Daha MEMZ kadar tanınan bir zararlıyı bile engellenemeyen bir halde. Zeka güncelleştirmesi ne işe yarar? Wannacry 2017 yılında çıktı bakın 2017. ve Chrome'da eski sürüm kuruluyor. Defender tarama yapsa ne yazar tarama ile bile bulamıyor Malware'leri. Test yapalım dedik 5000 malware vardı daha 20'si çalışmadan sistem çöktü 20 tane açtık ikisini açtırmadı 18'ini açtırdı. Ayrıca MEMZ ve wannacry kadar tanınan bir virüsü bile silemiyor. Algılamıyor. Lisans gerekiyor orijinal bir Windows için, crack istemeyen birisi lisanssız kullanmak istemez? Lisans anahtarı da gökten düşmüyor ya. Ayrıca Kaspersky, MBAM desteği de 1-2 yıla sonlanır büyük ihtimal, siz Avast AVG devam edersiniz ondan sonra. Ve wannacry en kolay yenilebilen virüslerden biri. Bilgisayarı kullanan birisi gidip de bilerek indirmez virüsü yer, ki daha bu kadar tanınmış virüsleri bile engelleyemeyen bir Av'den ne beklersin? Bu senede kullanılmaz.
Konuyu kapatmak istiyorum. Fakat siz, nedense hâlâ geçerli sebepler sunmama rağmen kullanıcı adınızın hakkını vermeyen birisiniz.
Konudaki bana karşı yazdığınız ilk mesajdaki cümlelerinizle şu an çelişiyorsunuz ve insanları da bir nevi yanlış bilgilendirmiş oluyorsunuz. Çelişmenize örnek vereyim; siz de mesajınızı kontrol ettiğinizde görürsünüz
1. Konudaki ilk mesajınızda Windows 7'ye Chrome kuramıyorsunuz demişsiniz. Şimdi bu cevapladığım yanıtta eski sürüm kuruluyor demişsiniz. Bu insanları yanlış bilgilendirmeye girer ve kendinizle çelişmiş olursunuz. Ben zaten kurulduğunu ve Windows 7’de çalıştığını söylemiştim.
Şimdi gelelim size bir türlü izah edemediğim kısımlara:
1. Defender'a eskisi kadar iyi bir antivirüs programı demedim ama hâlâ çalışıyor dedim. İnsanlar günümüzde Windows 11/10 işletim sistemlerine bile antivirüs programı satın alıyor ve aktif olarak kullanıyorlar. Neden o zaman şu anki Windows 11 Defenderlarına güvenmiyorsunuz, ayrı bir antivirüs indiriyorsunuz (Kaspersky vs.)? Açıklayın o zaman. Neden pazarlarda Windows 11 bilgisayar satılırken yanında antivirüs üyeliği de veriliyor, madem şu anki Windows 11 Defender yeterli ise?
Windows 7'de de insanlar böyle Kaspersky, Avast, Malwarebytes gibi programları yükleyerek Windows 7 sistemlerini hâlâ kullanabilirler.
2. 5000 tane malware’yi Windows 11 veya 10 sisteminize yükleyip 20 tanesini çalıştırın bakalım, çöküyor mu çökmüyor mu? Yaklaşımlarınız çok yanlış bana göre.
3. Gündelik program oyun vs. kurulmuyor diye hâlâ inat ediyorsunuz. Gündelik program kişiden kişiye değişir ama çoğu insanın kullandığı (Chrome, Office, Media Player vs.) hâlâ çalışıyor. Windows 7 hâlâ kullanılabilir.
Eski bilgisayarlara işletim sisteminiz ne olursa olsun zaten yeni oyun kurmayacağınız için Windows 7 2020 yılına kadar çıkan oyunları kurabilirsiniz. Zaten mesajlarım eski bilgisayarlar için.
4. Windows lisans anahtarı olmadan kullanılabilir. Galiba hiç Windows 10’da sağ altta "Windows'u etkinleştir" yazısına denk gelmediniz. Lisanssız sistem kullanılabilir. Siz bu konudaki ilk mesajınızda lisansı olmadığı için Windows 7 kullanılmaz demişsiniz, bu da insanları yanlış bilgilendirme ve kendi cümlelerinize çelişmeye örnektir.
Önceki mesajlarda dediğim gibi, Windows 7 yeni sistemlere kurulmaz ama eski sistemlere kurulmaması için verdiğiniz sebepler asılsız. Konuyu kapatalım, herkes kendi düşüncesine sahip. Ben böyle bir açıklama yaptım ve sunduğum verilerde asla yalan yok. Aktif olarak Windows 7 kullanıyorum, hiçbir şekilde sistemimde çökme, donma, program uyumluluğu, driver sorunu gibi problemler yok.
Şunu da söyleyeyim, umarım yıllar sonra Windows 11 desteği bittiğinde de 5000 güncel malware yükleyip test edersiniz. O zaman da "Windows 11 kullanılmaz" mesajınızı bekliyor olacağım. Nedense Windows 7’ye karşı içinizde nefret ve kin var.
Tüm bu yazdıklarıma göre "Windows 7 günümüzde hâlâ kullanılabilir. Bilinçli tüketici olursanız, sisteminize sahip çıkarak virüs yememeye dikkat ederseniz, test için yüzlerce virüs yükleyerek değil de gerçekten kullanmak için Windows 7 sisteminize kurarsanız, Defender + güncel antivirüs programları ile işinizi garantiye alırsanız, hiçbir sıkıntı olmadan Windows 7'yi kullanabilirsiniz.
Ben aktif olarak kullanıyorum.
Mesajımı bitirmeden önce şunu tekrar söylemekte fayda var: Herkes kendi fikrini beyan eder. Ben sizin dediklerinize saygı duyarım; dediklerinizde haklı bulduğum kısımlar da var. Fakat üzüldüğüm nokta şu ki, Windows 7'yi test etmek için kurup 5000 malware yükleyip çöktüğünde insanlara bu işletim sistemi kullanılmaz demeniz çok yanlış kanaatimce. Gerçekten de Windows 7'yi bilinçli bir kullanıcı olarak yükleyin, test için değil. Göreceksiniz ki hiçbir şekilde malware yemeyeceksiniz, dilediğiniz gibi dolanın internette.
Windows 7 hala kullanılabilir.
Son düzenleyen: Moderatör: