Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"İnanmak" değil "kabullenmek" diyelim.

Evet, kabulleniyorum.

Ayrıca bu Evrim konusunu Din ile çürütmeye çalışanlar var, onları gördükçe gülesim geliyor. Kuran'da "yerçekimi yoktur" yazsa yerçekimi kanununu bile reddedeceksiniz yemin ediyorum. Bilimsel bir gerçeği neden reddedersin ki?

Dünyadaki hiçbir profesörün çürütememiş olduğu bir kanunu gelip 3-5 ayet vererek "çürüttüğünü" iddia edenlerin kafasından istiyorum.
Ayrıca buraya gelip "Kuran'da Evrim geçmiyor (falan filan) işte bu sebeplerden dolayı ben Evrim doğru olsa bile Evrimi kabul etmiyorum" demek tamamen yobazlıktır, cahilliktir. Bakın, dini inancınıza lafım yok. Ama bir kanunu dini inancınız gereği reddedemezsiniz.

İbn Miskeveyh'den, İbn Haldun'dan, İbn Rüşd'den azıcık haberin olmadan zaten bir din için "Evrim Kuran'da geçmiyor." diyerek çeliştiğini belirtmen komik. Sen kendi düşüncen ile yaşamaya devam et.
Gayet iyi biliyorum merak etme. Senin gibi bilgiden yoksun birinin evrimin fikir babasının Müslümanlar olmadığını bilseydi keşke.

Evrimin fikir babasi Anaximander'dir. MÖ 600 ile 500'lü yillar arasinda yaşamış bir şahsiyetti. Canlıların doğa şartlarına göre değiştiğini ilk bu tespit etmiştir.

Anaximander hayatin suda başladığını, karadaki hayvanlarinda sudan karaya doğru evrimleşerek ortaya çıktığını tespit etmiştir. O dönemdeki ilkel şartlara bile Anaximander bunu biliyordu.

Anaximander sonra yaşamış olan Empedokles'te canlılığın varlığı için doğaüstü bir gücün olmasıan gerek olmadığını, adaptasyonun herhangi bir "ilk sebebe" gerek duymadan canlıların var olmasının açıklaması olabileceğine dair düşüncelerini söylemiştir.

Bunlardan sonra Çin'de Zhuangzi türlerin değişebileceğini MÖ 400 yıllarda söylemiştir. Yine Çin'de başka bir kişi ismi Joseph Needam(Li Yuese) farkli canlilarin farklı çevrelerde farklılaştığını söylemiştir.

Yine Roma'da da Titus Lucretius Carus, MÖ 50 yılında canlilarin değiştiğini söylemiştir.

Müslümanlar evrimin fikir babası olmadilar ama onlar arasinda da evrimi tespit eden bilim insanları vardi.

Örneğin; bilinen ilk Islami biyolog El-Cahız Hayvanlar Kitabı eserinde evrime değinmiştir.

Yine müslüman bilim adami Ibni Haldun 1377 yılında Mukaddime adli kitabında insanların maymunlar dünyasından gelişerek ortaya çıktığını söylemiştir.

17 ve 18. yüzyillarda da evrimden bahseden şahsiyetler olmuştur. Benoit de Maillet, Evren, dünya ve yaşamın doğal yasalarla var olabileceğini söylemiştir.

Bahsettiğin İslam düşünürleri de kendi gözlemlerinden, düşüncelerinden bu kanıya var mışlar. Öyle senin kitabına bakarak Evrim var dememiş bunlar.

Bilime güvenip Tanrı'nın varlığını görememek de ayrı körlük olsa gerek.
Senin bilgisiz ve bilimden yoksun biri olduğun tartışılmaz bir gerçek zaten. İnandığın din hakkında da en ufak bir şey bildiğin yok. Yine klasik safsata cümleler kuruyorsun tipik bilgisiz dinciler gibi. Sen kendi inandığın kitabı okusaydın bugün evrim diye bir şey adına almaya utanırdın. Topraktan yaratıldığını söyleyen biri bilimin lafını da ağzına alamaz ayrıca.

Bahsettiğin İslam düşünürleri de kendi gözlemlerinden, düşüncelerinden bu kanıya var mışlar. Öyle senin kitabına bakarak Evrim var dememiş bunlar.
Kuran'da, Evrim'i aramanın zaten saçma olduğunu milyon defa tekrar tekrar yazdım zaten. Önemli olan İslam'ın o dönemde bunları araştıracak ve anlatacak özgürlük ortamını oluşturabilecek bir din olması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.