yabancılık çekmediğin için sen de oranın insanı oluyorsun mantıken.

Ayrıca Türk asıllı Norveç vatandaşı nedir? "Türkiyeli"den daha kötü bir tanım.
Türk asıllı Norveçliyim.

Sonuç olarak, kendiniz ve diğer insanları doğduğunuz yerle sınırlamayın. Dünya vatandaşı olmak daha önemli; bir vizyon meselesi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…