Kur korumalı hesaplar duruyor ise mantıklı olabilir. Hem faiz hem döviz garantili olunca enfilasyona karşı ayakta durabilir.
(Yatırım tavsiyesi değildir)

Tamam da o bir halta yaramıyor, o pastadan alman gereken payı sen ilk zamanlarında girdiğin zaman alacaktın. Şimdi sadece döviz dönüşümlü kur korumalı var ve bunun da geleceği belli. Bu lanet saçmalık yüzünden ekonomi daha da çöktü.

Tamam da o bir halta yaramıyor, o pastadan alman gereken payı sen ilk zamanlarında girdiğin zaman alacaktın. Şimdi sadece döviz dönüşümlü kur korumalı var ve bunun da geleceği belli. Bu lanet saçmalık yüzünden ekonomi daha da çöktü.
Maalesef.

Kazanacağınız para kiradan kat kat fazla.
Ekonomi bilgin sıfır. Lütfen bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirme. Bilmiyorsan git öğren. Ayıp değil bilmemek ama senin yaptığın şey yanlış yönlendirmek.

Malın varsa satma bu devirde, hobi bahçesinin tapulu olacağını zannetmiyorum, belalı iş.
Evini satacaksan da Karadeniz gibi uygun bir yerden toprak alıp ister kat çık ister hayvan bak sana kalmış.

Satıp başka mal alacağız işte. İlla hobi bahçesi olacak değil, dediğiniz gibi arsa, tarla vb. de olur. Karadeniz'den almayız ama. Alırsak ya Yozgat ya da Ankara. Babam her ne kadar iki şehri de sevmediğini, Muğla gibi yerlere gitmek istediğini söylese de olacağını sanmıyorum.

Şu tarz bir şey oluyor hobi bahçesi denen şey. Haftasonu kafa dinlemelik. Ufak tefek hayvan beslemelik bir yer.

Dosya Ekleri

• hobi-bahcesi-1.webp
    hobi-bahcesi-1.webp
    148,2 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
@Chef Evet. Bilerek oynayarak öptüler insanları maalesef. Ben o zaman güvenemeyip dolar olarak bırakmıştım birikimimi. İyi ki de öyle yapmışım diyorum şimdi.

@Chef Evet. Bilerek oynayarak öptüler insanları maalesef. Ben o zaman güvenemeyip dolar olarak bırakmıştım birikimimi. İyi ki de öyle yapmışım diyorum şimdi.
Hocam ben hem faize koydum paramı hem döviz aldım hem de altına koydum yatırımımı. Artık sadece maaş yetmiyor çünkü.

Satıp başka mal alacağız işte. İlla hobi bahçesi olacak değil, dediğiniz gibi arsa, tarla vb. de olur. Karadeniz'den almayız ama. Alırsak ya Yozgat ya da Ankara. Babam her ne kadar iki şehri de sevmediğini, Muğla gibi yerlere gitmek istediğini söylese de olacağını sanmıyorum.

Şu tarz bir şey oluyor hobi bahçesi denen şey. Haftasonu kafa dinlemelik. Ufak tefek hayvan beslemelik bir yer.
Yazdıklarımıza tekrar göz at. Evini sattığın zaman başka bir mal almış olmayacaksın. Hobi bahçesi muhabbeti keklik avlamak için yapılmış bir konsept. Ponzi sistemi yapmamış da hobi bahçesi yapmışlar. Evdeki gibi tapulu malın olmayacak hobi bahçesine girdiğin zaman.

Yazdıklarımıza tekrar göz at. Evini sattığın zaman başka bir mal almış olmayacaksın. Hobi bahçesi muhabbeti keklik avlamak için yapılmış bir konsept. Ponzi sistemi yapmamış da hobi bahçesi yapmışlar. Evdeki gibi tapulu malın olmayacak hobi bahçesine girdiğin zaman.

Peki hobi bahçesi yerine başımızı ağrıtmayacak başka bir yatırım aracı var mıdır? Tapulu mal. Toprak olur, arsa olur. Mantıklı olan nedir?

Hobi bahçesinde ısrar etmek sebebinin karı kız atmak değilse bir şey bilmiyorum. 😂
Araziye 2 kat çık, grup seks partisi yap. 😀

Yok be hocam :rofl: En fazla bizim arkadaşları alırım karı kız yok. Arazi de olur fark etmez. Ne kadar tutar acaba maaliyeti. Daire karşılamaz gibi onun parasını.

@Charles Smith Ya sen bi kere hobi bahçesini yatırım olarak görme ve bunu unut. Sana verdikleri parselin sadece %5'ine yapı yapabilirsin aslında ama bu adamlar bu %5 sınırını hiçe sayıp daha büyük yapıyorlar yani senin ruhsata ve yönetmeliğe uygun olmayan bir yapın oluyor. Zaten oralar tarla gibi düşün. Tarla için de kontrole gelindiği zaman il tarım müdürlüğü "hobi bahçeni" öper gider sonrasında. Hiçbir şeysiz kalırsın. Tarlayla bakışır durursunuz.

Eviniz en iyi yatırım aracınız Türkiye'de. Aktif olarak borsayla ilgilenirim yüksek risk alırım diyorsan orası ayrı ama zannetmiyorum yapacağını.