Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moderatörler bilgi kirliliğini düzenlediği için çok teşekkür ederim.

Eşcinsellik bir ruh hastalığı değildir, hormonlarınızın beyninize etki ettiği bir yönelim biçimidir. Aşık olmak, korkmak, vücudunuzun adrenalin salgılaması, sevdiğiniz birini gördüğünüzde salgılanan kimyasallar, depresiflik ve benzeri olan tüm duygularınız beyninizin sizin için salgılattığı kimyasal süreçlerden ibarettir.

Evrimsel olarak devamlılığımız tabii ki buna programlı değil, ancak yönelim biçimleri de biz insanlara özgü olan, doğuştan hormon dengesine bağlı kimyasal süreçlerden geçince ortaya bu çıkıyor. Bunun bir hastalık olması için insan sağlığına etki etmesi, tedavi edilmesi gereken bir şey olsaydı hastalık veya ruh hastalığı sayılırdı. Ama günümüzde insan dışı yöntemler dışında baskılanması dışında bir tedavisi yok, çünkü bir hastalık veya ruh hastalığı değil.

Kimsenin neyi yaptığı, kimi sevdiğine karışmak veya hakaret etmek etik değerler açısından bizi ilgilendirmez. Ben Hetero bir erkek olarak nasıl umurumda değilse sizin de olmamalı bence. Herkes kendinden meçhuldür.

Son düzenleme:
Hayır değildir, cinsel çekimler kişiden kişiye göre değişir. "Ben eşcinselim, eşcinselik daha iyi." gibi konuşup güzellemesi yapılmadıkça veya göze sokulmadıkça normal karşılanmalıdır. Kimse kimsenin görüşüne, cinsel kimliğine, cinsel çekimlerine fantezilerine bir şey dememeli. Tabii ki tehlikeli veya hastalıklı bir düşünce yoksa, hastalıklıdan kastımı anlamışsınızdır.

Gözüme göstere göstere sokulmadığı sürece kimsenin ne yaptığı hiç umrumda değil, aynısı din içinde geçerli.
LGBT yürüyüşüne bir kere denk geldim. Çıplak gezen yumurtaları gözüken kıllı bir travesti vardı. Bu avel sanıyor ki özgürüm. Ama onun bu durumu diğer insanların özgürlüğünü kısıtlıyor farkında değil.

Umurumda değil onlar. Hastalık değildir ve hormonsal bir durumdur. Woke saçmalıkları, din veya cahillik sebeplerinden dolayı millet homofobik. Ama düşünüyorum ki gözümüze çok sokuluyor. Millet bundan şikayetçi. Tabi eşcinsel birisiyle sohbet etmiştim. Gayet nazik ve sakin birisiydi. Eskiden homofobiktim tabi ama artık bıraktım.

LGBT yürüyüşüne bir kere denk geldim. Çıplak gezen yumurtaları gözüken kıllı bir travesti vardı. Bu avel sanıyor ki özgürüm. Ama onun bu durumu diğer insanların özgürlüğünü kısıtlıyor farkında değil.
Homofobinin sebebi de genelde insanlar kendilerini daha özgür sanıyor. Eşcinseller bazen kendilerine daha çok saygı gösterilmesini istiyor. Bu yüzdende böyle saçma sapan hareketler yapıyor.

Umurumda değil onlar. Hastalık değildir ve hormonsal bir durumdur. Woke saçmalıkları, din veya cahillik sebeplerinden dolayı millet homofobik. Ama düşünüyorum ki gözümüze çok sokuluyor. Millet bundan şikayetçi. Tabi eşcinsel birisiyle sohbet etmiştim. Gayet nazik ve sakin birisiydi. Eskiden homofobiktim tabi ama artık bıraktım.

Homofobinin sebebi de genelde insanlar kendilerini daha özgür sanıyor. Eşcinseller bazen kendilerine daha çok saygı gösterilmesini istiyor. Bu yüzdende böyle saçma sapan hareketler yapıyor.
Patronum eşcinsel aynı zamanda çok disiplinli, kültürlü ve bilgili biri. Onunla felsefe ve tarih üzerine sohbet ediyoruz, gerçekten iyi anlaşıyoruz. Pick me tavırlar sergileyip, twerk yapmıyor. :) Fakat gördüğüm kadarıyla eşcinseller, kendilerini sürekli dikkat çekmeye çalışan, “pick me” tavırları sergileyen veya twerk yaparak ön plana çıkan bireyler olarak yansıtıyorlar. Bunu bir farkındalık biçimi olarak görüyorlar lakin böyle yaptıklarında ben böyle düşünüyorum;

1761451805449.webp

Sevmiyorum. Fakat basta ben, cevrem ve diger insanlar olmak uzere kisilerin hak mahremiyetlerine zarar vermedikleri surece problem olmaz varliklari. Escinsel tanidigim oldu. Kendisi ahmagin tekiydi. Benimle flortlesmeye calisiyordu. O yuzden tiksindim homolardan bir sure. Hala onyargilarim bulunuyor.

Eşcinsellik psikolojik bir durumdur. Freud'a göre hatta tüm insanlar biseksüeldir. Sadece yaşadıklarımıza göre bu baskınlaşıyor veya azalıyor. Oğlu eşcinsel diye annesi onu Freud'a vermek istemiş tedavi etsin diye. Freud'un cevabı çok net;

Sevgili Bayan,

Mektubunuzdan oğlunuzun eşcinsel olduğunu anlıyorum. Bu terimi kendiniz doğrudan kullanmamanız beni oldukça etkiledi. Acaba neden bundan kaçındığınızı sorabilir miyim? Eşcinsellik kesinlikle bir avantaj değildir, ancak utanılacak bir şey de değildir. Ne bir suçtur ne bir aşağılanmadır; bir hastalık olarak sınıflandırılamaz. Biz bunu, cinsel gelişimin belli bir noktada durmasıyla ortaya çıkan cinsel işlevin bir varyasyonu olarak değerlendiririz.

Antik ve modern çağlarda birçok saygın birey eşcinseldi; bunların arasında en büyük isimlerden bazıları da vardır (Platon, Michelangelo, Leonardo da Vinci vb.). Eşcinselliği bir suç gibi cezalandırmak büyük bir adaletsizliktir—ve aynı zamanda bir zalimliktir. Eğer bana inanmıyorsanız, Havelock Ellis’in kitaplarını okuyun.

Benden yardım isteyerek, sanırım eşcinselliği ortadan kaldırıp yerine normal heteroseksüelliği koyup koyamayacağımı soruyorsunuz. Genel olarak bu konuda başarı vaat edemeyiz. Bazı vakalarda, her eşcinselde mevcut olan bastırılmış heteroseksüel eğilimlerin gelişmesini sağlayabiliyoruz; ancak çoğu durumda bu mümkün olmuyor. Bu, bireyin yaşı ve kişilik yapısıyla ilgilidir. Tedavi sonucunu önceden kestirmek mümkün değildir.

Psikanalizin oğlunuz için yapabileceği şey farklı bir çizgide ilerler. Eğer mutsuzsa, nevrotikse, içsel çatışmalarla boğuşuyorsa, sosyal yaşamında engellenmişse, analiz ona uyum, iç huzur ve tam verimlilik kazandırabilir—ister eşcinsel olarak kalsın, ister değişsin. Eğer onun benimle analiz yapmasına karar verirseniz—ki bunu beklemiyorum—Viyana’ya gelmesi gerekir. Buradan ayrılma niyetim yok. Ancak cevabınızı bana iletmeyi ihmal etmeyin.

En iyi dileklerimle, içtenlikle,
Sigmund Freud

Son düzenleme:
Anormal değil ama gözüme sokulmasına aşırı sinir oluyorum. Bu tarz insanlara da pek rastlamak istemem fakat kendi halinde takıldıkları sürece sorunum yok.

Anormalliktir, hastalıktır,

normalleştirmek yerine tedavisini aramak lazım. Yani sokaklarda bu normal demek yerine tedavisini arasanız normalleştirmeden daha fazla insanların hayatına dokunursunuz. Daha fazla onların hayatlarını kolaylaştırırsınız. Bu bir hastalık.
Sizin gibi Atatürk'ü sevdiğini iddia eden birinden beklemezdim doğrusu. Cumhuriyetimizde Din,dil,ırk,cinsel yönelim farkı ayırt edilmez. Eşcinsellik bu topraklarda Osmanlı Tanzimat Reformu(1858) itibari ile legaldir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.