Kendi adıma konuşayım; ben evde yapılan sporda süreklilik sağlanamayacağını düşünüyorum. Çünkü ne kadar ekipman toplasanız da, ne kadar istekli olsanız da, evinizde konfor alanındasınız. Spor salonuna gittiğinizde bu konfor alanından çıkıyorsunuz. Böyle olunca süreklilik sağlamak daha kolay oluyor. Evde çalışmak istediğinizde böyle olmuyor. Bir de ekipmanınız yoksa süreklilik daha düşük oluyor. Çünkü spor salonunda bir bölgeyi çalıştırmak için sarfettiğiniz güç fazla, süre kısa oluyor ama evde güç az ama süre fazla oluyor. Böyle olunca bir sonraki gün bu durum isteksizliğe sebep oluyor.

Ben pandemiden önce, 1 yılı aşkın spor salonuna gittim ve ilk günden son güne kadar keyif aldım. Ve bunun karşılığını da aldım. Evde çalışmayı denedim, üst bölge için barfiks barı ve buna yardımcı olması için egzersiz lastiği ve bacaklar için kondisyon bisikleti aldım. Gittiğim saatlerde spor salonu çoğu zaman boştu. Evin spor salonuna göre basık ve küçük olmasından kaynaklı galiba, evde spor yaparken bir süre sonra havasızlıktan bunalmaya başlıyordum. 1-2 ay gibi bir sürede bıraktım zaten.

48 kiloyum boyum 1.74 yaşım da 15. yakınlarıma spora başlayacağım dediğimde ise "önce kilo alman lazım" diyorlardı. Barfiksi pek çekemiyorum şınavda zorlanıyorum Max 5 şınav çekebiliyorum. Su tüketim ile uyku saatlerim dengesiz. Gece 1-2 de yatıyorum.

@kraxius, hocam senin bilgin vardır umarım. :D

Öncelikle selamünaleyküm ilk hedefin kilo almak olsun boyuna göre çok zayıf 70 civarı olmaya çalış. Kilonun 2 katı kadar protein almaya bak hedefine göre ister temiz ister kirli orası sana kalmış. Köydeyim demişsin yapabileceğin temel hareketler şınav mekik barfis vs olur en fazla calistenics hareketleri. Fakat bunlar yeterli değil güç kazanmak için spor salonu şart bana sorarsan kondisyon kazanmak için bu temel hareketlerle başlayabilirsin. Limitlerini zorlaman lazım her seferinde kas zorlanarak büyür proteini aksatma. Uyku düzensiz olsa da 6-8 saat aras uyumaya çalış dediğim gibi hedefine dirty clean beslenmeyi kendin ayarlabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar bir sorun olursa buradayım her zaman ha bir de karbonhidratı arttır.

@Bruhistan
Yürüyüş yaparken ne kadar yürüdüğünüze, kaç kalori yaktığınıza göre değişir hocam. Yine de ideal bir kiloya gelene kadar çok fazla koşu vs. yapmayın derim. Sağlıklı ağırlık kaldırmak boy uzamasına pek etki etmez, boyunuz zaten iyi durumda, biraz daha uzarsınız diye düşünüyorum.