Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MAH0A

Uzman
  • Anakart: MSI X670E Carbon WIFI
  • CPU: Ryzen 5 7600
  • RAM: G.SKILL TRIDENT Z5 ROYAL NEO 2x16 GB 6000MHz CL28 1.4V (Sk Hynix A-Die)

Bellekleri EXPO ile kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum.

Bellekler, EXPO ayarlarını birebir aynı şekilde girdiğimde stres testlerinden geçiyor (Testmem5 90 dakika, Prime 95 Large FFTs 3 saat). Windows'u yeniden başlatınca siyah ekran hatası alıyorum ve sistem sürekli reboot sarmalına giriyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Çözümü için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
6000MTs civarında sistem hemen boot ediyor normal koşullarda, eski RAM lerde 7600 civarında 55-60 saniye sürüyordu boot süresi, MCR yi denemek amaçlı Auto bırakmıştım, normalde Enabled kullanıyordum eskiden.
İkisi disable kalırsa en stabil hali o olur. Günde 1 kere PC açılıyor zaten, 30 sn-1 dk sürmesi problem olmaz ilk açışta. Diğer türlü mavi ekran sorunları var MCR-PDM ikilisinde.

6000 UCLK=MEMCLK 2000 FCLK ve Nitro ayarları dediğim gibi deneyin, ZenTimings SS atarsanız bakarız bu ayarlardan sonra.
1758877273866.webp

@MAH0A Şöyle dener misin, Nitro Enable Robust-Enable Rx-1 Tx-2 Control-1 Burst-8x/8x

VDD 1.55 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4 ayarla tek tek. SoC/NB Voltage-AMD Overclocking diyip 1.26 ayarla. VDDP 1.0 ayarla. VDDG'leri 1.05v ayarla, FCLK 2133 ayarla. VPP Auto kalabilir, Misc Auto kalabilir. @MAH0A

tRCDWR yazma yeri DRAM Timings içinde değilse onu sonra halledersin, Advanced-AMD Overclocking içinde o normalde. Geri kalan zamanları aynen yaz 6200 CL26 için.

A-Die miydi bu kit?

Eki Görüntüle 187840

@MAH0A Şöyle dener misin, Nitro Enable Robust-Enable Rx-1 Tx-2 Control-1 Burst-8x/8x

VDD 1.55 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4 ayarla tek tek. SoC/NB Voltage-AMD Overclocking diyip 1.26 ayarla. VDDP 1.0 ayarla. VDDG'leri 1.05v ayarla, FCLK 2133 ayarla. VPP Auto kalabilir, Misc Auto kalabilir. @MAH0A

tRCDWR yazma yeri DRAM Timings içinde değilse onu sonra halledersin, Advanced-AMD Overclocking içinde o normalde. Geri kalan zamanları aynen yaz 6200 CL26 için.
Bende tRCD ayrı ayrı gözükmüyor maalesef. 36 olarak ayarlayacağım sanıyorum. Diğer ayarların tümünü şimdi olduğu gibi mi uygulayayım? Bir anda çok değişiklik yapınca stabilite konusunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum, yorumunuz nedir hocam?

bende tRCD ayrı ayrı gözükmüyor maalesef. 36 olarak ayarlayacağım sanıyorum. Diğer ayarların tümünü şimdi olduğu gibi uygulayayım? Bir anda çok değişiklik yapınca stabilite konusunda çok zorlanacağımızı düşünüyorum, yorumunuz nedir hocam?
Şu an aynen yap bakarız bir problem olursa. A-Die mıydı senin kit, A-Die SR ise 1.55 yetebilir 6200 CL26 için. @MAH0A Bunları bir dene sonra 1usmus test et. EXPO üzerine gireceksin tüm timing-voltaj ve Nitro ayarlarını dediğim gibi.

Şu an aynen yap bakarız bir problem olursa. A-Die mıydı senin kit, A-Die SR ise 1.55 yetebilir 6200 CL26 için. @MAH0A Bunları bir dene sonra 1usmus test et. EXPO üzerine gireceksin tüm timing-voltaj ve Nitro ayarlarını dediğim gibi.
Hocam EXPO yu açtıktan sonra mı bunları uygulama mı istiyorsunuz? Ben geçtiğim testte EXPO yu kapatmıştım.

Evet A-Die SR

Hocam EXPO yu açtıktan sonra mı bunları uygulama mı istiyorsunuz? Ben geçtiğim testte EXPO yu kapatmıştım.

Evet A-Die SR
Manul de olur EXPO üzerine de olur, nasıl alıştıysan, fark etmez. Yeter ki voltaj-timing-Nitro eksiksiz olsun verdiğim gibi ayarla hepsini. Boot ederse 1usmus ile test et.

A-Die SR için 1.55 yetmesi lazım c26'ya.

tRFC 480'den 403 yapabilirsin de sonraki iş o. Önce stabil mi ona bakmak lazım, SoC-AMD Overclocking yap Override yapma, 1.26 dene şimdilik.

Manul de olur EXPO üzerine de olur, nasıl alıştıysan, fark etmez. Yeter ki voltaj-timing-Nitro eksiksiz olsun verdiğim gibi ayarla hepsini. Boot ederse 1usmus ile test et.

A-Die SR için 1.55 yetmesi lazım c26'ya.

tRFC 480'den 403 yapabilirsin de sonraki iş o. Önce stabil mi ona bakmak lazım, SoC-AMD Overclocking yap Override yapma, 1.26 dene şimdilik.
Şimdi deniyorum, birazdan dönüş yapacağım hocam.