Bronzen

Başarılı
Evde 4 adet cihaz var.(3telefon 1 tablet)
3'ü çalışır ama kusurları var ekran kırığı veya kamera çizik vb. Birisi ise ekranı düşürdüm ve ekran gelmiyor ama şarj oluyor ve telefonu açıp kapama yaptığı titreşimden anlıyorum. Bunları böyle MediaMarkt falan tarzı yerlere götürsem ilgilenirler mi değeri var mı tam bilmiyorum ama içindekileri falan 1-2 tane işine yarar sanki.

Cihazları MediaMarkt’a ya da benzeri yerlere götürmekle zaman kaybetme. Ekran kırığı ve kameradaki çizikler zaten cihazın değerini sıfırlamış durumda. Şarj olan ama ekranı görünmeyen telefonun ne kadar değerli olduğu da şüpheli. Bu tür mağazalar sana hiçbir şekilde makul fiyat teklif etmezler. Tamir edilmesi mümkün olmayan cihazlar için sana sadece birkaç kuruş verirler ve o da çok zor. Parçalar hâlâ işe yarar olsa da, geri alım ya da tamir işlerinden çıkaracağın bir şey yok. Cihazları bu tür yerlerden almak yerine, internet üzerinden parça satışı yapmayı düşün. Bu işin peşinden koşmak yerine, cihazları elden çıkarıp daha verimli bir şekilde değerlendirebilirsin.

Ölücü telefonculardan bile ölücüler. Fiyatları atarak konuşuyorum telefoncular 1000 TL fiyat veriyorsa piyasada ortalama 1700 1800 TL’ye satılıyor demektir. Bu durumda ikinci el sitelerinde 1300 1400’e kendin sat hem senin için hem de alan kişi için daha iyi olur.