Enver Paşa

Uzman
Merhaba, ay başında bir kaza yaptım. Kusur tamamen karşı tarafta. Bu yüzden ikame araç da alabilmek için kendi kaskomdan dosya açtık. Onarım bitti, usta benden 75 bin tl para istedi. Sigorta şirketleri parayı geç yatırdığı için anlaşmasız servislerde durum böyleymiş. Tamam dedim ama az önce edevletime eksper raporu düştü ve muallak tutarı 65 bin TL. Bu nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Ayriyeten bu 65 bin tl haricinde değer kaybı hakkım da var değiş mi? Lütfen sadece konuyla alakalı bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

65 bin TL hasar gören parçaların tutarı olabilir, ustanın 75 bin TL istemesinin sebebi el emeğidir büyük ihtimalle.

İyi de hocam ben kaskoya 20 bin ödeyip kendimi garantiye almışım. Durup dururken cebimden 10 bin neden vereyim? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
Eğer sigorta şirketi onarımın el emeği ücretini ödemeyeceğini yazılı bir şekilde belirtmediyse hukukî yol izlemeniz iyi olabilir.

Merhaba,
  • Öncelikle kasko poliçenizi inceleyip işçilik bedellerinin karşılanıp karşılanmayacağına dair özel bir hüküm var mı yok mu kontrol etmelisiniz.
  • Poliçe kapsamında işçilik bedellerinin ödenmeyeceğine dair özel bir hüküm yoksa kasko şirketinize karşı öncelikle arabuluculuk başvurusunda bulunacak, arabuluculuk sürecinde anlaşma sağlanmaması halinde kasko şirketinize karşı bakiye ücret için alacak davası açacaksınız.
  • Aracınızda meydana gelen değer kaybı alacağınız için ise öncelikle karşı tarafınızın zorunlu trafik sigortasına başvuruda bulunacaksınız. Başvurunuz reddedilirse veya kısmen kabul edilirse, ya alacağın tamamı için ya da bakiye alacağınız için karşı tarafınızın zorunlu trafik sigortasına ve karşı tarafınızın kendisine karşı yine önce arabuluculuk başvurusunda bulunacak, arabuluculuk sürecinde anlaşma sağlanmaması halinde ikisine karşı değer kaybı alacağınız için alacak davası açacaksınız.
Detaylara yönelik, bu işlemlerin nasıl yapılacağına ve süreçlerin nasıl işletileceğine yönelik bir avukat meslektaşımdan hukuki destek almanızı tavsiye ederim. Süreci bir avukatla yönetmek zorunda değilsiniz elbette ama bir profesyonelle çalışmakta her zaman fayda vardır.