Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Yer çekimine inanıyor musunuz?" gibi bir soru bu hocam ve biraz saçma. Evrim var olan bir şeydir, inanç değildir. İnanıp inanmama konusu çok saçmadır. Evrimin var olduğunu biliyorum ve bu yasayla yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Nasıl çelişmez söyler misin merak ettim açıkçası.
İslam, Adem'in yaratılışını toprağa bağlar. İnsanlığın değil, ayrıca Adem, Kuran'da ilk insan olarak geçer, yani ufku açıktır, Adem neslinden türemek evrim inancına bu noktada ters değildir. Sonuç olarak ilk insanın bize benzediği Kuran'da geçmez.

bu kadar kusursuz bir canlının evrimi nasıl olmasın?
Kusursuz doğru bir tanımlama olmaz onu düzeltelim. Hiçbir canlı kusursuz değil çünkü. Hatta evren kendisi bile kusursuz değil.

İslam, Adem'in yaratılışını toprağa bağlar. İnsanlığın değil, ayrıca Adem, Kuran'da ilk insan olarak geçer, yani ufku açıktır, Adem neslinden türemek evrim inancına bu noktada ters değildir.
Bizler topraktan oluşmuyoruz öncelikle. İkincisi ilk insan diye bir şey evrimde söz konusu değil. Bu yüzden direkt evrimle çelişir. Adem diye biri de tarihte asla var olmadı, Sümer metinlerinden dinlere geçmiş bir mittir. Evrimde hiçbir canlının ilki yoktur, çünkü canlılar dinlerin bahsettiği gibi birden ol dedik ol mantığıyla oluşmaz.

Son düzenleme:
Soru basit. Nedenleriyle belirtirseniz fikir oluşması açısından daha yararlı olur diye düşünüyorum.

İnanmak bence yanlış bir ifade, bu bir din değil; doğanın içerisinde olan bir şey. Yalnızca kabullenme biçimimiz farklıdır diye düşünüyorum. Bir Müslüman kendisine göre kabul eder, bir başkası ise canlının tüm aşamalarını kabul eder.

Kusursuz doğru bir tanımlama olmaz onu düzeltelim. Hiçbir canlı kusursuz değil çünkü. Hatta evren kendisi bile kusursuz değil.

Bizler topraktan oluşmuyoruz öncelikle. İkincisi ilk insan diye bir şey evrimde söz konusu değil. Bu yüzden direkt evrimle çelişir. Adem diye biri de tarihte asla var olmadı, Sümer metinlerinden dinlere geçmiş bir mittir. Evrimde hiçbir canlının ilki yoktur, çünkü canlılar dinlerin bahsettiği gibi birden ol dedik ol mantığıyla oluşmaz.
Adem'in neslinin nereden türediği sorulduğunda çıkmaza girer o zaman bütün İslam düşüncesi, Adem dışında farklı kabileler de vardı diye çözülmüştür bunun cevabı, yani Adem'in ilk insan olması bir mit olabilir, fakat İslam'ın Evrim ile çelişmesi bu noktada yanlış bir tezdir çünkü her Peygamber'in kendisi zaten doğaüstü bir yapıdadır, yani konu bizim topraktan gelmemiz değil Adem'in topraktan yaratılması. Ayrıca inanç veya inançsızlığınız sizde kalsın. Evrim'in İslam ile çelişip çelişmediğini soruyoruz. Adem yoktu deyip, bunu yalanlayamazsınız.

Adem'in neslinin nereden türediği sorulduğunda çıkmaza girer o zaman bütün İslam düşüncesi, Adem dışında farklı kabileler de vardı diye çözülmüştür bunun cevabı, yani Adem'in ilk insan olması bir mit olabilir, fakat İslam'ın Evrim ile çelişmesi bu noktada yanlış bir tezdir çünkü her Peygamber'in kendisi zaten doğaüstü bir yapıdadır, yani konu bizim topraktan gelmemiz değil Adem'in topraktan yaratılması. Ayrıca inanç veya inançsızlığınız sizde kalsın. Evrim'in İslam ile çelişip çelişmediğini soruyoruz. Adem yoktu deyip, bunu yalanlayamazsınız.
Evrime göre ilk canlılar yani mikroorganizmalar asla ve asla adem değil, topraktan olmadık o da kesin, Adem hiç yaşamadı sadece arap, sümer ve ibrani mitolojisi, ol dedik oldu gibi doğa üstü bir yaratılış asla söz konusu değil arkadaşım.

İnanmak bence yanlış bir ifade, bu bir din değil; doğanın içerisinde olan bir şey. Yalnızca kabullenme biçiminiz farklıdır diye düşünüyorum. Bir Müslüman kendisine göre kabul eder, bir başkası ise canlının tüm aşamalarını kabul eder.
Haklısınız daha önce bu konuya değinen birisi olmuştu bende açıklamıştım neden böyle başlık attığımı.

Böyle açıklanınca bana da mantıklı geldi. Evrim teorisine inanıyor musunuz veya katılıyor musunuz şeklinde olması daha doğru olur muş. Genelde herkes bu şekilde sorduğu için bende burada öyle sormak istedim.

Dediğiniz gibi "ilk canlılar" bu ilk insan değil, zaten bilim ile bulunması imkansıza yakındır.
Hocam o ilk canlılar ila bir aile ağacı, kökeni ve soyuyuz zaten. İlk insan diye bir şey tarihte hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır. İnsanlar pat diye hemen homosapiens olmadı bunun bir başlangıcı, değişim, gelişim, vücudun ihtiyacını karşılama ve adaptasyon evreleri var, sayamayacağım kadar fazla evre var.

Adem'in neslinin nereden türediği sorulduğunda çıkmaza girer o zaman bütün İslam düşüncesi.
Zaten öyle oluyor.

Adem dışında farklı kabileler de vardı diye çözülmüştür bunun cevabı, yani Adem'in ilk insan olması bir mit olabilir, fakat İslam'ın Evrim ile çelişmesi bu noktada yanlış bir tezdir çünkü her Peygamber'in kendisi zaten doğaüstü bir yapıdadır, yani konu bizim topraktan gelmemiz değil Adem'in topraktan yaratılması.
Hiçbir canlı topraktan yaratılmadı bunu anla öncelikle, ikide bir Adem topraktan yaratıldı deme.

Evrim'in İslam ile çelişip çelişmediğini soruyoruz. Adem yoktu deyip, bunu yalanlayamazsınız.
İlk insan diye bir şey evrimde söz konusu değil. Adem ilk insan düşüncesi evrim ile direkt çelişir, yaşayıp yaşamadığı bizi burada bağlamıyor bile. Az bir şey Sümer kaynaklarına bakan biri mit olduğunu bilir. Ayrıca semavi dinlerdeki tasvir edilen Adem'in yaşı 950 yıl küsür ve boyunun 50 60 metre olmasına inanıyorsan burada bir kendini sorgulaman gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.