Shawinnz

Uzman
Yer
Gudermes, Chechnya
Merhaba, hikaye modunda yüksek ayarlarda ortalama 150 FPS alırken online modda 40-50 FPS alıyorum. Ayarları en düşüğe çekip oyun dosyalarından tüm gölgeleri kaldırınca 60-70 FPS alabiliyorum ama oyun çok kötü gözüküyor. Oyun içinde sıcaklık normal ama ekran kartı ve işlemciyi %60 civarında kullanıyor.

Laptop: Excalibur-G770.
  • NVIDIA GeForce GTX 1650
  • Intel(R) Core(tm) i5-10300H CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
  • 16 GB RAM
  • Crucial P1 CT500P1SSD8 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hikaye modunda yüksek ayarlarda ortalama 150 FPS alırken online modda 40-50 FPS alıyorum. Ayarları en düşüğe çekip oyun dosyalarından tüm gölgeleri kaldırınca 60-70 FPS alabiliyorum ama oyun çok kötü gözüküyor. Oyun içinde sıcaklık normal ama ekran kartı ve işlemciyi %60 civarında kullanıyor.

• 16 GB RAM
MSI Afterburner ile ram kullanımına vs. bak, işlemci sıcaklığın kaç derece genelde throttle böyle şeyler yapabiliyor. Ekran kartının da eğer vsync limit vs. yoksa %60 kullanılması normal değil o oyunda.

MSI Afterburner ile RAM kullanımına vs. bak, işlemci sıcaklığın kaç derece genelde throttle böyle şeyler yapabiliyor. Ekran kartının da eğer V-Sync limit vs. yoksa %60 kullanılması normal değil o oyunda.

Sıcaklık 72 derece şu an. Ekran kartı ve oyun ayarlarında V-Sync kapalı.

Sıcaklık 72 derece şu an. Ekran kartı ve oyun ayarlarında V-Sync kapalı.
Ben Online Gta daha ağır diye biliyorum ama fps farkı bu kadar olmaz. Laptop elimde olsa oyunu tekrar yüklerim belki yine düzeltirim büyük konuşmak istemem yine de ama çok zorlardım muhtemelen. Hikaye modunda ekran kartı kullanımınız ne kadar acaba ?

• 16 GB RAM
İşlemcinizden kaynaklanan bir durum.

Hocam laptop bu, darboğaz yapacak bir işlemci koymazlar ki.

Evet konuyu açıklamamak ile hata etmişim kusura bakmayın. Şöyle ki şimdi bu kullanıcımız hikaye modu oynadığı zaman işlemci sadece ekran kartına görüntü işleyebilmesi için veri gönderiyor. Fakat çoklu oyuncu (online) Mod'a geçtiğinde işlemci hem o oyuncuların datalarını hesaplıyor hem de ekran kartına veri gönderiyor. Yani iki işi aynı anda yapmaya çalışıyor. Bu da doğal olarak oyunu etkiliyor maalesef.

Ben online GTA daha ağır diye biliyorum ama FPS farkı bu kadar olmaz. Laptop elimde olsa oyunu tekrar yüklerim belki yine düzeltirim büyük konuşmak istemem yine de ama çok zorlardım muhtemelen. Hikaye modunda ekran kartı kullanımınız ne kadar acaba?

Bu hikaye modu:

Grand Theft Auto V Screenshot 2025.01.26 - 17.53.15.86.webp

Bu da online:

Grand Theft Auto V Screenshot 2025.01.26 - 17.49.43.40.webp

Sıcaklık 60 dereceymiş yanlış hatırlamışım kusura bakmayın ve hikaye modunda %100 kullanırken online de %52 kullanıyor.

İşlemcinizden kaynaklanan bir durum.

Çözebileceğim bir durum mu?

Bu hikaye modu:

Eki Görüntüle 118800

Bu da online:

Eki Görüntüle 118801

Sıcaklık 60 dereceymiş yanlış hatırlamışım kusura bakmayın ve hikaye modunda %100 kullanırken online de %52 kullanıyor.
İşte yukarda bahsettiğim durumdan dolayı işlemciniz ekran kartınızı besleyemiyor maalesef.
Aslında bir yöntem mevcut fakat riskli ve denemeden anlayamayız.

İşte yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı işlemciniz ekran kartınızı besleyemiyor maalesef.

Aslında bir yöntem mevcut fakat riskli ve denemeden anlayamayız.

Nasıl bir yöntem peki bu ve neden riskli? Bir de sistemden kaynaklı olduğuna emin misiniz aynı sorunu yaşayan bayağı kişi var mış: