Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eski bir işletim sistemi kullanmanın zararları nelerdir?
Orasi olayin bambaska bir boyutu ancak yasanmamis seylere karsi nostalji duygusu, dupeduz nostaljiden daha guclu olabilir. Buna insanlar ''anemoia'' da diyorlar. Windows 7'nin cikisini gormemis birinin nostalji yasamasi tam da bu duruma ornek olur ornegin. Tabii bu isletim sistemine karsi duz nostalji yasayanlar da var, onlarin da artik nostalji duygularini mantiksal dusunerek bastirmalari gerek.
Oyle. Alternatif olarak tabii hala destek alan bir Windows surumune de gecis yapilabilir. Donanim, guncel Windows surumlerini kaldiracak kadar guclu degilse zaten Linux yolu disinda pek bir guncel yol kalmiyor elde. Tabii kendinize bir iyilik yapip donanimlari da yenileyebilirsiniz, platform yenileyerek edineceginiz modern ekstra guvenlik ozellikleri de cabasi.
Yeniliklerden mahrum kalmak, desteklerin son bulması, fazlaca güvenlik bozukluğu vs. liste uzar gider. Eski bir işletim sistemi yerine farklı alternatiflerin kullanılması taraftarıyım.
Evet arkadaşlar, güvenlik açıkları şudur budur vesaire bunları biliyorum ancak daha da riskli olan neler var? İnsanlar yeni sistemleri olmasına rağmen neden Windows 7 gibi eski işletim sistemlerini kullanıyorlar?
Herkesten daha farklı bir yaklaşımla cevap vereceğim
Sistemin (eski ise) hiç durma hemen Windows 7 kur.
benim şu anki sistemim Windows 7
İşte Windows 7 işletim sistemini kullanman için 7 sebep
1-Windows 7 uygulamalar arası geçiş, klasörler arası geçiş ve sistem stabilliği olarak çok daha iyi, teması, Aero desteği olarak zamanına göre diğer işletim sistemlerine göre daha özenle ve büyük uğraşlar sonucu geliştirilen işletim sistemi
2.hala gündelik uğraşların için gerekli programları kurabiliyorsun ve kurduğun program oyun vs. Uyum problemi asla yok.
3. CPU kullanımı, RAM kullanımı, sıcaklık değerleri boşta veya işlemde diğer işletim sistemlerine göre daha düşük (eski sistemler için Windows 8,8.1, 10 oranla)
4.Microsoft Defender hala çalışıyor ve neredeyse her gün güvenlik zeka güncelleştirmeleri alıyor
5.Kaspersky, malware gibi programlar antivirüs programları kurabiliyorsun destekliyor.
6.sürücüler sıkıntısız çalışıyor. Ve çoğu sürücüye hala destek veriyor.
7.temiz bir ISO ile kurulum yaptığında hiçbir şekilde hata almıyorsun ve mavi ekran yemiyorsun.
Daha çok sebep var ama ismine özel en önemli 7 sebebi yazdım. Dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir ama yok güvenlik açığı var yok bilmem destek yok onlar fasa fiso adam gibi kullanırsan hiçbir şekilde virüs vs. sisteme bulaşmaz.
Tekrar dediğim gibi bu eski sistemler için geçerli, para uğruna insanları yeni ürün yeni işletim sistemi, yeni bilgisayar almaya iten firmaların müşteriyi düşündükleri falan yok. Emin olun destek verselerdi, şu anki yeni sisteminize Windows 7 kurarak daha fazla FPS performans alırdınız ve bilmem kaçtane Windows sürümü çıkmazdı Windows 7 her şey için yeterliydi (şu an için bile)
Yazımı sonlandırmadan
Windows 8/8.1 ve Windows 10 işletim sistemlerini defalarca kullandığımı bahsedeyim. En performans aldığım Windows 7'dir.
Herkesten daha farklı bir yaklaşımla cevap vereceğim
Sistemin (eski ise) hiç durma hemen Windows 7 kur.
benim şu anki sistemim Windows 7
İşte Windows 7 işletim sistemini kullanman için 7 sebep
1-Windows 7 uygulamalar arası geçiş, klasörler arası geçiş ve sistem stabilliği olarak çok daha iyi, teması, Aero desteği olarak zamanına göre diğer işletim sistemlerine göre daha özenle ve büyük uğraşlar sonucu geliştirilen işletim sistemi
2.hala gündelik uğraşların için gerekli programları kurabiliyorsun ve kurduğun program oyun vs. Uyum problemi asla yok.
3. CPU kullanımı, RAM kullanımı, sıcaklık değerleri boşta veya işlemde diğer işletim sistemlerine göre daha düşük (eski sistemler için Windows 8,8.1, 10 oranla)
4.Microsoft Defender hala çalışıyor ve neredeyse her gün güvenlik zeka güncelleştirmeleri alıyor
5.Kaspersky, malware gibi programlar antivirüs programları kurabiliyorsun destekliyor.
6.sürücüler sıkıntısız çalışıyor. Ve çoğu sürücüye hala destek veriyor.
7.temiz bir ISO ile kurulum yaptığında hiçbir şekilde hata almıyorsun ve mavi ekran yemiyorsun.
Daha çok sebep var ama ismine özel en önemli 7 sebebi yazdım. Dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir ama yok güvenlik açığı var yok bilmem destek yok onlar fasa fiso adam gibi kullanırsan hiçbir şekilde virüs vs. sisteme bulaşmaz.
Tekrar dediğim gibi bu eski sistemler için geçerli, para uğruna insanları yeni ürün yeni işletim sistemi, yeni bilgisayar almaya iten firmaların müşteriyi düşündükleri falan yok. Emin olun destek verselerdi, şu anki yeni sisteminize Windows 7 kurarak daha fazla FPS performans alırdınız ve bilmem kaçtane Windows sürümü çıkmazdı Windows 7 her şey için yeterliydi (şu an için bile)
Yazımı sonlandırmadan
Windows 8/8.1 ve Windows 10 işletim sistemlerini defalarca kullandığımı bahsedeyim. En performans aldığım Windows 7'dir.
Windows 7 uzun süre kullandım ve kullanılmaz şu an. Abartmaya gerek yok eskiler eskide kaldı, bir sıfırıncı gün açığı olsa antivirüs falan hiç bir şey yapamaz yersin virüsü sadece o değil, Microsoft Defender çalışıyor mu? Daha dün test yaptık 7 Defenderine resmen hiç bir şeyi engellemiyor memz ve Wannacry'ı engelleyemedi. O Defender hiç kullanılmaz ilk önce zaten o Defender sadece casus yazılım bulmaya çalışıyordu, iğrenç bir sürümdü bence. Ayrıca zeka güncelleştirmesi almıyor eski güncelleştirmeleri yeni gibi tekrar yüklüyor. Gündelik programları kuramıyorsun örneğin: Chrome, kuramıyorsun gündelik programlar ve oyunlar da yok. Emin ol Windows 7 artık kullanılmaz. Çok eski sisteminiz varsa linux daha iyi bir seçenek gibi duruyor gündelik kullanım için, belki W7 tercih zor bir şekilde edilebilir ancak güvenli bir sistem değil. Lisans anahtarı bile bulunmuyor internette.
Windows 7 uzun süre kullandım ve kullanılmaz şu an. Abartmaya gerek yok eskiler eskide kaldı, bir sıfırıncı gün açığı olsa antivirüs falan hiç bir şey yapamaz yersin virüsü sadece o değil, Microsoft Defender çalışıyor mu? Daha dün test yaptık 7 Defenderine resmen hiç bir şeyi engellemiyor memz ve Wannacry'ı engelleyemedi. O Defender hiç kullanılmaz ilk önce zaten o Defender sadece casus yazılım bulmaya çalışıyordu, iğrenç bir sürümdü bence. Ayrıca zeka güncelleştirmesi almıyor eski güncelleştirmeleri yeni gibi tekrar yüklüyor. Gündelik programları kuramıyorsun örneğin: Chrome, kuramıyorsun gündelik programlar ve oyunlar da yok. Emin ol Windows 7 artık kullanılmaz. Çok eski sisteminiz varsa linux daha iyi bir seçenek gibi duruyor gündelik kullanım için, belki W7 tercih zor bir şekilde edilebilir ancak güvenli bir sistem değil. Lisans anahtarı bile bulunmuyor internette.
Bu arada Memz ve Wannacry'ı test ederken gerçek zamanlı koruma açıktı, veritabanları günceldi, internete bağlıydı ona rağmen bulamadı belki gerçek zamanlı bulamadı hadi dedik tarama yaptık yine bulamadı.
MP4 Destekliyor bu Media formatı olayı çok basit sadece bir medya oynatıcı programı ile halledilebilir, ve Web sayfalarına da girebilirsin, o kadar eski olan tarayıcılar yok 7 için çok güncel tarayıcılar da kullanılabilir Firefox ESR ve Supermium gibi.
Windows 7 uzun süre kullandım ve kullanılmaz şu an. Abartmaya gerek yok eskiler eskide kaldı, bir sıfırıncı gün açığı olsa antivirüs falan hiçbir şey yapamaz yersin virüsü sadece o değil, Microsoft Defender çalışıyor mu? Daha dün test yaptık 7 defenderine resmen hiçbir şeyi engellemiyor MEMZ ve Wannacry'ı engelleyemedi. O Defender hiç kullanılmaz ilk önce zaten o Defender sadece casus yazılım bulmaya çalışıyordu, iğrenç bir sürümdü bence. Ayrıca zeka güncelleştirmesi almıyor eski güncelleştirmeleri yeni gibi tekrar yüklüyor. Gündelik programları kuramıyorsun örneğin: Chrome, kuramıyorsun gündelik programlar ve oyunlar da yok. Emin ol Windows 7 artık kullanılmaz. Çok eski sisteminiz varsa Linux daha iyi bir seçenek gibi duruyor gündelik kullanım için, belki W7 tercih zor bir şekilde edilebilir ancak güvenli bir sistem değil. Lisans anahtarı bile bulunmuyor internette.
Bu arada MEMZ ve Wannacry'ı test ederken gerçek zamanlı koruma açıktı, veritabanları günceldi, internete bağlıydı ona rağmen bulamadı belki gerçek zamanlı bulamadı hadi dedik tarama yaptık yine bulamadı.
Mesajımda eski sistemler için söylediğimi ve kendimi fikrimi belirttiğimi söylemiştim atlamışsınız galiba.
İşte Windows 7 hakkında güncel 7 bilgi.
1.Chrome kurulmuyor demişsiniz şu an Chrome aktif olarak kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok
2.zeka güncelleştirmeleri eskileri gösteriyor demişsiniz bizzat Microsoft'un sitesinden baktığımda güncellemenin aynı gün yayınladığı ve aynı gün işletim sistemine düştüğüne defalarca denk geldim yine geldiğinde fotoğraf atarım.
3.gerçek zamanlı Defender virüsleri algılamıyor demişsiniz e bir zahmet gidip de piyasanın en ağır virüslerini kurarsanız tabii ki bir şekilde algılayamaz çünkü Microsoft destek vermiyor. Fakat insanlarda sistemine bilerek MEMZ vs virüsler kuramaz. Kimse sistemini tehlikeye atamaz
4.Defender aktif olarak tarama yapabiliyor ve rapor sunabiliyor.
5.hadi diyelim Defender beğenmediniz. Kaspersky veya Malwarebytes Windows 7 de hala çalışıyor. Kendim kullanıyorum onlar MEMZ ve Wannacry'ı anında tespit ederdi. Demek ki sadece bir yönden ele alınıp bu sistem kullanılmamalı demek çok yanlış. Detaylı ve bütününden araştırma yapılmalı.
6.lisans anahtarı satılmıyor demişsiniz. Lisans anahtarının olup olmaması sistemin kullanılabilirliğini etkilemez. Bunun için Windows 7 kullanılmaz denilmemeli.
7.abartmayın demişsiniz. Abarttığımı hiç düşünmüyorum ilk mesajımdada eski sistemler için bu durumların geçerli olacağını söylemiştim yine söylüyorum Linux kurmam yine Windows 7 kurarım bakın bilgisayarım 11 senelik laptop Windows 7, 8, 8.1, ve 10 destekliyor hepsini de denedim en iyi performans en iyi kullanılabilirlik açık ara Windows 7 oldu tarafsız bir tutumla söylüyorum kendi sistemim için.
Yine dediğim gibi herkesin düşüncesi farklıdır. Benim düşüncem bu şekilde aktif olarak kullanıyorum ve dediklerim geçerli. Tekrar dediğim gibi az çok bilgisayar kullanan birisi gidip de bilerek wannacry veya MEMZ kurmayacağına göre ve gerekli antivirüs programlarıyla kendini garanti altına aldığı sürece gündelik kullanım için hala Windows 7 kullanılır.
Mesajımda eski sistemler için söylediğimi ve kendimi fikrimi belirttiğimi söylemiştim atlamışsınız galiba.
İşte Windows 7 hakkında güncel 7 bilgi.
1.Chrome kurulmuyor demişsiniz şu an Chrome aktif olarak kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok
2.zeka güncelleştirmeleri eskileri gösteriyor demişsiniz bizzat Microsoft'un sitesinden baktığımda güncellemenin aynı gün yayınladığı ve aynı gün işletim sistemine düştüğüne defalarca denk geldim yine geldiğinde fotoğraf atarım.
3.gerçek zamanlı Defender virüsleri algılamıyor demişsiniz e bir zahmet gidip de piyasanın en ağır virüslerini kurarsanız tabii ki bir şekilde algılayamaz çünkü Microsoft destek vermiyor. Fakat insanlarda sistemine bilerek MEMZ vs virüsler kuramaz. Kimse sistemini tehlikeye atamaz
4.Defender aktif olarak tarama yapabiliyor ve rapor sunabiliyor.
5.hadi diyelim Defender beğenmediniz. Kaspersky veya Malwarebytes Windows 7 de hala çalışıyor. Kendim kullanıyorum onlar MEMZ ve Wannacry'ı anında tespit ederdi. Demek ki sadece bir yönden ele alınıp bu sistem kullanılmamalı demek çok yanlış. Detaylı ve bütününden araştırma yapılmalı.
6.lisans anahtarı satılmıyor demişsiniz. Lisans anahtarının olup olmaması sistemin kullanılabilirliğini etkilemez. Bunun için Windows 7 kullanılmaz denilmemeli.
7.abartmayın demişsiniz. Abarttığımı hiç düşünmüyorum ilk mesajımdada eski sistemler için bu durumların geçerli olacağını söylemiştim yine söylüyorum Linux kurmam yine Windows 7 kurarım bakın bilgisayarım 11 senelik laptop Windows 7, 8, 8.1, ve 10 destekliyor hepsini de denedim en iyi performans en iyi kullanılabilirlik açık ara Windows 7 oldu tarafsız bir tutumla söylüyorum kendi sistemim için.
Yine dediğim gibi herkesin düşüncesi farklıdır. Benim düşüncem bu şekilde aktif olarak kullanıyorum ve dediklerim geçerli. Tekrar dediğim gibi az çok bilgisayar kullanan birisi gidip de bilerek wannacry veya MEMZ kurmayacağına göre ve gerekli antivirüs programlarıyla kendini garanti altına aldığı sürece gündelik kullanım için hala Windows 7 kullanılır.
Daha MEMZ kadar tanınan bir zararlıyı bile engellenemeyen bir halde. Zeka güncelleştirmesi ne işe yarar? Wannacry 2017 yılında çıktı bakın 2017. Ve Chrome'da eski sürüm kuruluyor. Defender tarama yapsa ne yazar tarama ile bile bulamıyor Malware'leri. Test yapalım dedik 5000 Malware vardı daha 20'si çalışmadan sistem çöktü 20 tane açtık 2 sini açtırmadı 18'ini açtırdı. Ayrıca Memz ve Wannacry kadar tanınan bir virüsü bile silemiyor. Algılamıyor. Lisans gerekiyor orijinal bir Windows için, crack istemeyen birisi lisanssız kullanmak istemez? Lisans anahtarı da gökten düşmüyor ya. Ayrıca Kaspersky,MBAM desteği de 1-2 yıla sonlanır büyük ihtimal, siz Avast AVG devam edersiniz ondan sonra. Ve Wannacry en kolay yenilebilen virüslerden biri. Bilgisayarı kullanan birisi gidip de bilerek indirmez virüsü yer, ki daha bu kadar tanınmış virüsleri bile engelleyemeyen bir AV'den ne beklersin? Bu senede kullanılmaz.