Soru basit. Nedenleriyle belirtirseniz fikir oluşması açısından daha yararlı olur diye düşünüyorum.
Nasıl bir kelime kullanabilirdim bilmiyorum ama teoriler de sonuçta birisinin veya birilerinin inancı sonucu ortaya çıkan durumlar değil midir?İnanmak kelimesinin bir teori için kullanılmasını hoş bulmuyorum. Başka bir kelime seçilebilirdi.
Konuya gelirsek, evrimin varlığına dair ciddi kanıtlar mevcut ve her yıl yenisi ekleniyor. Bilime saygısı olan bireyin buna da eşit derece saygı duyması gerekir. Duyuyorum..
İnanç kavramı genelde din veya din bazlı oluşumlar için tercih ediliyor. Bu nedenle bilim için kullanılması mantıklı gelmiyor. Elbette istediğiniz kelimeyi kullanabilirsiniz. Bu sorun teşkil etmez. Biraz benim takıntım diyelim...Nasıl bir kelime kullanabilirdim bilmiyorum ama teoriler de sonuçta birisinin veya birilerinin inancı sonucu ortaya çıkan durumlar değil midir?
Böyle açıklanınca bana da mantıklı geldi. Evrim teorisine inanıyor musunuz veya katılıyor musunuz şeklinde olması daha doğru olur muş. Genelde herkes bu şekilde sorduğu için bende burada öyle sormak istedim.İnanç kavramı genelde din veya din bazlı oluşumlar için tercih ediliyor. Bu nedenle bilim için kullanılması mantıklı gelmiyor bana. Elbette istediğiniz kelimeyi kullanabilirsiniz. Bu sorun teşkil etmez. Biraz benim takıntım diyelim...