Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
2005 doğumluyum. Memnun oldum tekrardan Ömer abi ismim Onur nickim Celik2TR. Tecrübe öyle bir şey ki hepimizin kat edecek çok yolu var. Genç ile yetişkin bireylerin birbirlerinden öğrenecek çok şeyleri var. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Büyüklerimiz olmasalar idi biz gençler yürüdüğümüz yolda kaybolurduk. Konuya dönecek olur isek Dell G serisi G15 olur G16 olur G5 işte attığım kaynak. Genel olarak sorunlu modeller arasında zaten benim gözümde. Casperin ürettirdiği ve kendi logosunu bastığı laptoplarında bunlardan bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek sebebi var: Maliyet. Dediğim gibi daha ucuza imal etmek için yazılımsal olarak kısıtlama yoluna gitmekte bir çok üretici. Ha bazı laptop modellerinde BIOS üzerinden kilitli olduğu için ayarlar Windows üzerinden iptal işlemleri olmuyor. Şimdi ben bir çok bu tarz problemler ile karşı karşıya kaldım. ThrottleStop programı ile işlemcinin neden kendisini limitlediğini görebiliyoruz. Ve genel olarak gördüğüm bu tarz benzer cihazlarda benzer sorunlar var. Yani genel olarak bu iptal işleminden sonra işlemci kaynaklı sorunlar çözülüyor. Fakat önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ısınma sorununuda tetiklemiş oluyor maalesef.Doğru konuştunuz çok o yüzden ben de çok konuşmak istemedim önemli olan zira çok konuşmak değil faydalı konuşmak bence. Her neyse konuya geçeyim, Dell G15 serisini biraz araştırdıysanız o serinin kendinde has başka laptopta olmayan sorunlarının olduğunu görmüşsünüzdür mesela bu attığınız video G15 için inanılmaz faydalı olabilir çünkü Dell G15 G770'e oranla bile epey sorunlu kalıyor aniden w düşüşü yaşıyor ısınmasa bile ki ısınma sorunu da var aynı G770 gibi yani sizde haklısınız bunlar ısınma sorunu yapan modeller. Tofaşa ferrari motoru koymuşsunuz gibi oluyorlar işlemciler masaüstü işlemci gücündeler. Gta 5 var bende 2 gün içinde iner herhalde 111 GB bende onu online ile hikaye modu fps farkını oynadıktan sonra konuya tekrar dönerim diye düşünmüştüm. Ha bir de yaşımı gizlemişim sanırım siz 19 yaşındaysanız sizden büyüğüm maalesef. Keşke genç kalsam.![]()
Konu sahibi yakın bir zamanda cihazını servise gönderdiğini belirtmiş belki yetkili servis bu yazılımı BIOS update ile güncellemiş olabilir.Eki Görüntüle 118809
CPU-Z'de Dual gözüküyor. Geçen hafta bakıma göndermiştim yanlış takmış olabilirler mi? Çünkü eskiden bu kadar düşük FPS aldığımı hatırlamıyorum.
Ben sorunun üretici firma tarafından işlemciye uygulanan sınırlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Konunun başında da belirttiğim gibi.